Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Βαν Ρομπέϊ: Ο δοτός σατραπίσκος της Ε.Ε. επιθεωρεί την ξεπεσμένη μισοαποικία




«ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ» ΔΙΑΤΑΖΕΙ Ο ΑΧΡΩΜΟΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!
Τη στιγμή που, ο Προϋπολογισμός του 2011 έχει εκτροχιαστεί ενώ οι εργαζόμενοι και οιάνεργοι βιώνουν έναν πραγματικό γολγοθά, έφτασε την Τρίτη 12 Απριλίου στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.
Σκοπός της επίσκεψης του αρχιγραφειοκράτη των Βρυξελλών, είναι η επιθεώρηση της κατάρτισης του επερχόμενου μνημονιακού τσουνάμι (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ της Ίσκρα, πατώντας εδώ), αλλά και η επικοινωνιακή στήριξη τηςμνημονιακής κυβέρνησης και γενικά του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, το οποία αμφότερα βρίσκονται υπό αποσύνθεση.
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο δοτός σατραπίσκος των Βρυξελλών Χέρμαν Βαν Ρομπέι συναντήθηκε με την πολιτική «ηγεσία» της χώρας. Όλοι μαζί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως το Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά θεώρησαν σκόπιμο, ως «υπάλληλοι» ξεπεσμένης μισοαποικίας, να γλείφουν το Βαν Ρομπέι και να επαινούν το ρόλο του στη νεοαποικιακή κηδεμονία της χώρας, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι, τίποτα άλλο από μια εγκάθετη μετριότητα, από ένα φερέφωνο τωνπολυεθνικών και των τραπεζών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο Κάρολος Παπούλιας, είπε πως «τα αδύναμα στρώματα του ελληνικού λαού υποφέρουν» ενώ είπε πως η χώρα έχει πρόβλημα κοινωνικής συνοχής. Στη συνέχεια σε μια έκφραση εθελοδουλείας, ευχαρίστησε τον κ. Ρομπέι για όσα δήθεν έχει κάνει για να προωθήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας στην ΕΕ...
Αμέσως μετά ο Χ. Β. Ρομπέι, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου, ο μανδαρίνος των Βρυξελλών έδωσε σαφή υπόδειξη για τη συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των πιστωτών!
«Το ζητούμενο είναι να υπάρχει προσήλωση στους στόχους και να προχωρήσουν οι καίριες διαρθρωτικές αλλαγές» σημείωσε. Ως γνωστόν, οι διαρθρωτικές αλλαγές (επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, αγοραία κριτήρια λειτουργίας στη δημόσια διοίκηση κλπ), είναι αυτές που συναντούν τιςισχυρότερες εσωκομματικές αντιδράσεις ακόμα και από υπουργούς της μνημονιακής Κυβέρνησης, που αγωνιούν να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση.
Συνεχίζοντας, προσέθεσε πως η ΕΕ «συμπάσχει» με τις μεγάλες θυσίες των ελλήνων πολιτών διευκρινίζοντας πάντως πως τα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου έπρεπε, σύμφωνα με τον ίδιο, να είχαν εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια!!!
Η ευκολία με την οποία ο Βαν Ρομπέι, ένας δοτός γραφειοκράτης των Βρυξελλών, προβαίνει σε υποδείξεις προς το κυρίαρχο αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας, αναδεικνύει τόσο το μέγεθος της νεοαποικιακής κηδεομονίας της χώρας όσο και την ολοένα εντεινόμενη αυταρχικοποίηση της ΕΕ του κεφαλαίου και των πολυεθνικών!

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs