για την οικονομική ανάκαμψη.
«Μπορούν συνταξιούχοι πολίτες της Αμερικής να σώσουν την ελληνική οικονομία; Μπορεί το Google και άλλες πολυεθνικές εταιρείες να τονώσουν την Ιρλανδία;» αναρωτιέται ο συντάκτης Howard Schneider.
«Αυτά τα θέματα έφεραν προς συζήτηση αξιωματούχοι από τις δύο χώρες στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα καθώς προσπαθούν να βοηθήσουν τις υπερχρεωμένες χώρες τους να βγουν από την κρίση», επισημαίνεται.
Τα δύο κράτη δέχθηκαν δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΕ, και έχουν δεσμευτεί σε εκτεταμένη αναδιάρθρωση των οικονομιών τους και των κρατικών δαπανών τα επόμενα χρόνια. Αλλά τα περιθώρια στενεύουν και η επιτυχία των προγραμμάτων βασίζεται στην αποκατάσταση της ανάπτυξης, προτού οι χώρες πρέπει αρχίσουν να βγαίνουν πάλι στην ελεύθερη αγορά για νέα δάνεια.
Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι αποσκοπεί να επωφεληθεί από τον τουρισμό, καθώς ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Παύλος Γερουλάνος περιέγραψε αυτή τη στρατηγική «επιστροφή στις βασικές δομές».
Ο κ. Γερουλάνος ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα για την προβολή του ελληνικού τουρισμού σε διάφορες ομάδες όπως η Αμερικανική Ένωση Συνταξιούχων και σε μεγάλες εβραϊκές οργανώσεις, καθώς το Ισραήλ υπήρξε μια σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά για τα ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Η χώρα ακόμα αναγνωρίζει ορισμένα αποτυχίες της όπως η αλυσίδα ξενοδοχείων Ξενία, είπε ο κ. Γερουλάνος.
Όσον αφορά στην Ιρλανδία, η ελπίδα είναι να προσελκύσει και πάλι ξένες επενδύσεις.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.