Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κύμα βίας σαρώνει τη χώρα


Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα κύματος βίας γίνονται το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες πολίτες
Picture 0 for Κύμα βίας σαρώνει τη χώρα
του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η πρωτοφανής έξαρση της βίας στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με επίκεντρο το κέντρο της Αθήνας.
Η ελληνική κοινωνία είναι αντιμέτωπη με μια νέα μορφή, σκληρής εγκληματικότητας που τις περισσότερες φορές παίρνει απάνθρωπες μορφές, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη που θα έχει.
Την Τρίτη, ένας άτυχος 44χρονος άνδρας έχασε άδικα τη ζωή του σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, όταν άγνωστοι τον μαχαίρωσαν με τον πιο άγριο τρόπο, για να του ληστέψουν μια κάμερα. Μόλις χθες το βράδυ, 21χρονος μετανάστης δολοφονήθηκε στα Κάτω Πατήσια, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Από το βράδυ της Τρίτης με επίκεντρο την πλατεία Βικτωρίας λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια κατά των μεταναστών υπό τη μορφή αντιποίνων.
Χθες, ημέρα γενικής απεργίας νέα βίαια επεισόδια συντάραξαν το κέντρο της Αθήνας, με την κατάσταση να ξεφεύγει σε πολλές περιπτώσεις και να πραγματοποιούνται οδομαχίες ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία. Τραγικός απολογισμός, ο ιδιαίτερα σοβαρός τραυματισμός 31χρονου διαδηλωτή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προήλθε από γκλομπ άνδρα της δύναμης ΜΑΤ. Από το πρωί, σήμερα, η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι τεταμένη με συγκρούσεις, μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών ομάδων.
Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την καθημερινή έξαρση της εγκληματικότητας και την εκδήλωση εφιαλτικών φαινομένων βίας με την αστυνομία να παρουσιάζεται αδύναμη να διαχειριστεί την κατάσταση. Η χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική κρίση της νεότερης ιστορίας της, με το μέλλον να διαγράφεται τουλάχιστον δυσοίωνο.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs