Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η σκληρή πραγματικότητα και οι κάλπες


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η νέα γερή κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Βενιζέλου –Ραγκούση με αφορμή τους μετανάστες απεργούς πείνας της Υπατίας, απλώς επιβεβαιώνει  για μία ακόμη φορά το σημαντικότατο πρόβλημα συντονισμού που έχει η κυβέρνηση. Διότι δεν είναι δυνατόν δύο κορυφαίοι υπουργοί να τσακώνονται δημοσίως, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, να βγαίνει ο Πεταλωτής μία ώρα μετά  να τα μαζέψει όπως όπως και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο να μιλά γενικώς και αορίστως για αρρυθμίες!
Για το  θέμα των μεταναστών της Υπατίας που εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα για την  κυβέρνηση καθημερινά βγαίνει και από ένας υπουργός ( Παπουτσής ,Καστανίδης, Λοβέρδος , Βενιζέλος κ.α.) δηλώνει ότι δεν πρέπει να πεθάνει ούτε ένας απεργός πείναw, αλλά μέχρι στιγμής δεν μας έχουν πει και την λύση του προβλήματος για να μην πεθάνεις ούτε ένας μετανάστης !
Η δημόσια αντιπαράθεση Ραγκούση Βενιζέλου την ίδια μέρα που απηύθυνε τις προσκλήσεις για ενημέρωση στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός και παραμονή της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς και δεν έχει να κάνει μόνο με την διαχείριση του σοβαρού προβλήματος  των μεταναστών της Υπατίας. Έχει να κάνει με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟK, με την επόμενη μέρα με τους νέους συσχετισμούς και με τις προσωπικές στρατηγικές στελεχών.
Ο Παπανδρέου μιλώντας  την επόμενη του καβγά στο εθνικό συμβούλιο, έκανε πως δεν άκουσε τίποτε. Με μία αναμενομένη ομιλία, εμμέσως ξεκαθάρισε τα περί πρόωρων εκλογών –θα φτάσουμε μέχρι τέλους- επιτέθηκε με σφοδρότητα  στην Ν.Δ κατηγορώντας την για όλα όσα τραβάμε σήμερα και κατέληξε συναισθηματικά : «η διαδρομή είναι δύσκολη ,πονάει και έχει θυσίες. Το χρέος είναι βαρίδι στο λαιμό των παιδιών μας».
Βέβαια πέραν από τους συναισθηματισμούς υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι έλληνες και που όπως όλα δείχνουν θα γίνει ακόμη πιο σκληρή. Πέραν από τους συναισθηματισμούς υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα της έλλειψης συντονισμού της κυβέρνησης  και  της ασυννενοήσιας των υπουργών. Τα φαινόμενα αντικρουόμενων απόψεων μεταξύ υπουργών για το ίδιο θέμα είναι πολλή συχνό , όπως και οι δημόσιες διαφωνίες για πολιτικές που υποτίθεται ότι έχουν αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο.
Τα διάφορα συντονιστικά κέντρα που κατά καιρούς έφτιαξε ο πρωθυπουργός είτε δεν αδρανοποιήθηκαν είτε δεν λειτούργησαν καν. Σε επίπεδο προσώπων δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής ο αντίστοιχος Λιβάνης να μαζεύει τα γκέμια και να συντονίζει τα πράγματα πριν ξεσπάσουν οι κόντρες και οι διαφωνίες.
Και για να μην ξεχνιόμαστε εκτός από τους 4 υπουργούς ( Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος , Ρέππας ,Ραγκούσης ) που εργάζονται πραγματικά και σκληρά για την εφαρμογή του μνημονίου και των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει πρέπει κάποια στιγμή και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν το ίδιο και όχι υψηλή κριτική  και εσωκομματικά μαχαιρώματα…



http://www.statesmen.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs