Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η "φτώχεια" θα κρίνει τις εκλογές στη Φθιώτιδα - Οδοιπορικό σε Λαμία και Στυλίδα



Το οδοιπορικό του NEWS 247 "Οι Έλληνες ψηφίζουν" σε Λαμία και Στυλίδα. Στις κάλπες με γνώμονα την ανέχεια. "Θα ψηφίσουμε για τα παιδιά μας και όχι για τους εαυτούς μας" διαμηνύουν οι πολίτες
Έξι ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη κυβερνώντος κόμματος, οι κάτοικοι στο νομό Φθιώτιδας στέλνουν ηχηρό μήνυμα, σε μία προσπάθεια να αφήσουν το δικό τους πολιτικό στίγμα στον πανελλήνιο χάρτη των εκλογών. 
Το NEWS 247 σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό σάιτ στη Στερεά Ελλάδα lamiastar. gr περπάτησε σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους σε Λαμία και Στυλίδα και συνομίλησε με ψηφοφόρους όλων των ηλικιών.
Τι θα ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές; Ποιες οι προσδοκίες τους από το εκλογικό αποτέλεσμα;
"Οι Έλληνες έχουν μάθει να παλεύουν. Ας ελπίσουμε όμως ότι και η νέα κυβέρνηση θα αφουγκραστεί τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και θα φροντίσει για ένα καλύτερο μέλλον", συμφωνούν στην πλειοψηφία τους πολίτες από τους δύο μεγαλύτερους δήμους του νομού Φθιώτιδας.
Απογοητευμένοι από τις προηγούμενες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο και με το βλέμμα στραμμένο στο δύσκολο έργο της αυριανής κυβέρνησης, συνταξιούχοι, αγρότες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, δηλώνουν: "Αυτή τη φορά οι Έλληνες θα ψηφίσουν για τα παιδιά τους. Και όχι για τους εαυτούς τους".
Είναι το αύριο που τους τρομάζει; Σίγουρα ναι. Και μαζί... οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί, που ίσως δεν επιτρέψουν την αυτοδυναμία στο κυβερνών κόμμα.
"Τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δυσκολότερα", πιστεύει ο κ. Κώστας, λαχειοπώλης που δραστηριοποιείται στο κέντρο της Λαμίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος, συνταξιούχος από τη Στυλίδα βλέπει την συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως τη μόνη σωτήρια λύση για να απελευθερωθεί η χώρα από τα οικονομικά δεσμά της. "Πρέπει να τα βρουν. Αλλιώς θέλουν λιντσάρισμα".
Στην ερώτηση ποιο είναι το κίνητρο που θα καθορίσει την ψήφο της επόμενης Κυριακής, οι περισσότεροι απαντούν "Η φτώχεια".
Ο κ. Βαγγέλης, συνταξιούχος από τη Στυλίδα είδε τη σύνταξή του να μειώνεται κατά 300 περίπου ευρώ σε ένα χρόνο. "Από τα 800 ευρώ, πλέον παίρνω μόλις 550. Μόνο μούντζα θα μπορούσα να τους δώσω για αυτό. Και όχι ψήφο", λέει χαρακτηριστικά.
Στη Λαμία που πρωτοστάτησε στην καταψήφιση των Μνημονίων με πορείες διαμαρτυρίας και "έκοψε την καλημέρα" σε βουλευτές της Περιφέρειας που συναίνεσαν στα σκληρά μέτρα λιτότητας, αρκετοί είναι πλέον εκείνοι που επιλέγουν απλά να απέχουν.
"Δεν με απασχολεί να ψηφίσω", θα πει στην κάμερα του lamiastar.gr o κ. Στέργιος από τη Στυλίδα, ενώ μαζί του θα συμφωνήσει και ο κ. Κώστας από την ίδια περιοχή.

* Ευχαριστούμε θερμά το ειδησεογραφικό πόρταλ lamiastar. gr, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Κεντρικής Ελλάδας Star Γιώργο Σιμόπουλο για τον συντονισμό του οδοιπορικού σε πέντε νομούς και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Μουτσανά, Μαρία Τσατζαλή, Πένυ Τσακίρη, Θανάση Μερτζάνη, Αργύρη Μπλόντζο και Ιωάννα Καραγιάννη για το ρεπορτάζ.



news247
 
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs