Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Είναι αδίστακτος!


Ο κ. Παπαδήμος φαίνεται πως θεωρεί εαυτόν κανονικό πρωθυπουργό, και μάλιστα με αποστολή να αναμορφώσει τη χώρα. Οι εκπρόσωποί του, επίσημοι και ανεπίσημοι, μιλάνε για κανονική κυβέρνηση, η οποία μάλιστα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. Η "φωτοτυπημένη" κ. Διαμαντοπούλου φερ' ειπείν ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο για το Λύκειο και τις Πανελλαδικές. Ο κ. Γεωργιάδης, πάλι, έχει ανακοινώσει πρωτοβουλίες για να τονωθεί ο χειμαζόμενος κλάδος των εφοπλιστών.
Η ασυλία της οποίας χαίρει ο κ. Παπαδήμος, όσο είναι εξηγήσιμη, άλλο τόσο είναι εξοργιστική. Ο άνθρωπος εμφανίζεται πλέον ντεκλαρέ ως εκπρόσωπος των δανειστών. Μέσα στην κατάνυξη και την αλεγρία των εορτών δεν αξιολογήθηκε επαρκώς η τοποθέτησή του σχετικά με τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. "Κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας" είχε πει, για να συμπληρώσει προειδοποιώντας μας ότι "οι δανειστές όμως έχουν κόκκινες γραμμές".
Το ίδιο ακριβώς είχε πει και ο Πάγκαλος "εξηγώντας" γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διαπραγματευθηκε το πρώτο Μνημόνιο. Μετά όμως φέραμε ως παράκλητο τον τραπεζίτη που είναι καλός στη διαπραγμάτευση και μας λέει ακριβώς τα ίδια, ότι δηλαδή δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Άρα ή δεν είναι καλός στη διαπραγμάτευση, οπότε ας έμενε ο ΓΑΠ, που είναι και ψηφισμένος, ή κάνει κάποια διαπραγμάτευση την οποία δεν κάνει να γνωρίζουμε.
Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε και προχθές ο πρωθυπουργός, πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παραπέρα στον αντιδημοκρατικο κατήφορο. Είπε δηλαδή ότι αν δεν αποφασίσουν οι "κοινωνικοί εταίροι" να διαλυθούν οι μισθοί, θα νομοθετήσει. Ακόμα χειρότερα όμως, αν δεν μπορεί να νομοθετήσει, αν δηλαδή δεν μπορεί να επιτύχει τη στήριξη της επιλογής του κοινοβουλευτικά, θα προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ήτοι αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Αυτά φυσικά αφορούν τη νοοτροπία του ανδρός περισσότερο παρά το αληθινό ενδεχόμενο να έρθει σε σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. Αν λοιπόν καταλήξουμε σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δεν θα είναι παρά ο φερετζές του Σαμαρά, του Καρατζαφέρη και των ΠΑΣΟΚ.
Γ.Κ.


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=662743
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs