Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Εξετάζεται το συμφωνητικό για το Μνημονίο Νο2, με τους Βρετανούς δικηγόρους



Ολοταχώς προχωρά η κυβέρνηση τις διαδικασίες προς την υπογραφή του Μνημονίου Νο2, καθώς βρίσκεται πλέον σε διαπραγματεύσεις με συγκεκριμένο βρετανικό δικηγορικό γραφείο, εν όψει της αναζήτησης νομικού παραστάτη που θα βοηθήσει το ελληνικό Δημόσιο στα πολύπλοκα νομικά «αγκάθια» που θα προκύψουν στη φάση των «σκληρών» συζητήσεων για τα κείμενα του νέου Μνημονίου και πιθανότατα της νέας δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φάση αυτή η κυβέρνηση έχει στραφεί προς τη βρετανική δικηγορική εταιρεία «Allen and Overy», όπως αρχικά είχε υποδείξει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) καθώς θεωρείται ανάμεσα στις 6 μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες διεθνώς και έχει την εμπειρία χειρισμού τέτοιων υποθέσεων, ενώ έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν με επιτυχία τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σε παρόμοιας φύσης ζητήματα.
Εθεσαν όρους
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη φάση αυτή η δικηγορική εταιρεία έχει θέσει κάποιους όρους προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο του νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου και η ελληνική πλευρά μελετά το συγκεκριμένο κείμενο για να κρίνει αν θα υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό με τους Βρετανούς δικηγόρους. Ετσι, επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι προχωρούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο νέο Μνημόνιο και πιθανότατα σε νέα δανειακή σύμβαση, αφού μέσα σε μία εβδομάδα από τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από το ΝΣΚ να βρει το καταλληλότερο δικηγορικό γραφείο της Αγγλίας που να κατέχει το Βρετανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, έχει ήδη στα χέρια του και μελετά το εργολαβικό συμφωνητικό που έφτιαξε η εταιρεία «Allen and Overy». Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι που θέτει η βρετανική εταιρεία.



ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ


http://www.ethnos.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs