Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σε πορεία αδιεξόδου και κατάρρευσης η κυβέρνηση - Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά το Πάσχα


Το «τσουνάμι» δημοσιονομικών μέτρων 26 διςμέχρι το 2015, εκ των οποίων τα 3 δις μέσα στο2011 (!), που εξήγγειλε ανεύθυνα ο Γ. Παπανδρέου, θέτει τη χώρα σε τροχιά ολέθρου!
Έγκυροι οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν ένα δημοσιονομικό πακέτο τέτοιου μεγάλου, σχεδόν, μυθώδους ύψους είναιαδύνατον να υλοποιηθεί σε μια χώρα, η οποία διανύει ήδη τον τρίτο χρόνο βαθιάς ύφεσης,χωρίς αυτή η χώρα και ότι έχει απομείνει από τηνπαραγωγική της βάση, να μην υποστεί ανεπίστρεπτη καταστροφή.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι στην πορεία εφαρμογής ενός τέτοιου πακέτου ύψους 26 δις, η ανεργία θα χτυπήσει τέτοιο ρεκόρ, ώστε οι άνεργοι να γίνουν περισσότεροι από τους απασχολούμενους,πράγμα που θα δώσει στην ύφεση εικόνα γεωμετρικής προόδου!
Αυτός είναι, ίσως ο λόγος που ο Γ. Παπανδρέου δεν συγκεκριμενοποίησε και δεν εξειδίκευσε απόπού και πώς θα αντληθούν τα 26 δις, ούτε καν τα 3 δις που πρέπει να συγκεντρωθούν φέτος, παρότι βρισκόμαστε στον τέταρτο μήνα!
Ο Γ. Παπανδρέου δεν φοβάται μόνο τη θύελλα των αντιδράσεων ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από την εξειδίκευση των μέτρων αλλά και την αδυναμία να εφαρμοστούν στην πράξη!
Άλλοι οικονομικοί αναλυτές, που ασχολούνται ειδικότερα με τις ιδιωτικοποιήσεις επισημαίνουν ότι μέσα σε αυτή τη συγκυρία, όλα όσα έχει και δεν έχει το δημόσιο και αν πωληθούν, είναι ακατόρθωτο  να συγκεντρωθούν 50 δις έως το 2015.
Αντίθετα, τόνιζαν ότι από τις πωλήσεις μόνο «ψίχουλα» θα συλλέξει η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα, θα κρέμεται απειλητική η δαμόκλειος σπάθη των ποινικών ευθυνών, αφού ιδιωτικοποιήσεις αυτή την περίοδο κατάρρευσης του ΧΑΑ και των αξιών, μόνο με χαριστικό τίμημα μπορεί να λάβουν χώρα!
Οι ίδιοι παράγοντες τόνιζαν ότι κυβέρνηση, ΕΕ, ΕΚΤ, και ΔΝΤ υποκρίνονται και  κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους όταν αναφέρονται στα μέτρα 26 δις, αφού κανένας τους δεν πιστεύει ότι μπορούν ναεφαρμοστούν, με οποιαδήποτε παραλλαγή, μέσα στην απελπιστική κατάσταση που έχει περιέλθει ηχώρα!
Στην πραγματικότητα όλοι, κυβέρνηση, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, αναγνωρίζουν στο παρασκήνιο την πλήρηαποτυχία του μνημονίου και την αδυναμία επίτευξης οποιονδήποτε στόχων του. Επιζητούν για αυτό να βρουν εύσχημους τρόπους να αποστασιοποιηθούν από το μνημόνιο, χωρίς να αναλάβουν και την πολιτική ευθύνη με ότι αυτό συνεπάγεται, ιδιαίτερα για μια χώρα της ευρωζώνης, που τη ρίξανε σε απίστευτες περιπέτειες!
Η μόνη που φαίνεται ότι θα μείνει μέχρι τέλους προσηλωμένη στο μνημόνιο είναι η κυβέρνηση και κυρίως το δίδυμο Γ. Παπανδρέου – Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού οποιαδήποτε άλλη επιλογή θεωρείται από τους ίδιους ως πολιτική αυτοκτονία και όχι μόνο.
Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου περιμένουν ή μια πρωτοβουλία απεμπλοκής από τους σκληρούς όρους του μνημονίου να προέλθει από την τρόικα ή αναμένουν ένα «θαύμα»!!!
Στο μεταξύ έχουν ανάψει οι συζητήσεις για την επικείμενη αναδιάρθρωση και πέφτουν βροχή οι προτάσεις για την πραγματοποίησή της, με τελευταία αυτήν του Κ. Σημίτη!
Αν η κυβέρνηση αποδεχθεί και εισηγηθεί προτάσεις αναδιάρθρωσης του χρέους, η οποία αναδιάρθρωση μπορεί να είναι αναπόφευκτη για τους κυρίαρχους κύκλους και τους πιστωτές, δενδίνει, όμως, διέξοδο στο πρόβλημα του χρέους και της χώρας, είναι σαν να αναγνωρίζει την αποτυχία του μνημονίου και να αποδέχεται το απόλυτο ναυάγιο της πολιτικής της, αφού δεν θα μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν επεδίωξε εξαρχής μια τέτοια «λύση» και έριξε τον τόπο στον Καιάδα!
Η κυβέρνηση, ίσως, αναμένει η πρωτοβουλία της αναδιάρθρωσης να προέλθει από την τρόικα, ώστε η τελευταία να υποχρεωθεί να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει εξηγήσεις!
Αλλά ο Στρος Καν την Κυριακή υπήρξε εντυπωσιακά σαφής στην αποστασιοποίησή του, επιρρίπτοντας έξυπνα την ευθύνη της μη εξαρχής απόφασης για αναδιάρθρωση στην ελληνική κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα ο Στρος Καν υπογράμμισε ότι «το μνημονιακό πρόγραμμα έγινε με βάση την άποψη της κυβέρνησης ότι δεν θέλει αναδιάρθρωση».
Ο Στρος Καν, επομένως, για άλλη μια φορά καλύπτει τα νώτα του και «καρφώνει» τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου!!!
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, όπου το κυβερνητικό σκηνικό συμπληρώνεται με κλιμακούμενα εσωτερικά προβλήματα και την ανελέητη μεθοδευμένη επίθεση του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκυπό τον Σημίτη, ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση βρίσκονται σε ένα πλήρες αδιέξοδο και ο τόποςένα βήμα πριν από τον γκρεμό!
Ειδικότερα, για την κυβέρνηση το τοπίο μοιάζει κυριολεκτικά με τη γνωστή ρήση: Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα!
Στη χώρα εξελίσσεται ένα ιδιόμορφο πολιτικό κενό, όπου η κυβέρνηση σε λίγο θα καταρρέει, η ΝΔ δεν θα μπορεί να αναλάβει τα ηνία, ενώ η μεταξύ τους συναίνεση, προς το παρόν, μοιάζει δύσκολη!
Στο πλαίσιο αυτό ο τόπος βουλιάζει και θα βουλιάζει όλο και περισσότερο στη δίνη των αντεργατικών, των παραδομένων και «νεοαποκιακών» επιλογών λεηλασίας, διάλυσης, κατεδάφισης!
Το ερώτημα είναι ότι απέναντι στο ενδεχόμενο αυτό κενό και τον βέβαιο κατήφορο, τι κάνει η Αριστερά!Τι κάνει ο ελληνικός λαός!



http://www.iskra.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs