Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Εικόνα αποσύνθεσης στην κρισιμότερη συγκυρία


Ο... «πολιτικός αυτοκτονικός ιδεασμός» της Τίνας Μπιρμπίλη, οι έριδες και η εικόνα ημιδιάλυσης του κυβερνητικού σχήματος

Picture 0 for Εικόνα αποσύνθεσης στην κρισιμότερη συγκυρία
Εικόνα ημι-διάλυσης εμφανίζει πλέον η κυβέρνηση, σε επίπεδο ασκούμενης πολιτικής κι αντιμαχόμενων φατριών, που αργά αλλά σταθερά διαμορφώνονται στο εσωτερικό της, με προσωπικές και πολιτικές έριδες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η απόφαση της Τίνας Μπιρμπίλη, για παράδειγμα, τη μια μέρα να αμφισβητήσει τη ρύθμιση του Γ.Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τα αυθαίρετα και την επομένη να «αδειάσει» τον Γ.Ραγκούση ως προς το θέμα της Κερατέας είναι μια ενδεικτική, αλλά όχι μοναδική, περίπτωση.
Ωστόσο, το γεγονός ότι η υπουργός Περιβάλλοντος τα βάζει με όλους και για όλα, τώρα τελευταία έχει αρχίσει να προκαλεί τις υπόνοιες ότι πίσω από όλα αυτά μπορεί και να κρύβεται ο ίδιος ο ...πρωθυπουργός. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπάρχει τόσο υψηλή κάλυψη, τότε η κ.Μπιρμπίλη πάσχει από το «πολιτικό αυτοκτονικό ιδεασμό», καθώς το μόνο που καταφέρνει είναι να απομακρύνεται από το υπουργικό συμβούλιο, θέτοντας εαυτόν εκτός κυβέρνησης.
Όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η πιθανότερη εκδοχή κι αποδίδουν σε συνομοσιολογικά σενάρια τον ενδεχόμενο περίεργο ρόλο του κ. Παπανδρέου σε όλη αυτή την υπόθεση.
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, γεγονός αποτελεί ότι η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, μόνο συμπαγής δεν είναι. Κι όλα αυτά, την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα έχει αρχίσει και το στοίχημα της διάσωσης της οικονομίας ετοιμάζεται να κριθεί. Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτό έχει πάψει να αποτελεί κοινή υπόθεση για τους υπουργούς της κυβέρνησης, εδώ και καιρό. Απλώς, τώρα, το δείχνουν σχεδόν απροκάλυπτα, επιλέγοντας όμως την πιο ακατάλληλη χρονική συγκυρία.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμα κι αν το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για την περίοδο 2012-2015 περάσει τις δύσκολες εξετάσεις της τρόικας, ποιοι υπουργοί θα το υλοποιήσουν; Αυτοί που ήδη το αμφισβητούν;


http://www.voria.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs