Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η Κομισιόν ζητάει από την Ελλάδα κι άλλη μείωση 15% στο εργατικό κόστος - Φυσικά η συμμαχία των προθύμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θα τους κάνει το χατήρι αν τους φηφίσουμε


Αναγκαία λένε οι Ευρωπαίοι "σύμμαχοι", η συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης
Μια εκτενή ανάλυση των πεπραγμένων στην Ελλάδα αλλά και όσων μέτρων απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει το κείμενο των 40 σελίδων που παρουσιάζει την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Στρασβούργο.

Μιλώντας από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής της Επιτροπής θα παρουσιάσει ένα «πλάνο ανάπτυξης» το οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνει πρόβλεψη για νέα χρηματοδότηση αλλά θα επιμένει στα διαρθρωτικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν στο κοντινό μέλλον.

Μεταξύ αυτών οι Βρυξέλλες ζητούν περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας (δηλαδή των μισθών αλλά και των εργοδοτικών εισφορών ασφάλισης) στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% αλλά και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα την ερχόμενη τριετία για τη μείωση του χρέους κάτω από το 120% του ΑΕΠ.

Υπό το μανδύα της ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας οι Βρυξέλλες επιμένουν στη συνέχιση της εσωτερικής υποτίμησης και ζητούν «χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση του συστήματος της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι τον Ιούλιο του 2012».

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο η πιστή εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής «μπορεί να βάλει τα θεμέλια της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής αναγέννησης» τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Εκτός από μεγαλόστομες διακηρύξεις ο Μπαρόζο θα ανακοινώσει και ένα πακέτο χρηματοδότησης το οποίο όμως θα αφορά υπάρχοντα κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, ύψους 15 δισ. ευρώ, τα οποία παραμένουν αχρησιμοποίητα.

Στόχος της Κομισιόν είναι να διατεθούν αυτά τα χρήματα στοχευμένα για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι αλλά και για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την υλοποίηση μεγάλων κατασκευαστικών έργων.

Όπως σημειώνει σε σχετικό της άρθρο η Wall Street Journal, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει νέα χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι ο συνδυασμός της εφαρμογής όλων των απαιτούμενων μέτρων και τα υπάρχοντα προγράμματα οικονομικής στήριξης (δάνεια και επιδοτήσεις) αρκούν για να επιστρέψει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=453562&h1=true
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs