Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΠΩΣ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 12 ν.μ. ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ!


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΗΣ ΑΟΖ, ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 12 ν.μ.!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ WIKILEAKS
Σε μια χώρα της οποίας η κυρίαρχη πολιτική και οικονομική ελίτ είναι πλήρως παραδομένη και εθελόδουλη όλα είναι δυνατά. Ακόμα και οι πιοεξόφθαλμες εθνικές υποχωρήσεις, πέρα από κάθε έννοια εθνικού δικαίου, μπορούν να μετονομάζονται ''εθνικές επιτυχίες''!
Αυτό συνέβη πρόσφατα με τη δημοσίευση ορισμένων απόρρητων αμερικάνικων αρχείων στο Wikileaks.
Σύσσωμα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας παρουσίασαν σαν τουρκική υποχώρηση το γεγονός ότι η Άγκυρα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, συζητά την επιλεκτική επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας πέραν των 6 ν.μ., διαπραγμάτευση την οποία έχει αποδεχτεί η Ελλάδα από τις αρχές, περίπου, της προηγούμενης δεκαετίας, που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Τι σημαίνει αυτό;
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μια διευθέτηση με την Τουρκία των χωρικών της υδάτων στο Αιγαίο, ώστε αυτά, κατά περίπτωση, να εκτείνονται στα 6 ν.μ., στα 8 ν.μ., στα 10 ν.μ. και ίσως σε ορισμένα σημεία στα 12 ν.μ.
Αντί, λοιπόν, ως έχει δικαίωμα η Ελλάδα από το Διεθνές Δίκαιο να επεκτείνει μονομερώς στο Αιγαίο, στα 12 ν.μ. τα χορικά της ύδατα (και να ισχύσει η μέση γραμμή όπου αυτά αλληλοκαλύπτονται με την Τουρκία), οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι διατεθειμένες να αυτοπεριορίσουν και να διαπραγματευτούν με την Άγκυρα αυτό το νόμιμο δικαίωμά τους.
Από πού κι ως που, λοιπόν, αυτή η εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί τουρκική υποχώρηση και όχι «θρίαμβος» της τουρκικής διπλωματίας;
Με ποιο δικαίωμα ελληνικές κυβερνήσεις απεμπολούν νόμιμα κυριαρχικά τους δικαιώματα και επιλεκτικά αυτοπεριορίζονται;
Οι αλληλουχίες γίνονται ακόμα πιο τραγικές αν προσμετρήσουμε το γεγονός ότι προσφάτως, όπως έγραψε και η ΙΣΚΡΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας παρέπεμψε ουσιαστικά στις καλένδεςτην υπόθεση της ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) εκ μέρους της χώρας μας, την ίδια ώρα, μάλιστα, που σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις κύκλων του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, η τελευταία αμφισβητεί ακόμα και την ελληνική κυριαρχία στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι!
Η Ελλάδα μοιάζει να μην έχει παραδοθεί μόνο στην Τρόικα αλλά και να έχει αφεθεί να συμπαρασύρεται, παραμερίζοντας το Διεθνές Δίκαιο, από τους ανέμους των Τουρκικών επεκτατικών διεκδικήσεων!
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs