Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Και... ξαφνικά Πεπόνης - Μουζακίτης ξέχασαν τα ονόματα και δεν θα παραιτηθούν !


 
Οι δύο εισαγγελείς, Σπ. Μουζακίτης και Γρ. Πεπόνης,  οι οποίοι προσήλθαν για δεύτερη ημέρα στον Άρειο Πάγο και το γραφείο του εποπτεύοντα οικονομικού εισαγγελέα Νικόλα Παντελή, δεν έκαναν αναφορές τελικά σε συγκεκριμένα ονόματα μεγαλοοφειλετών, φοροφυγάδων ή άλλων υποθέσεων τις οποίες εξετάσαν αλλά σύμφωνα με νέες πληροφορίες περιορίστηκαν σε γενικές κρίσεις. Η υπόθεση εκτονώθηκε και οι δύο εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν θα παραιτηθούν. Το πόρισμα για τις καταγγελίες συντάσσεται και θα παραδοθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εντός της ημέρας.  Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί κατέθεσαν στον κ. Μακρή υπόμνημα δύο σελίδων, ενώ στον γραφείο του παρέμειναν λιγότερο από 15 λεπτά.  

Κατά την έξοδό τους από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι Πεπόνης και Μουζακίτης, δήλωσαν ότι «είμαστε εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος και παραμένουμε στις επάλξεις», ενώ διευκρίνισαν πως ότι ήταν να πουν το είπαν στο υπόμνημα τους που κατέθεσαν στον κ. Μακρή. 
Η βασική τους ένσταση αφορούσε τη ρύθμιση Βενιζέλου που έφθασε στα γραφεία τους στο ΣΔΟΕ την περασμένη Τρίτη, αργά το απόγευμα και την οποία θεωρούν ως απαρχή της απαξίωσης της δουλειάς τους και των διαδικασιών της έρευνας. 
Η ρύθμιση αυτή, που είχε ως άμεση συνέπεια την κατάργησή τους, αφού ανέθετε την αρμοδιότητα του οικονομικού εισαγγελέα σε ανώτατο εισαγγελικό επίπεδο, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λειτούργησε ως πυροκροτητής στις εξελίξεις, όπως αναφέρθηκε, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς την εξέλαβαν ως προσπάθεια απαξίωσής τους και παρεμπόδισής του έργου τους. 
Παράλληλα οι δύο εισαγγελείς μίλησαν και για άρνηση κρατικών υπηρεσιών να τους παράσχουν στοιχεία για την έρευνα συγκεκριμένων υποθέσεων ενώ φάνηκαν πρόθυμοι να αποκαλύψουν ονόματα και διευθύνσεις.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες κατά τη διάρκεια της δίωρης άτυπης ενημέρωσης που παρείχαν στο Ανώτατο Δικαστήριο  είχαν πει τα ονόματα ενώ ο Πεπόνης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου σε σχετική ερώτηση απάντησε«Μακάρι να μας ζητήσουν ονόματα». 

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο της κατάθεσής τους καλούνται από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, ο οποίος -κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε- έχει αναλάβει την έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τους δύο εισαγγελείς Εφετών στο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα:

1) Ποιά είναι τα τυχόν εμπόδια που συνάντησαν στο έργο τους ως οικονομικοί εισαγγελείς, 

2) Σε ποιές από όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται συνάντησαν προσκόμματα και 

3) Τι εννοούν στην επιστολή παραίτησης τους όταν αναφέρουν ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Υπόμνημα χωρίς ονόματα

Στο δισέλιδο υπόμνημα που κατέθεσαν οι κύριοι Μουζακίτης και Πεπόνης εμμένουν στον καταγγελτικό τόνο της επιστολής τους λέγοντας ωστόσο ότι «δεν θα εκτραπούμε από τον προεκτειθέμενο ουσιώδη πυρήνα της ενέργειάς μας και δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας αναλισκώμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο δυστυχώς της νεοελληνικής πραγματικότητας».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς προσθέτουν ότι «δεν έχει άλλωστε νόημα να επικεντρωθούμε και να εστιάσουμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει, ουδόλως όμως αυτό επηρεάζει στην δικαστική, υπηρεσιακή μας αποστολή, αγνοώντας παραλλήλως και παραγνωρίζοντας εκείνο το οποίο δεν μας επηρεάζει απλώς αλλά κυριολεκτικώς μας εξουδετερώνει και μας καταργεί», αναφερόμενοι φυσικά στη νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργησή τους και τοποθέτηση ως οικονομικού εισαγγελέα ενός αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Η δική μας ενέργεια έγινε γιατί επιχειρήθηκε νομοθετικά η κατάργησή μας και αυτός ήταν ο λόγος που υποβάλαμε την παραίτησή μας από τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα», καταλήγουν.


Bookmark and Share

4 σχόλια:

  1. Φ.Σαχινίδης: Εν δυνάμει προδοσία για το χρέος !!!
    -------------------------------------------------
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΥΡΙΕΣ κ. ΚΥΡΙΟΙ !! ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντέλη Γιάννης κερνά και Γιάννης το ένα μέρος πίνη και το άλλο ... χύνη! Η ερωτοαπαντήσεις είναι μια εύκολη μεθοδολογία αποφυγής της δυδκολίας των ποιλικών πραγμάτων, κοινώς στρουθωκαμηλισμός! Πάντοτε ότι δηλώσεις ... είσαι, τώρα τελευταία είναι πολύ μόδα να δηλώνεις Αριστερός και να το παίζεις και ... Αριστερός, αυτό το "ΜΟΔΙΣΤΙΚΟ" το έπιασε και ο Καρατζαφέρογλου πριν χρόνια (έχω στο γραφείο μου τον ... ΤΣΕ!!), αλλά πέρα από όλες αυτές της αρλούμπες, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΑΙ ΟΛΟ ΤΟ "ΧΡΕΟΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΕΛΕΚΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ !!! ΒΑΖΟΥΜΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΑΙ !! Διότι η "επιστροφή" στην δραχμή σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο πέρα από την ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, θα παρατηρηθούν πολλά φαινόμενα ομού καννιβαλισμού! Εξάλλου όποιος ζητά επιστροφή στην δραχμή, δεν γνωρίζει το άλλο μέγεθος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ που εκκινά! Και τελείως συμπτωματικά βλέπουμαι "συμμαχίες" Πολτπολτιανών (ΛΑΟΣ ;;;-ΚΑΜΠΟΤΖΗ) και Αγράμματων Ακροδεξιών Φασιστοειδών!! Αυτό που λείπει σήμερα στην Χώρα μας είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ! Αλλά άμα χαθείς μέσα στα τζατζίκια στους ταραμάδες και στους λουλάδες, λίγο δύσκολα είναι να κατανοήση κανείς το πλέγμα, το ΔΙΧΤΥ, όπως λέει και ο Γκάτσιος !!
    ---------------------------------
    Συνειδοποιήσαται το αποτέλεσμα της επιστροφής στην δραχμή, έστω και με ολότελη διαγραφή εν κοινή συνενέση του λεγώμενου "χρέους"; Η διαφορά της επιστήμης σε όλους τους τομείς, με τους εποχιακούς τσαρλατάνους, γενικά με τους πληρωμένους ή αφελείς ή πολιτικούς καιροσκόπους "προβοκάτωρες", διαφέρουν ως προς την επιστημονική γνώση του αντικειμένου, οι επιστημόνες ξέρουν και γνωρίζουν το αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια και ιδιαίτερα τα κοινωνικοοικονομικά! Αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν επιστήμονες; Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα, επιστήμονες με εθνική διάσταση και στην πολιτική! Σκεφτείται γιατί αποκαλούμαι μια άλλη μορφή ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, την επιστροφή στην δραχμή έστω και με ολική διαγραφή του "χρέους"!! Η έλλειψη πατριωτικής επιστημονικής οικονομικής πολιτικής, καταντά πολλούς άν όχι όλους, μπαλάκι τέννις των κοινωνικών εξελίξεων! Και ξαφνικά θα βρεθούν δίπλα-δίπλα με φασιστοειδή στοιχεία, όπως το αυτοαποκαλούμενο "πατριωτικό" ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Κύριο που προτείνει της Ελληνίδες μητέρες να σπρώχνουν τα παιδια τους για .... χάδια στους .."που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι"!!! (αλλά οι πατεράδες τι κάνουν δεν μας είπε!!!). Θα βρεθούν δίπλα σαυτά τα στοιχεία της ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, θα βρεθούν δίπλα στους Εφιάλτες, Προδότες, Ανθέλληνες!! Θα βρεθούν δίπλα στους ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! Εκεί και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα! Αυτό θέλεται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!! ΜΗΠΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ... ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ (ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ)!!
    Ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση των πολιτών" πριν να είναι αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.
    Μιλώντας σήμερα στο κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα".
    Συμπλήρωσε ότι "όλα είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση.
    Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ανώνυμος είπε" ...ανώνυμος λέει ...

    Εύστοχα σχόλια που με βρίσκουν σχεδόν σύμφωνο. Θα ήθελα να παρατηρήσω σχετικά με την ορθογραφία, τους φίλους σχολιαστές επωνύμους και ανωνύμους, να είναι ορθογράφοι της Ελληνικής γραφής. Η ανορθόγραφη γραφή βγάζει μάτια. Σήμερα όλοι οι κειμενογράφοι έχουν διορφωτές, άλλωστε ένα κείμενο ορθά διατυπωμένο νοηματικά και ορθογραφικά, ενισχύει το περιεχόμενο των γραφομένων ως πρός το νόημα.

    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs