Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η ...πράσινη λεμονόκουπα





Χρήστου Δημήτρης


Στο άρθρο της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου έγραφα: “Οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΣΟΚ Α.Ε. επιλέγουν να συνεχίσουν στη λογική των μνημονιακών μονοδρόμων για να διατηρηθούν υπόδουλοι στην εξουσία. Είναι τόσο εξαρτημένοι και αμοραλιστές που δεν έχουν κανέναν φραγμό. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Την Κοινοβουλευτική Ομάδα την ελέγχουν. Μπορούν και το Εθνικό Συμβούλιο. Μπορούν και το Συνέδριο. Τι γίνεται όμως που το καταστατικό που έφτιαξε ο Γιώργος (για τον εαυτό του) προβλέπει διαδικασίες κάλπης, στις οποίες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου προέδρου μέλη και φίλοι του κόμματος; Τι θα γίνει αν οι μεγάλες μάζες μελών και φίλων οργισμένες πάνε να ψηφίσουν και να τιμωρήσουν τους δολοφόνους τους; Εδώ σε θέλω, μάστορα”.

Τη μια μέρα επευφημούν τον Γιώργο που κατηγορεί τον Βενιζέλο ως εκπρόσωπο των μιντιακών συμφερόντων και μετά τον Βενιζέλο που είναι ο μόνος που μπορεί -υπολογίζουν- να σώσει το μαγαζί από τη χρεωκοπία. Η χρεοκοπία ολόκληρης της χώρας δεν τους απασχολεί καθόλου!
ΟΦΕΙΛΩ να παραδεχτώ πως είναι μαστόροι. Το σενάριο να πάνε σε ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ από την κάλπη με έναν υποψήφιο δεν το είχα συμπεριλάβει στο ρεπερτόριο. Φαντάστηκα πως κάλπη με ένα υποψήφιο δεν συνάδει και πολύ με τις δημοκρατικές διαδικασίες και κανείς δεν θα ήθελε να χαρακτηριστεί Τσαουσέσκου στην αρχή της προεδρικής θητείας του. Έκανα λάθος. Υπέθεσα ότι κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά θα έχουν απομείνει. Πλην όμως δεν υπάρχει σταγόνα στην πράσινη λεμονόκουπα.
ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ στα πολιτικά ρεπορτάζ πως, αφού και οι “Γεννηματικοί” πήγαν με τον Βενιζέλο, η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ του Μπένι. Τι το ξεχωριστό έχουν οι Γεννηματικοί; Απολύτως τίποτα. Απλώς κάποιοι από αυτούς είχαν φιλία με τον μακαρίτη, που ασκούσε σημαντική επιρροή σε μεγάλη μερίδα του κόμματος. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει απομείνει. Βλέπεις τους ηλικιωμένους Κακλαμάνη, Γείτονα και Βαλυράκη να χειροκροτούν την εξουσία σε όλες τις μεταμορφώσεις της, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε υστεροφημία τους στην κοινωνία. Η δημοκρατία δεν είναι παρά ένα εργαλείο που εξυπηρετεί τα προσωπικά τους συμφέροντα. Αν τα εμποδίζει, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να την ποδοπατούν ξεδιάντροπα. Τη μια μέρα επευφημούν τον Γιώργο που κατηγορεί τον Βενιζέλο ως εκπρόσωπο των μιντιακών συμφερόντων και μετά τον Βενιζέλο που είναι ο μόνος που μπορεί -υπολογίζουν- να σώσει το μαγαζί από τη χρεωκοπία. Η χρεωκοπία ολόκληρης της χώρας δεν τους απασχολεί καθόλου!
ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ; Ποιά είναι η θέση του Γιώργου σε όλη αυτήν την πολιτική φάρσα; Κάποιοι μάλιστα περίμεναν πως ο πρόεδρος -εμμέσως- θα υποστήριζε την υποψηφιότητα Παπουτσή. Ω! τι αφελείς! Ο Γιώργος έκανε συμφωνία με τον Μπένι ώστε να μην κινδυνεύσει ευρισκόμενος εκτός εξουσίας. Μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον αμοραλιστή Βενιζέλο; Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Σε αυτά τα επίπεδα της εξουσίας ο αλληλοεκβιασμός και το αλληλοφακέλωμα είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας για τους εξουσιαστές. Θυμάστε τις κορώνες του ΓΑΠ προς τον φίλο του τον Αντώνη, τότε που τον καλούσε να ματώσουν, αλλά να τολμήσουν με αφορμή το σκάνδαλο SIEMENS να κάνουν κάθαρση στα κόμματά τους; Πλημμύρισαν στο αίμα!
Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ νομενκλατούρα που έχει εδραιωθεί στο ΠΑΣΟΚ ως σύστημα εξουσίας χωρίς διακριτά πλέον πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αν και ξέρει την επικινδυνότητα του Βενιζέλου, ξέρει -επίσης- πως αν εκφραστεί εναντίον, δεν έχει καμία τύχη να διεκδικήσει μερίδιο στην εξουσία αύριο. Ούτε τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα δεν έδωσαν στον Χρ. Παπουτσή. Υποθέτουν πως οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία και οι προβοκάτσιες θα πολλαπλασιάσουν τα φοβικά συντηρητικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων ώστε να περάσουν αυτήν την κρίση χωρίς τραυματικές απώλειες για το σύστημα, το οποίο εύκολα από δικομματικό μπορεί να γίνει μονοκομματικό! Δυστυχώς ή ευτυχώς, καθώς η ανάγνωση είναι διπλή, τα σχέδιά τους δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας και δεν θα αντέξουν τη σκληρή λαϊκή δοκιμασία. Εκτός από εθελόδουλοι, είναι και ανίκανοι να συλλάβουν και να συγκροτήσουν σοβαρά σχέδια ανάπτυξης. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να λένε “ναι” σε όσα προστάζουν οι δανειστές.
d.xristou@avgi.gr

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=675613
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs