Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πως θα μοιράσουν την Ευρώπη οι τράπεζες μετά την κρίση - Το 2016 η Γηραιά Ήπειρος θα τελεί υπό τραπεζικές "κυβερνήσεις"


Την ώρα που πλησιάζει η Ευρώπη όλο και πιο κοντά στο σημείο μηδέν, με πολλούς αναλυτές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που οι ηγέτες δεν καταφέρουν ούτε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, να βρουν λύση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν την ευρωζώνη να αλλάζει άρδην μη θυμίζοντας τίποτα από αυτό που είναι τώρα.
Ήδη οι Nomura και Deutsche Bank βλέπουν μεγάλες αλλαγές, όχι μόνο στον τρόπο λειτουργίας της ευρωζώνης, αλλά ακόμη και στην ίδια τη σύνθεση της. Προειδοποιούν για το ενδεχόμενο διάσπασης, ενώ προκλήσεις και κινδύνους βλέπουν για τη λειτουργία της δημοκρατίας.
Πάντως η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Vigousse στην Ελβετία, θέλοντας να αναδείξει το γεγονός ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος των αγορών ανύμπορη να βρει μία πειστική και ουσιαστική λύση, ετοίμασε έναν χάρτη, στον οποίο δείχνει ότι σε μία 5ετία, δηλαδή το 2016, την Ευρώπη θα την κυβερνούν οι... τράπεζες.
Σύμφωνα με την Vigousse λοιπόν, την επόμενη μέρα της κρίσης θα βρει την Ευρώπη τραπεζοκυβερνούμενη, καθώς όταν θα καταρρέουν οι κυβερνήσεις την τύχη θα την αναλάβουν οι διοικήσεις των τραπεζών. Σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα είναι υπό την «κηδεμονία» της Τράπεζας της Κίνας, η Goldman Sachs θα ελέγχει το γερμανικό «μπλοκ», η Γαλλία θα έχει την BNP Paribas, η Βρετανία την HSBC, η Ιταλία την Bank of India, ενώ η JP Morgan θα επικρατεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.



www.bankingnews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs