Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Οι πληροφορίες της "Παρέμβασης" για τη δύναμη των κομμάτων αυτή τη στιγμή - Πίνακας

Κλικ για μεγέθυνση

Η "Παρέμβαση" δημοσιεύει σήμερα ένα πίνακα με τα πιθανά ποσοστά που θα έχουν τα κόμματα το βράδυ των εκλογών. Ο πίνακας δημιουργήθηκε μετά από συλλογή στοιχείων κυρίως απ'το εσωτερικό των κομμάτων αλλά και από έρευνες που διεξάγουν ανεξάρτητα απ'τα κόμματα εταιρείες δημοσκοπήσεων. Παρότι ελέγξαμε και διασταυρώσαμε με κάθε δυνατό τρόπο την εγκυρότητα των πληροφοριών και των στοιχείων, σας τα μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.
Σχετικά με τα ευρήματα, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε απ'τον σχετικό πίνακα, περίπτωση αυτοδυναμίας δεν υπάρχει κι αυτό είναι ίσως το μοναδικό στοιχείο γι΄αυτές τις εκλογές που με απόλυτη σιγουριά μπορούμε να δώσουμε. Από κει και μετά αντίστοιχα σίγουρη φαίνεται να είναι και η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με το ποσοστό της να μην ξεπερνά το 25%. Στην καλύτερη περίπτωση κι αν καταφέρει τις λίγες μέρες που έμειναν, πράγμα πολύ δύσκολο, να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, το ποσοστό της θα κινηθεί λίγο ψηλότερα, αλλά σε κάθε περίπτωση σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, δεν θα υπερβεί το 26 - 26,5%
Τη δεύτερη θέση δείχνει να κλειδώνει το ΠΑΣΟΚ αλλά το ποσοστό που θα λάβει φαίνεται με τα ως τώρα στοιχεία να είναι πολύ μακριά απ' αυτό που ήλπιζαν οι επιτελείς της Ιπποκράτους. Να είναι δηλαδή λίγο πιο πάνω ή έστω πολύ κοντά στο 20%. 
Οι προσπάθειες επαναπατρισμού των απογοητευμένων πασόκων ψηφοφόρων πέφτουν μέχρι στιγμής στο κενό και η συσπείρωση του κόμματος λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές βρίσκεται κοντά στο 30%. Το τελευταίο του χαρτί το ΠΑΣΟΚ, θα το παίξει την Παρασκευή το βράδυ με την ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.  Πρόκειται ουσιαστικά για απέλπιδα προσπάθεια, αφού οι πιθανότητες για μια επιτυχημένη συγκέντρωση είναι ελάχιστες και ο φόβος που κατατρύχει τώρα στα στελέχη της Ιπποκράτους είναι μήπως η εικόνα απ' τη συγκέντρωση της Παρασκευής προκαλέσει αποτελέσματα αντίθετα απ'αυτά για την οποία διοργανώνεται.
 Στην τρίτη θέση τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν να πλασάρεται ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ, γι'αυτό παραπάνω αναφέραμε ότι "Τη δεύτερη θέση δείχνει να κλειδώνει το ΠΑΣΟΚ ". Είπαμε δείχνει γιατί τα τελευταία 24άωρα υπάρχει ισχυρή τάση ενίσχυσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως απ΄τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, που παρότι δεν ταυτίζονται πολιτικά με το κόμμα της αριστεράς, ωστόσο φαίνεται να καταλήγουν σ΄αυτό εκτιμώντας την αντιπολιτευτική του στάση, την περίοδο του Μνημονίου. Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία υπάρχει πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο το ΠΑΣΟΚ.
Στην τέταρτη θέση έρχεται το ΚΚΕ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες διατηρώντας τη δυναμική τους να ακολουθούν καταπόδας, με πιθανότητες να υπερκεράσουν το ΚΚΕ και να βρεθούν εκείνοι στην θέση τους.  Από κει και κάτω η ΔΗΜΑΡ κινείται σε ποσοστά χαμηλότερα απ'αυτα που μας είχαν συνηθίσει οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων μηνών και εβδομάδων και δείχνει να σταθεροποιείται σ'ενα ποσοστό γύρω στο 7%.
Ο ΛΑΟΣ φαίνεται οριακά μεν αλλά να  μπαίνει στη βουλή. Οι Οικολόγοι -Πράσινοι το παλεύουν μέχρι την ύστατη ώρα κι η ΔΗΣΥ της Ντόρας, φαίνεται πως δεν εξασφαλίζει την είσοδό της. 
Αφήσαμε επίτηδες τελευταίο το σχόλιο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πρόκειται κατα την άποψή μας για το πιο στενάχωρο εύρημα του πίνακα, που της δίνει άνετη είσοδο με ποσοστό γύρω στο 5%. Θεωρούμε απαράδεκτο ένα ναζιστικό κόμμα να εισέρχεται στη βουλή και μας προξενεί πέρα από λύπη μεγάλη ανησυχία. Δυστυχώς η παντελής έλλειψη απ' τη μια συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής από μέρους της επίσημης πολιτείας κι απ'την άλλη η χωρίς διάκριση αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απ' το μεγαλύτερο κομμάτι της Αριστεράς δημιούργησε ένα τεράστιο κενό που έσπευσε να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο μόρφωμα. Ο χώρος και η στιγμή δεν μας επιτρέπουν να πούμε περισσότερα. Θα επανέλθουμε στο σοβαρό αυτό θέμα κάποια άλλη στιγμή.


______________________________________________________
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs