Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συσσίτια στα σχολεία της Ελλάδας του μνημονίου !


(…Και το ΠΑΣΟΚ … υπάρχει ακόμα, ως κόμμα και ως κυβέρνηση)
Όταν τα γράφαμε πριν από μερικές εβδομάδες κανείς δεν το πίστευε και στο υπουργείο Παιδείας έκαναν λόγο για προβοκάτσιες από εκπαιδευτικούς ή για μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν έχουν επεκταθεί. Ο λόγος για παιδιά που υποσιτίζονται στα σχολεία, για παιδιά οικογενειών που πεινάνε μέσα στις αίθουσες και μερικά από αυτά που λιποθυμούν. Πριν μερικές εβδομάδες το υπουργείο έκανε ότι δεν έβλεπε. Τώρα το ομολογεί επισήμως ότι υπάρχει πρόβλημα και θα αρχίσει τη διανομή συσσιτίων.
Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, αφού δήλωσε ότι θα στηρίξει Βενιζέλο, παραδέχθηκε σήμερα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει πιλοτικά η διάθεση μικρογευμάτων σε 18 σχολεία της Αθήνας, που βρίσκονται σε λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα). Στις περιοχές αυτές παρουσιάστηκαν τα περισσότερα κρούσματα ασιτίας μικρών παιδιών οικογενειών που έχασαν δουλειές και εισοδήματα και δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε μια φέτα ψωμί με τυρί.
Το γεύμα θα περιλαμβάνει γάλα, μπισκότα δημητριακών και φρούτα. Η διάθεση θα γίνεται μέσω κουπονιού που θα δίνεται στους μαθητές και θα το «εξαργυρώνουν» στα κυλικεία, λαμβάνοντας τρόφιμα.
Διαβάστε όμως  το λόγο που το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να ξεκινήσει  από αύριο: Γίνεται, διότι υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα του εξαγγελθέντος προγράμματος (είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ)…όπως είπε η κ. υφυπουργός!!!
Και εξετάζει μάλιστα από κοινού με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχέδιο έτσι ώστε η βοήθεια να τη λαμβάνει η οικογένεια, προκειμένου να μη στιγματίζεται στο παιδί στο σχολείο…
Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ζήσει ούτε Κατοχές, ούτε μετεμφυλιακές περιόδους, ούτε  την αμερικανική βοήθεια. Αντε κάποιοι από εμάς να πηγαίναμε στο σχολείο με ένα ξεροκόμματο ή να περιμέναμε τις κονσέρβες με την κομπόστα.
Αυτό που συμβαίνει όμως στην Ελλάδα του 2012, την Ελλάδα του Μνημονίου και της κρίσης είναι δραματικό. Τι άλλο μένει να δούμε δηλαδή; Να μοιράζουν φασολάδα και να τρέχει ο κόσμος να φάει; Διότι με εργαζόμενους να παίρνουν εκκαθαριστικό 30 και 40 ευρώ, εκεί θα φτάσουμε. Και μόνο όταν θα θρηνήσουμε θύματα, είτε κανένα υποσιτιζόμενο παιδάκι είτε άστεγους και πένητες, ίσως τότε καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει.
Αλλά, όταν η υφυπουργός τους της Παιδείας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου ΟΜΟΛΟΓΕΙ στη Βουλή των Ελλήνων, πως στην Ελλάδα του 2012 υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο υποσιτισμένα και πολλά από αυτά λιποθυμούν, τότε όσο μένουν στην κυβέρνηση θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα.
Όταν επί εβδομάδες τώρα, γινόμαστε μάρτυρες περιπτώσεων που εμφανίστηκαν σε σχολεία μαθητές όπου λιποθυμούσαν λόγω ασιτίας και το υπουργείο Παιδείας ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε και σχεδιάζει τώρα (!) ένα πρόγραμμα σιτισμού μαθητών, τότε πρέπει να φύγουν ΤΩΡΑ!!!


Bookmark and Share

1 σχόλιο:

  1. Άμα δεν τους διώξουμε με τις κλωτσιές ( και εννοώ τους Έλληνες πολιτικούς ) προκοπή δεν θα δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs