Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Marianne: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος της


Με τίτλο που δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις, το γαλλικό περιοδικό Marianne γράφει: «Χρέος: Η Ελλάδα...
Marianne: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος της
δεν πρόκειται να πληρώσει!». «Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία είναι σαφή: το σχέδιο για τη στήριξη της Ελλάδας έχει αποτύχει» σχολιάζει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι προαναγγέλλεται μια νέα κρίση στη ζώνη του ευρώ.

Η αποτυχία είναι τόσο προφανής που το ΔΝΤ, έχει ήδη υποβάλει αιτήματα για επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα, προσθέτοντας 50 δισεκατομμύρια ευρώ στα αρχικά σχέδια, τονίζει το Marianne. «Γίνεται πράγματι ολοένα και πιο προφανές ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της», προστίθεται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ελλάδα πιθανότατα θα οδηγηθεί τις προσεχείς εβδομάδες στην ανακοίνωση μιας αναδιάρθρωσης του χρέους της, προκαλώντας νέο πανικό στην αγορά και στις νέες χώρες στη ζώνη του ευρώ. Ήδη, τα επιτόκια που θέτουν οι επενδυτές για να αγοράσουν το χρέος της Ελλάδας έχουν επιστρέψει στα σχέδιά τους πριν από τη στήριξη της τρόικας, στο 11,8%.


Το περιοδικό αναφέρεται ξεκάθαρα και στους κίνδυνους που αντιμετωπίζουν Πορτογαλία και Ισπανία, όπου τα επιτόκια τις τελευταίες εβδομάδες έφθασαν αντιστοίχως στο 7,4% και στο 5 , 4%, πολύ πάνω των γερμανικών επιτοκίων.
Παράλληλα σχολιάζει ότι η Πορτογαλία είναι η επόμενη χώρα που θα χρειαστεί πακέτο διάσωσης με την Ισπανία να ακολουθεί.

Αυτή η νέα κρίση στη ζώνη του ευρώ, υποστηρίζει το Marianne, είναι μια άλλη απόδειξη του παραλογισμού των τρεχουσών επιλογών.
Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή ελίτ αρνείται να δει κατάματα την πραγματικότητα και να απαντήσει στο βασικό θέμα που είναι η βιωσιμότητα του ευρώ, θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε άλλες ρυθμίσεις, δηλαδή στις μειώσεις μισθών, στην αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, στην περικοπή των κοινωνικών παροχών και στους επιπλέον φόρους για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες.
«Γνωρίζουμε ότι αυτή η επιλογή δημιουργεί κοινωνικές τραγωδίες, ταραχές,  φτώχεια και δεν κάνει τίποτα για το πρόβλημα της υπερχρέωσης. Ας ελπίσουμε ότι η νέα αυτή κρίση του ευρώ θα οδηγήσει στην απαραίτητη αλλαγή πολιτικής», καταλήγει το Marianne.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs