Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, λέει Βενιζέλος - Τον πιστεύει κανένας;




Δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τόνισε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι συζητήσεις με τους επικεφαλής των ελεγκτών έγιναν σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη από τα δημοσιεύματα περί «παγώματος» των διαβουλεύσεων, ανέφερε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως επισήμανε, η διακοπή των διαπραγματεύσεων ήταν προγραμματισμένη, καθώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαβουλεύσεων και ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αυτό το 10ήμερο, προσέθεσε, θα είναι χρήσιμο «για εμάς και την τρόικα», καθώς θα μπορεί να γίνει επεξεργασία σε τεχνικό επίπεδο των αριθμών για το προσχέδιο του -νέου- προϋπολογισμού.

Το μεγάλο θέμα, είπε, είναι η ύφεση, η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ύφεση της οικονομίας, η οποία θα είναι βαθύτερη απ' ότι είχαν προβλέψει οι εταίροι μας τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα η ύφεση το 2012 να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και θα αλλάξει προς το καλύτερο η εικόν ατης οικονομίας.

Για εφέτος, εκτίμησε ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 5% και προσέθεσε ότι «έτσι, πρέπει να αναθεωρήσουμε του στόχους μας».

Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων «και μάλιστα εισπρακτικού χαρακτήρα» και επανέλαβε ότι αυτό που έχει σημασία ρέπει να γίνει είναι η πλήρης εφαρμογής των όσων έχει συμφωνήσει η χώρα και έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και γι' αυτό θα προωθηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές», συνέχισε.


Newsroom ΔΟΛ

Bookmark and Share

1 σχόλιο:

  1. Ο Μπένυ πήρε το όπλο του....
    .... και μές στην άγρια νύχτα έδιωξε την τρόϊκα από τη χώρα μας.

    Που να το φανταζόμουν. Ο Μπένυ στο βουνό ! Τα μάθατε ασφαλώς τα νέα. Από σήμερα τρόϊκα γιοκ, από σήμερα (και για 9 μέρες) θάχουμε πούρο σοσιαλισμό. Μέχρι και τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά μας ξανάρχεται.

    Να το παραδεχτώ: Δεν πήγαινε αύριο 3 του Σεπτέμβρη να αλωνίζει η τρόϊκα στο Σύνταγμα. Έτσι ο Μπένυ, σκορπίζοντας ρίγη εθνικής περηφάνειας, σήκωσε το όπλο του, άγγιξε την σκανδάλη και είπε: Ούστ κερατάδες από τη χώρα μου. Θάλθετε όποτε σας καλέσω εγώ.

    Τώρα από κακιές κουβέντες άλλο τίποτα ! Λένε φερ' ειπείν οι μισθοφόροι παπαγάλοι ότι Μπένυ και τρόϊκα δεν τα βρήκαν στους αριθμούς, δεν τα βρήκαν στα μέτρα για το κουστούμι μας, και άλλα φαιδρά. Ας είναι, κάθε ξωπέτα-θαύμα καλή είναι. Και τι θαύμα: 9 ημερών. Όχι σαν εκείνο του χρηματιστηρίου που δεν κράτησε ούτε μια μέρα..

    Τώρα ο Μπένυ με νέες δυνάμεις και νέα φώτιση από την αυριανή επέτειο, θα υποδεχτεί την τρόϊκα την επόμενη φορά με άλλον αέρα. Έτσι για παράδειγμα, θα "αντισταθεί" στις απολύσεις, στον νέο εργασιακό μεσαίωνα, στο νέο κουτσούρεμα μισθών και συντάξεων, προτάσσοντας δε τις χθεσινοβραδυνές του δάφνες, θα δείξει ανυποχώρητος στην απαίτηση της τρόϊκα που είναι μία και μοναδική: οι εργαζόμενοι στην κόλαση και γρήγορα. Αυτό απαιτούν οι νέες εποχές, αυτό χρειάζονται οι αγορές. Αλλά για αυτό το θέμα θα επανέλθω.

    ΥΓ: Τώρα μην μου πείτε ότι εν όψει της δρυμήτερης επανόδου της τρόϊκα, ο Μπένυ δεν θα τολμήσει να γλύψει λίγο από το χθεσινοβραδυνό δαφνόμελο.. Τι στην οργή ! Τζάμπα τό θεατρικό concept ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs