Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Επέστρεψαν ( πάλι ) τα σενάρια εξόδου από το ευρώ!



Οπως οι περισσότεροι θυμόμαστε, περίπου ένα χρόνο πριν, όταν οιαγορές έσπρωχναν την Ελλάδα να χτυπήσει την πόρτα του ΔΝΤ και των λοιπών, την οποία τελικά χτύπησε, το ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωσε ραγδαία βουτιά θορυβημένο προφανέστατα από την κρίση στην περιοχή και βρέθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες στο χαμηλό του1,1942.
Στην τρέχουσα δεύτερη και σοβαρότερη φάση της κρίσης, όπου όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι το όπλο των διασώσεων δεν λειτούργησε και τώρα ένα καινούργιο εργαλείο, αυτό της αναδιάρθρωσης του χρέους έχει πέσει στο τραπέζι για την επίλυση της κρίσης, το ευρώ όχι απλά δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλά ενισχύεται συνεχώς έναντι του δολαρίου διαμορφούμενο πλέον λίγο κάτω από το 1,47. Και όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, παρά τις έντονες και ξεκάθαρες πλέον ενδείξεις ότι το θέμα «χρέος» τόσο για την Ελλάδα όσο και την Πορτογαλία, είναι πολύ χειρότερο από τι πολλοί φοβόντουσαν.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, κανονικά θα ανέμενε κανείς πως με τα νέα και τις φήμες του τελευταίου διαστήματος, το ευρώ θα βούλιαζε, αλλά αντί αυτού κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, λόγω τον όλο και πιο έντονων στοιχημάτων πως η Ελλάδα – και ίσως η Πορτογαλία – δεν θα έχουν και πολλές επιλογές από το να φύγουν από το ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουν να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους και να ανακουφιστούν από το βάρος των χρεών τους.
Οπως σχολιάζει και ο αναλυτής της Capital ManagementBrian Kelly, αυτή είναι η οδός που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει η Ελλάδα και ίσως και κάποια άλλη χώρα της περιφέρειας και αυτό πλέον είναι θετικό νεό για το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Το ίδιο εκτιμά και ο Dennis Gartman, γνωστός αναλυτής της Wall Street ο οποίος εκδίδει τον περίφημο οδηγό της αγοράς, το γνωστό Gartman Letter, πως το ευρώ είναι καταδικασμένο να χωριστεί στα δύο. Οπως τονίζει οιΓερμανοί σπρώχνουν πλέον την Ελλάδα έξω από το ευρώ, στηρίζοντας μία πιο σφιχτή νομισματική πολιτική. Οπως προσθέτει, την Γερμανία την συμφέρει κάτι τέτοιο και ακούγεται μεν περίεργο, αλλά συμφέρει επίσης και την Ελλάδα και την Ισπανία και την Πορτογαλία και τους λοιπούς.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs