Εφιαλτικά σενάρια για την μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο και για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης περιλαμβάνονται σε ανάρτηση γερμανικής επιστημονικής ιστοσελίδας. Το ανώνυμο άρθρο με τίτλο "Σχετικά με τη σημασία της δημοκρατίας", εξετάζει τις επιλογές που, όπως υποστηρίζει, επεξεργάζεται η γερμανική πολιτική ελίτ εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να προχωρήσει στις "αναγκαίες μεταρρυθμίσεις" με δημοκρατικά μέσα.Το επικριτικό για την γερμανική πολιτική άρθρο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα german-foreign-policy.com . Σύμφωνα με τους διαχειριστές, στην ιστοσελίδα γράφουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και κοινωνικοί επιστήμονες για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας και την "προσπάθεια της να αναδειχθεί ξανά παγκόσμια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη".
Το άρθρο υποστηρίζει ότι με αφορμή την διεξαγωγή των νέων εκλογών στην Ελλάδα, η Γερμανία εξετάζει διάφορα σενάρια βίαιων παρεμβάσεων, ώστε να εξασφαλιστεί ο παραπέρα έλεγχος της Αθήνας.
Μεταξύ άλλων συζητιούνται η εγκαθίδρυση – δημιουργία ενός προτεκτοράτου, όπως επίσης και η πιθανότητα ενός στρατιωτικού πραξικόπηματος και η αποστολή στρατιωτικών "ειρηνευτικών" δυνάμεων.
Το άρθρο επισημαίνει ότι στις αρχές του μήνα ο διευθυντής του γνωστού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου, Thomas Straubhaar, δημοσίευσε άρθρο με το οποίο ζητούσε να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς κηδεμονίας και μάλιστα αυτό να γίνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.
Η χώρα είναι ένα "αποτυχημένο κράτος", είπε ο Straubhaar, που δεν είναι σε θέση να κάνει "ένα νέο ξεκίνημα" από μόνο του. Η Αθήνα χρειάζεται "βοήθεια για τη δημιουργία βιώσιμων κρατικών δομών". Ως εκ τούτου, πρέπει να μετατραπεί σε "ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο", πρόσθεσε ο γερμανός οικονομολόγος.
Το άρθρο υποστηρίζει ότι συζητείται η πιθανότητα ενός πραξικοπήματος στην Αθήνα. "Η Ελλάδα απειλείται από το χάος", δήλωσε πριν μερικές μέρες ο παλαιός σύντροφος του Γιόζεφ Φίσερ, Ντανιέλ Κόν-Μπεντίτ. Πρόσθεσε δε, ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί μια εκτεταμένη εξωτερική παρέμβαση. "Αν αφήσετε τους Έλληνες να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα, διακινδυνεύετε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα", φέρεται να είπε.
Το άρθρο επισημαίνει την άποψη ενός γνωστού γερμανού σχολιαστή, που δεν κατονομάζει, ο οποίος έκανε μια σύγκριση της Ελλάδας με την κατάσταση στα μεταγενέστερα στάδια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. "Στην ελληνική περίπτωση, το χειρότερο σενάριο θα ήταν μια επιστροφή σε μια δικτατορία", προειδοποίησε ο σχολιαστής. "Αυτό το σενάριο γίνεται όλο και πιο πιθανό, όσο μεγαλώνει η αστάθεια", πρόσθεσε.
Το άρθρο επισημαίνει επίσης, το πρόσφατο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σενάρια για ενδεχόμενη αποστολή "ειρηνευτικών" στρατευμάτων στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει, δεν θα μπορεί να προστατέψει τα σύνορα της...να πληρώσει τους υπαλλήλους της, 'ή θα μπορεί να να πληρώσει μόνο σε Δραχμές... η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει χαοτική, έγραφε η FAZ. Καθώς η χώρα θα συγκλονίζεται από εξεγέρσεις θα χρειασθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, έγραφε η γερμανική εφημερίδα.
Το άρθρο στα αγγλικά
tvxs.gr/node/95810
14/06/2012
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε Μάνεση,
Ως ένας απλός πολίτης χωρίς κοματική ταυτότητα παρατηρώ ότι ειδικότερα τα τελευταία έτη και ακόμη περισότερο τους τελευταίους μήνες ο Έλληνας πολίτης δέχετε απανοτά χαστούκια και συνεχές μπουγέλομα από τους πολιτικούς απατεώνες οι οποίοι μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι.
Αυτοί οι διεφθαρμένοι και συμφεροντολόγοι πολιτικοί ακόμη και τώρα που θα έπρεπε να έχουν έστω και μία σπίθα ειλικρείνιας, έχουν πρότεραιότητα τον κοματικό λόγο-συμφέρον «ψεκάζοντας» τον εγκέφαλό μας γιά την διασφάλιση της ψήφου και ΟΧΙ για την διασφάλιση των απαραιτήτων δικαιωμάτων και καθημερινής διαβίωσης.
Εγώ δεν έχω ιδέα από μνημόνια-συμφωνίες κάτω απ’το τραπέζι και γενικότερα το πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, όμως έχω την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να μην μου κλέβουν τον μισθό μου, την σύνταξή μου, να μου επιβάλουν αβάσταχθους φόρους κτλ... και όλα αυτά με τσαμπουκά ενώ εξακολουθούν π.χ. οι βουλευτές να αμοίβονται με 4500-5000 ευρώ/μήνα, ενώ τα πολιτικά κόματα έλαβαν χρήματα γιά τα προεκλογικά εξοδα κτλ...ενώ εγώ γιά την καθημερινή μου διαβίωση είτε κλείνομαι όλη μέρα σπίτι, είτε στην καλύτερη περίπτωση αμόιβομαι με περίπου 500 ευρώ/μήνα.
Με 5000 ευρω είναι βέβαιο ότι αυτά τα ρεμάλια καλύπτουν τις όποιες υποχρεώσεις έχουν και σίγουρα έστω και ένα μέλος της οικογένειας τους εργάζεται-αμοίβετε και αυτό. Εγώ με 500 ευρώ ποιές υποχρεώσεις μπορώ να καλύψω?..όταν ακόμη και άνεργος με φορολογείς?..όταν στην οικογένειά μου εργάζομαι μόνο εγώ?
Εγώ προτείνω να ΣΟΒΑΡΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ οι πολιτικές παρατάξεις-κόματα και από αυτά τα οποία έχω εισπράξει-ενημερωθεί ειδικότερα από την τηλεόραση προτείνω:
1. Να μειωθούν οι μισθόι των βουλευτών, προέδρων κτλ ουτοσώστε να υπάρχει ένα όριο του μηνιαίου ανώτατου μισθού.
2. Το αφορολόγιτο όριο να αλλάξει και να ανέβει.
3. Άμεσα σε κάθε δήμο-κοινότητα να δημιουργηθεί εφοριακό τμήμα γιά πιό άμεσο έλεγχο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες και το οποίο θα αλλάζει πρόσωπα-κλιμάκιο π.χ. ανά δύο έτη.
4. Το χρηματικό ποσό των συντάξεων να μην έχει περαιτέρο περικοπή και να ορισθεί η βιώσιμη κατώτερη σύνταξη.
5. Το όριο του κατώτερου μηνιαίου μισθού να αλλάξει και να ανέβει έστω και λίγο.
6. Να υπάρξει κλιμακοτή φορολόγηση βάσει των ετήσιων εισοδημάτων και βάσει του νέου αφορολόγητου ορίου.
7. Για περαιτέρω φόρους π.χ. ακίνητης περιουσίας-χαράτσι κτλ να ορισθεί ένα ενιαίο χρηματικό ποσό άνα δήμο-κοινότητα και με ένα επιπλέον ποσοστό-φόρο στα μεγάλα εισοδήματα.
8. Οι συμβάσεις εργασίας να αποκατασταθούν.
9. Το Φ.Π.Α. να μειωθεί ειδικότερα στα καθημερινά είδη π.χ. ψωμί, γάλα κτλ αλλά και σε άλλες κατηγορίες-προιόντα.
10. Διαφάνεια στην διαπλοκή-μίζες και φοροδιαφυγή με ονοματεπώνυμα γι’αυτό και προτείνω το νούμερο 3. (δες πιό κάτω), με νέα και πιστεύω πιό ξεκάθαρα-ειλικρινή πρόσωπα στην πολιτική σκηνή.
Τέλος και σχετικά με τα του μνημονίου και διακυβέρνησης:
1. Δεν μ’ενδιαφέρει ποιό πολιτικό κόμα βγεί πρώτο, μ’ενδιαφέρει να υπάρξει συνενόηση πολλών κομάτων για νέα σύμβαση-επαναδιαπραγμάτευσή.
2. Να δωθεί μιά τελευταία πίστωση χρόνου-υπολογιζω το ελάχιστο εώς το τέλος του 2013, ουτοσώστε να μπεί επιτέλους μιά σειρά, ένα σωστό πρόγαμμα, η βάση γιά ανάπτυξη.
3. ΟΧΙ στην πρωθυπουργία-στα πρόσωπα του Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου και των συνεργατών τους, συμβούλων κτλ
Με εκτίμηση,
Βίκτωρ Ελευθερίου