Tο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κληθεί να προωθήσει ρηξικέλευθες αλλαγές στον δημόσιο τομέα το προσεχές διάστημα...
Το σενάριο της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο, προϊόντος του χρόνου, κερδίζει συνεχώς ολοένα και περισσότερο έδαφος και καθίσταται το πιθανότερο σενάριο, ιδιαίτερο στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος μετά το 2013. Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα κληθεί να προωθήσει ρηξικέλευθες αλλαγές στον δημόσιο τομέα το προσεχές διάστημα.
Ουσιαστικά, κατ' αυτόν τον τρόπο, μιλάμε για απολύσεις στο δημόσιο, οι οποίες θα έρχονται ως φυσικό επακόλουθο της αξιολόγησης, η οποία θα εισαχθεί στην καθημερινότητα και των δημοσίων υπαλλήλων. Ο στόχος είναι προφανής: να μειωθεί ο αριθμός των υπηρετούντων στο χώρο, ο οποίος κρίνεται υπερβολικός για τα ελληνικά δεδομένα.
Ήδη, υπό τον φόβο της αξιολόγησης που επίκειται, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν αποχωρήσει άλλοι 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που επέλεξαν είτε να συνταξιοδοτηθούν είτε να μπουν στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας. Ο αριθμός τους δε, όσο θα περνάει ο καιρός, εκτιμάται ότι θα αυξάνει συνεχώς, αν και ο συνωστισμός που σημειώνεται στην πόρτα εξόδου από το δημόσιο επιβαρύνει έτι περαιτέρω τα ασφαλιστικά ταμεία, που περνούν δύσκολες στιγμές…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.