Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κουράστηκε να τους βλέπει!


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο… μύθος λέει ότι στην πολωτική εποχή του 1989, όταν πραγματοποιούνταν συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου προσερχόταν με laptop, καθόταν στις πίσω σειρές, απέφευγε τις διαχύσεις και έχτιζε γύρω του ένα αόρατο τείχος προστασίας. Δικής του από αυτό που η Ιστορία κατέγραψε ως «βαθύ ΠΑΣΟΚ».
Ο γιος του ιδρυτή του Κινήματος, αισθανόταν πάντα άβολα ανάμεσα σε πολιτικά στελέχη και προσωπικότητες που είχαν λίγα πράγματα να δώσουν. Τόσο στον ίδιο, όσο και, κυρίως, στο ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα. Γι’ αυτό και κρατούσε πάντα διακριτικές αποστάσεις από ένα ΠΑΣΟΚ που δεν άρεσε ποτέ.
Βέβαια, ως Πρόεδρος του Κινήματος από το 2004, και ως Πρωθυπουργός από το 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υποχρεωθεί να συμβιώσει με… όλους αυτούς. Και μάλιστα με επιτυχία, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι διαφορετικοί κόσμοι που τους χαρακτηρίζουν, γεφυρώθηκαν.
Σήμερα, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώθηκε το χάσμα κουλτούρας, νοοτροπίας και στοχοπροσήλωσης. Παρά τον ταλαιπωρημένο από τον υψηλό πυρετό οργανισμό του, παρά την πολιτική πίεση που αισθάνεται ως ο Πρωθυπουργός που είναι δακτυλοδεικτούμενος σε όλο τον κόσμο για την «Ελλάδα που χρεοκοπεί», παρά τις απογοητεύσεις από τη Μέρκελ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει αποφασισμένος να το παλέψει. Να μην το βάλει κάτω.
Αντικρίζοντας ωστόσο το «όλο ΠΑΣΟΚ» να παρακολουθεί τη σημερινή συνεδρίαση με… κατεβασμένα κεφάλια, είναι να αναρωτιέσαι: Πότε… κουράστηκαν όλοι αυτοί οι «σύντροφοι», οι περισσότεροι εκ των οποίων απέχουν συνειδητά από την υπεράσπιση των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης; Οι «απόντες» μιας Παράταξης που συνέδεσε την ιστορική διαδρομή της με την πολιτική κυριαρχία στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης;
Φυσικά, το επιχείρημα περί της δυσκολίας που θα συναντήσουν όσοι πάνε στις περιφέρειές τους το τριήμερο, θα το ακούσουμε και θα το διαβάσουμε πολλές φορές. Μπορεί και κάποιοι να το πιστεύουν. Και εκεί είναι το πρόβλημα. Όχι για εκείνους, αλλά για τον Γιώργο και το ΠΑΣΟΚ…



http://www.statesmen.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs