Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό συνεχίζει να προκαλεί η συζήτηση περί το χρόνο των εκλογών με τη σιωπή Καρατζαφέρη μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμονα τροφοδοτεί πληθώρα σεναρίων για τη στάση που πρόκειται να τηρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο ένας εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμάται ότι χθες, επέμεινε προς τον κ. Παπαδήμο σταθερά στη θέση του υπέρ της σύγκλησης του συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών με αντικειμενικό σκοπό τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου απέναντι στην Τρόικα. Διαφορετικά, όπως έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, δε βρίσκει λόγο παραμονής του στην κυβέρνηση που πάντως θα συνεχίσει να στηρίζει κοινοβουλευτικά ακόμη και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Στον αντίποδα, για την ΝΔ το θέμα του χρόνου προσφυγής στην κάλπη δείχνει να έχει «κλειδώσει» για τις 8 Απριλίου, όπως φέρεται να μετέφερε σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος χθες ο κ. Σαμαράς. Την εξέλιξη αυτή δείχνει να ενισχύει και η φημολογία περί θετικής πορείας του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη.
Το ενδεχόμενο αυτό εγκλωβίζει ακόμη περισσότερο τον κ. Καρατζαφέρη ο οποίος, πιεζόμενος και από τους επιτελείς του, καλείται να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις άμεσα, σε δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις: Είτε προκηρύσσονται άμεσα εκλογές, είτε η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την πορεία της εφαρμόζντας τα προβλεπόμενα στη νέα δανειακή σύμβαση μεταθέτωντας τον ορίζοντα των εκλογών για τον καταλληλότερο δυνατό χρόνο.
Εκτιμάται ότι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα αποφύγει να προχωρήσει σε κάποια κίνηση τα επόμενα δύο 24ωρα, αναμένοντας την απόφαση του κ. Παπαδήμου για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Θέμα για το οποίο ο Πρωθυπουργός επεσήμανε χθες ότι θα το αποφασίσει μετά τη συνάντηση του και με τον Γιώργο Παπανδρέου το ερχόμενο Σάββατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Συγγρού, ο κ. Σαμαράς εφ’ όσον κληθεί να συμμετάσχει σε σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό, δε βρίσκει λόγο να αρνηθεί. Ξεκαθαρίζεται όμως ότι συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια δεν κρίνεται απαραίτητο καθώς τα διακριτά όρια των στόχων τηςμεταβατικής κυβέρνησης είναι ήδη προκαθορισμένα και μη διαπραγματεύσιμα.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Συγγρού πάντως, επεσήμαινε στο Newpost.gr ότι ακόμη και το επιχείρημα Καρατζαφέρη για διαμορφωση ενιαίου μετώπου απέναντι στην Τρόικα προϋποθέτει αφ’ ενός να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για σειρά ζητημάτων που θέτουν οι δανειστές της χώρας και αφ’ ετέρου να υπάρχει κομματική σύγκιση ως προς τις θέσεις αυτές. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι οι αιτιάσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν καθαρά επικοινωνιακό περιεχόμενο.
Αυτά τα «μένω- φεύγω» του κ. Καρατζαφέρη πάντως δείχνουν να έχουν προβληματίσει και τα στελέχη του κόμματός του, που δυσκολεύονται πλέον να προσδιορίσουν τη γραμμή που θα ακολουθήσουν και, συναφώς, τα όρια του κυβερνητικού έργου μέσα στα οποία θα κινηθούν οι υπουργοί που προέρχονται από τις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ.
Πάνος Ρασσιάς
http://www.newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.