Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η Άννα βρίσκει λεφτά για το στατό της



Λεφτά βρίσκει η υπουργός Παιδείας όταν πρόκειται για τους στενούς συνεργάτες της: 1.146.600 ευρώ από τον Προϋπολογισμό του υπουργείου, εν μέσω άγριας λιτότητας, για να πληρωθούν την υπερωριακή τους εργασία υπάλληλοι οι οποίοι απασχολούνται στα γραφεία της υπουργού, της αναπληρώτριας υπουργού, των υφυπουργών, του γενικού γραμματέα και των ειδικών γραμματέων. Την ίδια ώρα, για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων έχουν περικοπεί οι μισθοί, τα επιδόματα και οι υπερωρίες. Κονδύλια όμως δεν υπάρχουν ούτε για προσλήψεις στη δημόσια παιδεία, όπως διατείνεται το υπουργείο, με αποτέλεσμα Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να βρίσκονται στα όρια της διάλυσης.

Παρ' όλα αυτά την εποχή του Μεσοπρόθεσμου 222 προνομιούχοι «στρατιώτες» της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας λαμβάνουν αμοιβές για υπερωριακή εργασία! Από αυτούς οι 130 ανήκουν στην κατηγορία των αποσπασμένων ειδικών συμβούλων και επιστημονικών συνεργατών στα πολιτικά γραφεία και οι 27 είναι αστυνομικοί και οδηγοί. Οι υπόλοιποι 65 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί από την κεντρική υπηρεσία στα πολιτικά γραφεία των στελεχών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Το ποσό του 1.146.600 ευρώ καλύπτει προκαθορισμένο αριθμό υπερωριών για καθέναν από τους 157 υπαλλήλους για όλο το 2011. Οσον αφορά τους 65 υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας, έχει προβλεφθεί επιπλέον κονδύλι, ύψους 15.500 μηνιαίως (δηλαδή 186.000 για όλο το έτος), για υπερωριακή απασχόληση που σχετίζεται με την κάλυψη «έκτακτων και επειγουσών αναγκών», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Το θέμα ανέδειξε με καταγγελία του ο κ. Σάββας Φωτιάδης, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), καθώς είναι προκλητική η προνομιακή μεταχείριση που έχουν συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του υπουργείου, ενώ και οι συνεχείς αποσπάσεις στα πολιτικά γραφεία έχουν δημιουργήσει τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι οποίες λειτουργούν με δύο ή τρεις υπαλλήλους, ενώ θα έπρεπε να είναι διπλάσιος ο αριθμός τους. Για να εξυπηρετηθούν, ωστόσο, οι «ημέτεροι» θυσιάζεται η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.


Εύη Πανταζοπούλου


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs