Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Γ. Καμίνης: επιχείρηση αυταρχικής σκούπας στην πλατεία Συντάγματος


Σε »μακρύ χέρι» της κυβέρνησης για την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών επιθυμεί να αναδειχθεί ο δήμαρχος Αθηναίων. Μια μέρα μετά τη σχετική» προτροπή» του υπουργού Δικαιοσύνης για »την απομάκρυνση των «τσαντιριών» …όπως τα χαρακτήρισε απαξιωτικά, ο Γ. Καμίνης, λειτουργώντας ως άμεσα υφιστάμενος του υπουργού ανέλαβε «πρωτοβουλία» για το ξήλωμα των σκηνών από την Πλατεία Συντάγματος.
Σε δηλώσεις του, άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως αν δεν περάσει με το καλό η πρωτοβουλία του, θα υπάρξει βίαιη εκκένωση της πλατείας από τα ΜΑΤ. Θα γίνει συζήτηση «πριν πάμε σε αστυνομικά μέτρα» δήλωσε…
Αναλυτικά, σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό   στην πλατεία Θεάτρου.
Οι επικεφαλής των δύο βασικότερων αυτοδιοικητικών οργανισμών στη χώρα, συζήτησαν δήθεν για τηναναβάθμιση του κέντρου της πόλης και μετά από πολλή περίσκεψη…εστίασαν στην »εικόνα» τηςπλατείας Συντάγματος. Λες και το πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι οι δεκάδες χιλιάδες άστεγοι, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλών συνανθρώπων μας επί το πλείστον μεταναστών «χωρίς χαρτιά», οιρημαγμένοι χώροι πρασίνου στις γειτονιές, η καθαριότητα κλπ
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καμίνη, θα υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως στη σχετική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (8.7) το απόγευμα θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των «Αγανακτισμένων».
Σε επικοινωνία πάντως που είχε η Ίσκρα, με αγωνιστές που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, έλαβε τη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει κάποια απόφαση για εκπροσώπηση στη συνάντηση. Με αυτήν την έννοια, η λαϊκή συνέλευση της πλατείας θα σταθεί αποφαστικά «απέναντι» σε κάθε προσπάθεια για τυχόν αυθαίρετη «εκπροσώπησή» της σε οποιαδήποτε διαδικασία έχει στόχο το »ξήλωμά» της…
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, που ο Γ. Καμίνης, υιοθετεί ακραία αντιδραστικά θέσεις σε ότι αφορά τιςλαϊκές ελευθερίες και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, το κίνημα των πλατειών δεν μπορεί να τρομοκρατηθεί από οποιαδήποτεκαταστολή ή απειλή καταστολής όπως έδειξε και η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση της29ης Ιουνίου. Οι όποιες αποφάσεις για τη συνέχιση των επόμενων αγωνιστικών βημάτων του κινήματος, θα ληφθούν μόνο από το ίδιο το κίνημα στο διήμερο λαϊκής διαβούλευσης όλων των συνελεύσεων της χώρας το Σαββατοκύριακο….
Bookmark and Share

1 σχόλιο:

  1. Να με συγχωρείτε, αλλά πρόκειται για τσαντίρια με αποκλεισμένη κάθε έννοια υγιεινής και αισθητικής. Η εικόνα της πόλης πολλαπλώς βιασμένη από τα σπασμένα μάρμαρα και την εκτρωματικής της πολεοδομική συγκρότηση δεν χρειάζεται καταυλισμούς για να αντιδράσει. Αρκεί ο πολιτικός λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs