Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δείτε γιατί η Λαγκάρντ συμπαθεί περισσότερο τον Νίγηρα

lagarde
Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί η Λαγκάρντ σύγκρινε την Ελλάδα με μια μικρή και απομονωμένη χώρα της Αφρικής, Μετά από μια μικρή αναζήτηση στο Διαδίκτυο, το μυστήριο λύθηκε και τώρα πια εξηγούνται όλα. Το 2005 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απόφάσισε τη πλήρη διαγραφή του χρέους του Νίγηρα, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 86 δισ. δολλάρια.


Πριν. όμως, μιλήσετε για το ανθρώπινο πρόσωπο του ΔΝΤ απέναντι στην χώρα του Νίγηρα, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι από την διαγραφή εξαιρέθηκαν τα δάνεια του Ταμείου προς τα υπερχρεωμένα κράτη του αναπτυσσόμενου κόσμου. Έτσι τα τεράστια αποθέματα της χώρας σε ουράνιο, χρυσό, πετρέλαιο και μεταλλεύματα πέρασαν στους ξένους δανειστές και η χώρα ζει υπό ξένη βοήθεια. Ίσως ένα μέρος από τον υπέρογκο αφορολόγητο μισθό της κυρίας Λαγκάρντ, να προέρχεται τελικά από τον Νίγηρα.
Όσον αφορά την βρεφική θνησιμότητα, η κυρία Λαγκάρντ έχει τυπικά δίκιο. Ο Νίγηρας είναι, όντως, ο πρώτος σε βρεφική θνησιμότητα στον κόσμο λόγω της ανεπαρκούς διατροφής και των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής.

Το 2011 υπολογίζεται ότι για κάθε 1000 γεννήσεις πέθαιναν 112,22 παιδιά. Το 2004 η χώρα υπέφερε από ξηρασία και επιδρομή ακρίδων, ενώ από το 2005 βρίσκεται σε κατάσταση λιμού. Πρώην γαλλική αποικία, με έκταση σχεδόν διπλάσια από την Τουρκία και πληθυσμού 16,5 εκατ. κατοίκους, ο Νίγηρας ταλαιπωρείται από πραξικοπήματα, ενώ ο ορυκτός πλούτος του αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες πολυεθνικές.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs