Subscribe Twitter Twitter

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το Λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πελασγίας»,
σε συνεργασία με: Γυμνάσιο - Λύκειο Πελασγίας,
προκηρύσσουν τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό  Ποίησης και Δοκιμίου,
με χρηματικά έπαθλα για τα Α΄ Βραβεία.
Αν κάποιος επιθυμεί να γίνει χορηγός Επάθλου, στη μνήμη συγγενή του, ή για άλλο λόγο, να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελασγίας: κύριο Νικόλαο Κατσαούνο (6 94 15 85 0 0 1) και, αν θελήσει, σε Βραβείο θα αναγραφεί όνομα της επιθυμίας του, το οποίο θα αναφερθεί και την ημέρα της εκδήλωσης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα από όλο τον Κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων κ.λπ., αρκεί να γνωρίζουν τη Νεοελληνική Γλώσσα, με  δικαίωμα να επιλέξουν μία, μόνο, εκ των δύο κατηγοριών. Επίσης, επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου  και Λυκείου, με τους ίδιους όρους, των οποίων τα έργα θα κριθούν ξεχωριστά, και θα υπάρξουν ξεχωριστές κατηγορίες Βραβείων. 
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν:
Ένα (1) αδημοσίευτο (οπουδήποτε) ποίημά τους, μέχρι 30 (τριάντα) στίχους, στα Ελληνικά, με ψευδώνυμο (και όχι περισσότερα του ενός ποιήματα με διαφορετικά ψευδώνυμα), το οποίο θα αναγράφεται πάνω δεξιά (πριν τον τίτλο), με θέμα: «Αχιλλέας, Ομηρικός ήρωας», ή
ένα (1) αδημοσίευτο (οπουδήποτε) Δοκίμιό τους, μέχρι 3 (τρεις) σελίδες, στα Ελληνικά, μεγέθους Α4 (περιθωρίου 2 εκατοστών, περιμετρικώς), με ψευδώνυμο (και όχι περισσότερα από ένα Δοκίμια με διαφορετικά ψευδώνυμα), το οποίο θα αναγράφεται πάνω δεξιά (πριν τον τίτλο), σε όλες της σελίδες, με θέμα: «Φθία, πατρίδα του Αχιλλέα». 
Τα έργα θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα στη μία πλευρά της σελίδας, σε υπολογιστή ή γραφομηχανή, με γραμματοσειρά ARIAL, μέγεθος 12, σε πέντε (5), απαραιτήτως, πανομοιότυπα, ευανάγνωστα, ορθογραφημένα αντίτυπα, με το ίδιο ψευδώνυμο (που στο Δοκίμιο θα πρέπει να φαίνεται σε όλες τις σελίδες, οι οποίες να είναι συρραμμένες μεταξύ τους πάνω αριστερά). 
Ο αποστολέας πρέπει να χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο, τόσο για την αποστολή, όσο και για το έργο του. Στο εξωτερικό μεγάλου φακέλου, όπου θα τοποθετηθεί το έργο εκάστου, θα αναγράφεται, μόνο, το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος, στη θέση του αποστολέα και όχι τα πραγματικά στοιχεία του. Μέσα στον μεγάλο φάκελο θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στο καρτελάκι του οποίου θα αναγράφονται: ψευδώνυμο, τίτλος του έργου, πραγματικά στοιχεία του δημιουργού [ Όνομα, Επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμοί τηλεφώνου-ων (σταθερό, κινητό) ηλεκτρονική διεύθυνση (αν υπάρχει) ], ενώ απ’ έξω θα αναγράφονται, μόνο, ψευδώνυμο και τίτλος του έργου. Οι μαθητές πρέπει να αναγράψουν, επιπλέον, τόσο έξω από τον μεγάλο φάκελο, όσο κι έξω από τον μικρό, τη λέξη «μαθητής». Οι μικροί φάκελοι εκείνων που δε θα διακριθούν δε θα ανοιχτούν, ώστε να παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους. Ως τελευταία ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίζεται η 1η Μαρτίου 2012, στοιχείο που θα εξακριβώνεται από τη σφραγίδα Ταχυδρομείου. 
Ο φάκελος θα σταλεί (με απλή, όχι συστημένη επιστολή) ως εξής: Νίκο Μπατσικανή, Βατάτζη 57, 11473, Αθήνα. Για Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  Ποίησης (ή Δοκιμίου) (και: Μαθητής: αν έχει την ιδιότητα). 
Για περισσότερες πληροφορίες, από τον Υπεύθυνο διοργάνωσης και διεξαγωγής του Διαγωνισμού: Νίκο Μπατσικανή, Επίτιμο Πρόεδρο του Λογοτεχνικού Ομίλου «Ξάστερον» κι επί των Δημοσίων Σχέσεων του περιοδικού «Κελαινώ»:  HYPERLINK "mailto:batsikanisnikos@gmail.com" batsikanisnikos@gmail.com ,  6 97 46 47 9 47 (10.00 - 13.00 ή 19.00 - 22.00). 
Η Κριτική Επιτροπή θα είναι 5μελής, και τα ονόματα των Κριτών θα δημοσιοποιηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού. Η βαθμολόγηση θα γίνει από το 50 ως το 100. 
Για την κρίση θα ληφθούν υπόψη, εξίσου, τα παρακάτω: 
α. Τεκμηρίωση  του θέματος. β. Λογοτεχνική αξία έργου. γ. Τήρηση όρων του Διαγωνισμού.
Η εκδήλωση απονομής θα λάβει χώρα σε τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κωμόπολη Πελασγία Νομού Φθιώτιδας (χώροι διαμονής - εστίασης υπαρκτοί), σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στους επιτυχόντες εγκαίρως και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό «Κελαινώ» και στο Διαδίκτυο, όπως και τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού.
Θα απονεμηθούν βραβεία (Α, Β, Γ) κι έπαινοι (Α, Β, Γ), ανά κατηγορία. Στον καθέναν που θα διακριθεί με βραβείο ή έπαινο, θα απονεμηθεί τιμητικό - ονομαστικό δίπλωμα. Το ύψος των χρηματικών επάθλων θα ανακοινωθεί την ημέρα απονομής, ενώ για την παραλαβή οποιασδήποτε διάκρισης απαιτείται η φυσική παρουσία του διακριθέντος, ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του (μη βραβευόμενου). 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙ ΕΚΔΟΤΗΣ  «ΚΕΛΑΙΝΩ»              
                                                                      
                  Νικόλαος Κατσαούνος                                                   Παναγιώτα Χριστοπούλου Ζαλώνη     
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters