Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Mε τη μορφή ισχυρής καταιγίδας χτυπάει η «Αϊρίν» τη Νέα Υόρκη

Σχεδόν έρημες οι κεντρικοί λεωφόροι στη Νέα Υόρκη


Με ισχυρή βροχή και δυνατούς ανέμους έφτασε η «Αϊρίν» στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την κυκλοφορία στο Μανχάταν και έχοντας προξενήσει τις προηγούμενες ώρες σημαντικές ζημιές σε νοτιότερα μέρη των ΗΠΑ.

Οι επιπτώσεις του συστήματος κακοκαιρίας της Αϊρίν, που έφτασε στην αμερικανική μεγαλούπολη υποβαθμισμένη σε τροπική καταιγίδα την Κυριακή, είναι μεν έντονες αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές.

Ισχυρή ήταν η βροχή και στην Ουάσινγκτον, η οποία φαίνεται όμως πως γλίτωσε τον κίνδυνο μεγάλων ζημιών από την κακοκαιρία.

Στην Νέα Υόρκη, οι δρόμοι του Κάτω Μανχάταν πλημμύρισαν ενώ το ρεύμα κόπηκε σε αρκετά σημεία της πόλης. Η στάθμη του νερού στους -ασυνήθιστα άδειους- δρόμους της πόλης δεν ξεπερνά ακόμη το μισό μέτρο, αν και φαίνεται ότι βαίνει αυξανόμενη.

Τρεις γέφυρες στην ευρύτερη περιοχή έχουν κλείσει (οι Cross Bay, Marine Parkway, Broad Channel, όπως και το κάτω μέρος της G.Washington), όπως και μερικά από τα τούνελ εξαιτίας των χειμάρρων.

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης είχαν προετοιμαστεί για την καταιγίδα, ενώ η δημοτική Αρχή είχε ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη ημέρα τις εκκενώσεις. Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα), ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ επανέλαβε πως «η καταιγίδα έφτασε στην πόλη και δεν είναι πια ασφαλές να κυκλοφορούν οι πολίτες στους δρόμους». 

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο πιστεύαμε, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει αλλά όχι τόσο πολύ όσο φοβόμασταν» ανέφερε στο Reuters o Τζορτζ Χάρις, κάτοικος της πόλης που επέλεξε να μην φύγει.

Στην Ουάσινγκτον, η βροχή οδήγησε επίσης σε δημιουργία χειμάρρων στους δρόμους, χωρίς όμως να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Κάποιες από τις γέφυρες έμειναν κλειστές, αλλά τα αεροδρόμια λειτουργούσαν κανονικά.

Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs