Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., οι μίζες και η χρεωκοπία της χώρας



Χρήστου Δημήτρης

Κάτω, στην κοινωνία, υπάρχει οργή. Οργή στην οποία προστέθηκε και η περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου και η υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζονται τόσο σοβαρές κατηγορίες διασπάθισης δημοσίου χρήματος από τα δύο κόμματα εξουσίας.
Η Ν.Δ. κατηγορεί ευλόγως και σκοπίμως, τώρα, στην καυτή προεκλογική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ για την συγκεκριμένη υπόθεση, που μόλις έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα, ποιεί την νήσσαν, ξεχνώντας την άπλετη νομική υποστήριξη που παρείχαν στον κατηγορούμενο Άκη τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Λοβέρδος καθώς και τις συνευθύνες Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Φώφης Γεννηματά ως εκπροσώπου του ΒελιζελοΠΑΣΟΚ είναι μνημειώδης. Κατηγορεί τη Ν.Δ. πως η στάση της στη συγκεκριμένη υπόθεση αγγίζει τα όρια της πολιτικής χυδαιότητας, διότι -λέει- το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε ευθύς εξαρχής να διαγράψει τον κ. Τσοχατζόπουλο από τις τάξεις του. Ασχέτως αν δεν συνέβη επισήμως ποτέ κάτι τέτοιο, η κ. Φώφη, αντί να μιλήσει για την ταμπακιέρα, φωνάζει στη Ν.Δ. πως και σεις έχετε κλέφτες, αλλά εμείς δεν το κάναμε θέμα! Αναφέρει μάλιστα τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και των δομημένων ομολόγων. Και συνεχίζει πως το ΠΑΣΟΚ (ως κόμμα που ξέρει να συμψηφίζει τα σκάνδαλα) δεν συνέδεσε ποτέ τον κ. Σαμαρά με τις συγκεκριμένες υποθέσεις!
ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ένα άρθρο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου (διευθυντή ειδήσεων του Mega), που γνώριζε, όπως αναφέρει, τον Άκη 27 χρόνια, από τότε που ήταν ρεπόρτερ του ΠΑΣΟΚ. Σε μια παλαιά συνάντηση, ο Γιώργος Γεννηματάς τού είχε πει για τον Άκη: “Είναι ηλίθιος όποιος θεωρεί χαζό τον Άκη. Το θέμα είναι τι θα κάνει την εξυπνάδα που κρύβει”. Τι την έκανε;
ΟΠΩΣ γράφει ο κ. Παναγιωτόπουλος, “προσπάθησε να γίνει πρωθυπουργός και σχεδόν τα κατάφερε. Είχε αποκοιμίσει τους αντιπάλους του. Αν δεν επέμενε έως το τέλος στη δική του υποψηφιότητα ο Γεράσιμος Αρσένης, θα είχε νικήσει τον Κώστα Σημίτη. Αφού απέτυχε εκεί, άλλαξε εντελώς ρότα. Προσπάθησε να γίνει πλούσιος, πιστός στο δόγμα ότι η πολιτική μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να έχεις διαγράψει κάθε σχέση με τη λέξη 'ήθος'. Τα κατάφερε. Η εξυπνάδα, που επιμελώς έκρυβε, τον οδήγησε στις χρυσές μίζες. Απέκτησε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δεκάδες σπίτια και έκανε βασιλικό γάμο στο 'Four Seasons', στο Παρίσι. Έγινε πολύ πλούσιος, τόσο που δεν μπορούσε να το κρύψει. Ούτε καν προσπαθούσε, είναι η αλήθεια”.
ΤΟ ΘΕΜΑ όμως δεν είναι μόνο ή κυρίως ο Άκης. Η προσωπική του λογίστρια, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία και αυτή προφυλακίστηκε, καθώς εμπλέκεται μέχρι τα μπούνια στην υπόθεση ως διαχειρίστρια τριών οff Shore εταιρειών εμπλεκομένων στις περίεργες ροές μαύρου χρήματος, της περιβόητης Torcaso, της Blue Bell και της Nobilis, διετέλεσε και μέλος της ομάδας ταμειακού ελέγχου του ΠΑΣΟΚ! Μάλιστα η αλληλογραφία της Blue Bell με έδρα τη Λιβερία είχε διεύθυνση την κατοικία της κ. Λαμπροπούλου στην Αθήνα. Να μην σας μπλέξουμε με άλλες πολυδαίδαλες διαδρομές και πρόσωπα.
ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ οι μίζες της Siemens, που αφορούν τα κεντρικά κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και σχεδόν το μισό πολιτικό τους προσωπικό, φτάνουν και περισσεύουν για να ζητήσει ο ελληνικός λαός την οριστική καταδίκη δύο αμαρτωλών κομμάτων που είχαν μετατραπεί σε εταιρείες αμοιβαίων συμφερόντων χρεωκοπώντας τη χώρα και καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό σε παρατεταμένη φτώχεια.
Δύο σχηματισμοί που ουσιαστικά έχουν γίνει ένα και αποτελούν το πρόβλημα της χώρας έχουν το θράσος να υπόσχονται λύσεις. Νουν και ηλικία έχετε και η 6η Μαΐου δεν είναι μακριά.

d.xristou@avgi.gr

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs