Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ανθρωποκυνηγητό στη Νέα Υόρκη για την "αφίσα της Αλ Κάιντα"


Alkainta
Διαφήμιση ταινίας, που προαναγγέλλει νέα τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα στη Νέα Υόρκη και αναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις αστυνομικές αρχές και τους κατοίκους της πόλης.
Η αστυνομία και το FBI, που εντόπισαν τη Δευτέρα την εν λόγω διαφήμιση σε αρκετά αραβικά sites (μεταξύ των οποίων και το gulfup.com), διεξάγουν επισταμένες έρευνες, αναζητώντας το χρήστη που τη δημοσίευσε και προσπαθώντας να "αποκρυπτογραφήσουν" το μήνυμά της.

Στην αφίσα αναπαριστάται η αμερικανική μεγαλούπολη κατά τη δύση του ηλίου, ενώ το όνομα "Αλ Κάιντα" αναγράφεται με έντονα γράμματα και ακολουθεί η φράση "Επιστρέφει σύντομα στη Νέα Υόρκη".

Έως τώρα, οι αστυνομικές αρχές και το FBI δεν έχουν βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η απειλή για νέο τρομοκρατικό χτύπημα είναι αληθινή. Ωστόσο, τονίζουν ότι δεν την εκλαμβάνουν ως "επικοινωνιακό τρικ", μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Στο μεταξύ, η διαφήμιση αναδημοσιεύεται σε διαρκώς περισσότερα φόρουμ ακραίας ιδεολογίας.

Αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός ότι η εικόνα αναρτήθηκε στο ίντερνετ έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησαν χάκερ σε πολυάριθμους διαδικτυακούς τόπους τρομοκρατικών οργανώσεων και κατέληξε σε κλείσιμο αυτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, σε πέντε sites της Αλ Κάιντα, στα οποία παρουσιάζονταν απόψεις υπέρ του "ιερού πολέμου" κατά της Δύσης, έχει επιβληθεί φραγή τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης αρνούνται ότι έχουν ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση, με το επιχείρημα ότι τα εν λόγω sites τούς παρείχαν σημαντικές πληροφορίες για την οργάνωση και τους βοηθούσαν στη δράση κατά της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τη δική τους εκτίμηση, την επίθεση κατά των συγκεκριμένων διαδικτυακών τόπων είναι πιθανό να πραγματοποίησε ομάδα από χάκερ υποκινούμενη από την κυβέρνηση.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs