Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Εκλογές ή ανασχηματισμός;


Όλα θα εξαρτηθούν στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους θα δει κατ’ ιδίαν

Picture 0 for Το δίλημμα Παπανδρέου: Εκλογές ή ανασχηματισμός;
του Σπύρου Νάννου
«Η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μαζί κι αυτό δεν αφορά μόνο τα πολιτικά κόμματα, αλλά κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας μας και κάθε πολίτη που πρέπει να απαιτεί να γίνονται τα πράγματα διαφορετικά». Αυτή η φράση του Γιώργου Παπανδρέου, απ' την ομιλία του στο Ναύπλιο, δείχνει ξεκάθαρα πως είναι ιδιαίτερα αγχωμένος και συνάμα προβληματισμένος για τα όσα θα διαδραματιστούν την επόμενη εβδομάδα, με την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και φυσικά με τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Και τα διλήμματα είναι πολλά με τις πληροφορίες να τον θέλουν να σκέφτεται εκλογές αλλά και ανασχηματισμό στην περίπτωση που επιτευχθεί η μίνιμουμ συναίνεση που επιδιώκει...
Κατ’ αρχήν, ο Γιώργος Παπανδρέου, χθες, έστειλε μήνυμα προς τους υπουργούς, αυτό το σαββατοκύριακο, να μιλήσουν στο... κόκκινο τηλέφωνο και να συμφωνήσουν σε όσα τους χωρίζουν εδώ και εβδομάδες. Και αυτό γιατί την Δευτέρα, οι... πάντες θα κληθούν στο υπουργικό συμβούλιο να βάλουν την υπογραφή τους στο «σκληρό» Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Να βάλουν επίσης την υπογραφή τους στο Σχέδιο των Αποκρατικοποιήσεων αλλά και στο νέο μνημόνιο, τη νέα βοήθεια όπως θέλουν να την χαρακτηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την περίοδο 2011 – 2015.
Έχοντας λοιπόν πάρει την εσωκομματική συναίνεση, στη συνέχεια θα επιδιώξει την διακομματική συναίνεση, επενδύοντας περισσότερο στην συνάντηση που θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά. Και από αυτή την συνάντηση, θα προκύψουν τα... διλήμματά του: Εκλογές ή ανασχηματισμός!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πάρει την μίνιμουμ συναίνεση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τότε το ενδεχόμενο των εκλογών θα είναι πλέον ορατό, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου θα καταστήσει σαφές πως ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι υπεύθυνος για αυτή την εξέλιξη. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συμπεριληφθούν συγκεκριμένες προτάσεις του Ζαππείου 2 και «εγκριθεί» από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος του ανασχηματισμού, ο οποίος μάλιστα προσδιορίζεται αμέσως μετά την επιστροφή του από γενική συνέλευση του ΟΟΣΑ την επόμενη Πέμπτη.
Αυτή άλλωστε η  προοπτική,  συνδυάζεται με την χθεσινή συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Λουκά Παπαδήμο, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του για τις αλλαγές που σκέφτεται στο κυβερνητικό σχήμα, κάνοντας την μεγαλύτερη τομή στον τομέα της οικονομίας.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs