Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Εντείνονται οι φήμες για χρηματοδότηση της Ιταλίας από το ΔΝΤ



Το ποσό εκτιμάται στα 400 δισ. ευρώ. Διαψεύδει το ΔΝΤ...
Εντείνονται οι φήμες που θέλουν τις ιταλικές αρχές να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή χρηματοδότησης στη χώρα. Πηγές προσκείμενες στο εν λόγω ζήτημα, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνουν σχετικά, ενώ αποκαλύπτουν ότι το υπό διαπραγμάτευση ποσό είναι ύψους 400 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, οι συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και των εκπροσώπων του Ταμείου έχουν ξεκινήσει αρκετές εβδομάδες πριν, ωστόσο με την προειδοποίηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, κυρίας Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αδυνατεί να προσφέρει οικονομική στήριξη στη χώρα, εντάθηκαν... 

Πάντως, όπως τονίζουν οι εν λόγω πηγές το αίτημα δεν πρόκειται να γίνει επίσημο πριν τις 5 Δεκεμβρίου, όπου ο Μάριο Μόντι θα καταθέσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού. 

"Οι συζητήσεις γίνονται σε βοήθεια της τάξεως των 400 δισ. ευρώ", επισημαίνει πηγή στο πρακτορείο. 

Ωστόσο, σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διέψευσε τις φήμες για επαφές με τις ιταλικές και ισπανικές αρχές για παροχή εοικονομικής βοήθειας. 

"Το ΔΝΤ επιθυμεί να επαναβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις με τις Ιταλικές ούτε με τις Ισπανικές μορφές σχετικά με οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση από το ΔΝΤ", δήλωσε ο Τζέρι Ράις.




http://www.reporter.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs