Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ωρα χειραφέτησης


Τελικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!
Μια κυβέρνηση που κάθε τρεις μήνες «έσωζε» τη χώρα υπογράφοντας επαχθείς συμφωνίες με τους δανειστές και φορτώνοντας στους απλούς ανθρώπους βάρη επί βαρών που αδυνατούν να σηκώσουν, όταν αντιλαμβάνεται ότι κοντεύουν να ξεσηκωθούν και οι πέτρες, αντί να παραιτηθεί, ανοίγοντας το δρόμο για εκλογές, μεταλλάσσεται ελπίζοντας ότι θα... κλείσει το δρόμο για τις κάλπες.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ, όμως, αφού σχεδόν όλοι οι υπεύθυνοι για τα Μνημόνια μένουν κολλημένοι στους υπουργικούς τους θώκους, μόνος υπεύθυνο της αποτυχίας είναι ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός. Αλλά επειδή εδώ είναι η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ακόμη και αυτός, που όλοι βάζουν πλέον στο στόχαστρο, παίρνει -πριν παραιτηθεί- και μια ψήφο εμπιστοσύνης να του βρίσκεται.
ΠΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ επίσης για το καλό μας, η αξιωματική αντιπολίτευση αποφασίζει να συγκατοικήσει με αυτούς που έπρεπε ήδη να έχουν... φύγει, ώστε να υλοποιηθούν, κατά πώς θέλουν οι δανειστές, τα μέτρα που δεν έπρεπε να έχουν ληφθεί! Εκτακτα! Αρκεσαν δηλαδή μερικά εικοσιτετράωρα για να καταδειχτεί ότι το νέο μίγμα πολιτικής που ήθελαν είναι το... παλαιότερο. Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε στο βουνό, που λέει και ο λαός.
ΜΟΝΟ που πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Το «βουνό» δεν είναι παρά η ανημπόρια και των δύο να χαράξουν μια άλλη πολιτική που δεν θα παραμυθιάζει με φράσεις κλισέ για ανάπτυξη, αλλά θα αρθρώνεται συγκεκριμένα, που δεν θα δηλώνει ότι δίνει «μάχες», αλλά θα το κάνει, που δεν θα αντιμετωπίζει το λαό σαν εχθρό.
ΚΑΙ επειδή και οι δύο είναι ανήμποροι και φοβούνται και οι δύο, ο καθένας με τον τρόπο του, την επόμενη ημέρα για τους ίδιους και το σύστημα, αναγόρευσαν σε εταίρο-κλειδί τούς Βοριδο-Καρατζαφέρηδες! Ενα κόμμα συστημικό δεκανίκι ευθύς εξαρχής, που χρόνια τώρα πορεύεται με τη (διόλου ευγενική) χορηγία των δελτίων των «8» και των τηλεοπτικών αστέρων, τρομάρα μας.
ΟΛΟΙ τους, και μαζί βεβαίως και ο νυν πρωθυπουργός, έχουν αναλάβει πολλαπλές δεσμεύσεις και δεν το κρύβουν. Αντίθετα το διατυμπανίζουν φοβούμενοι μήπως τυχόν κάποιος από την τρόικα δεν το ακούσει. Αλλά ουδείς εξ αυτών αναλαμβάνει ουσιαστική δέσμευση απέναντι στο λαό. Αυτόν ακριβώς το λαό που στους λόγους τους είναι «κυρίαρχος» και από τον οποίο πηγάζει η όποια εξουσία τους.
ΟΛΟΙ τους σωτήρες και όλοι τους... ιδεολόγοι! Και ο λαός, απλώς, αυτός που πληρώνει ακριβά τους πάντες! Τράπεζες, δανειστές, Μνημόνια και επαγγελματίες πολιτικούς.
ΓΙ' αυτό και είναι ο μόνος που μπορεί να πει το καθοριστικό «δεν πληρώνω», κάνοντας όλους αυτούς, που του στέλνουν τόσο εύκολα το λογαριασμό, να ψάχνονται.
ΕΠΕΤΕΙΟΣ εξέγερσης αύριο. Ζητούμενο ακόμη η χειραφέτηση.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs