Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Το ΠΑΣΟΚ απολύει τη βάση του


Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για απολύσεις (ή, πιο συγκαλυμμένα, "εθελούσιες εξόδους") 150.000 υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στο ΠΑΣΟΚ, με πιο χαρακτηριστική αντίδραση την ανακοίνωση αυτονόμησης της ΠΑΣΚ - ΟΤΑ.
Οι απολύσεις στις ΔΕΚΟ και στους υπό κατάργηση ή συρρίκνωση δημόσιους φορείς εξυπηρετούν τον στόχο να εκποιηθούν οι επιχειρήσεις "ελεύθερες βαρών", δηλαδή με κατά το δυνατόν λιγότερους εργαζόμενους, παρ' ότι η απογραφή που έκανε η κυβέρνηση απέδειξε ότι η χώρα μας είναι τρίτη από το τέλος στην Ε.Ε. ως προς τον αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Αναγκάστηκε να το παραδεχθεί χθες στη Βουλή ο κ. Ραγκούσης. Αν μάλιστα από τις 670.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα αφαιρέσουμε τις 170.000 ενστόλους, κληρικούς και συμβασιούχους, τότε γίνεται κατανοητό το έλλειμμα δημοσίων υπαλλήλων, ιδιαίτερα μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία.
Η εξαγγελία για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους δημιουργεί ανασφάλεια σε μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, καθώς πολλοί υποψιάζονται ότι έρχεται η σειρά τους. Η αίσθηση αυτή παραλύει τον δημόσιο τομέα.
Ο κοινωνικός αναβρασμός εντοπίζεται ιδιαίτερα στην παραδοσιακή βάση του ΠΑΣΟΚ, που με το Μνημόνιο βιώνει έντονα την κρίση εκπροσώπησης και νιώθει στο πετσί της την επιχειρούμενη μετάλλαξη του κυβερνώντος κόμματος. Επί 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τη Ν.Δ., έθρεψαν το πελατειακό κράτος. Τώρα επιχειρείται η μετακύλιση στους δημοσίους υπαλλήλους των πολιτικών ευθυνών για την αναποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, καθώς και η δυσφήμησή τους, ώστε οι ιδιωτικοποιήσεις να αποκτήσουν "λαϊκή συναίνεση" και να διευκολυνθεί η ενίσχυση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Το ΠΑΣΟΚ απολύει τη βάση του, κι αυτή με τη σειρά της απολύει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία. Αυτή η πολιτική ανασφάλεια που διαπερνά τους υπουργικούς θώκους είναι η αιτία της δημόσιας αντιδικίας κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι πολιτεύονται με την αγωνία της επόμενης μέρας, της μεταπαπανδρεϊκής εποχής.

http://www.avgi.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs