Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

"Έμφραγμα" στην Αθηνών - Λαμίας από την σφοδρή χιονόπτωση


xioni003
Με μεγάλα προβλήματα συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το βράδυ τη Φθιώτιδα. Στο ρεύμα καθόδου από Λαμία προς Αθήνα, στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα και μάλιστα τα αυτοκίνητα μόλις βγαίνουν από τις σήραγγες βρίσκονται αντιμέτωποι με σφοδρή χιονόπτωση. Εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στα ΙΧ και δεν μπορούν να προχωρήσουν, με συνέπεια το ρεύμα ανόδου στο ίδιο σημείο, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, να έχει γίνει αδιαπέραστο. Έτσι η τροχαία επιτρέπει να περάσουν μόνο αυτοκίνητα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ο «εφιάλτης» της επιστροφής των εκδρομέων δεν σταματά εκεί. Δέκα χιλιόμετρα μετά, αναγκάζονται να συνεχίσουν με «βήμα σημειωτόν» και μάλιστα με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 10-15 χιλιόμετρα. Το χιόνι έχει καλύψει ένα μέρος του οδοστρώματος της Εθνικής οδού και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Από το 160ό χλμ, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, στο 145ο χλμ στο ύψος των Λιβανατών, η κίνηση γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία στον εθνικό δρόμο και υπάρχει ενδεχόμενο ακινητοποίησης των αυτοκινήτων.
Από τον κόμβο της Τραγάνας, στο 133ο χλμ, μέχρι και το Μαρτίνο, εκατοντάδες αυτοκίνητα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
Σε ό,τι αφορά την ανατολική Φθιώτιδα, σοβαρά προβλήματα αρχίζουν και δημιουργούνται στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία στους Αγίους Θεοδώρους. Ήδη επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση, με τα βαριά φορτηγά τα οποία κινούνται προς τη βόρεια Ελλάδα σταθμεύονται από την τροχαία στην περιοχή της Στυλίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 230ό χλμ, λίγο μετά τη Στυλίδα, στο 265ο χλμ, υπάρχει ιδιαίτερα έντονη χιονόπτωση και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν το οδόστρωμα και αρχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα
Αλυσίδες σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας
Επιδεινώνεται ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.
Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.
Έκτακτα μέτρα από το δήμο Αθηναίων
Σύμφωνα μα ανακοίνωση του Δήμου και Εν όψει της επιδείνωσης του καιρού ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει δώσει εντολή στην αρμόδια για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα, κινητή μονάδα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα διαθέτει από αύριο σε σημεία της πόλης που βρίσκονται άστεγοι υπνόσακους, κουβέρτες και ζεστό ρόφημα (τσάι).
Επίσης, η επιστημονική ομάδα του ΚΥΑΔΑ με επικεφαλής ψυχίατρο, που επανδρώνει τη μονάδα, θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.
Επιπλέον, στο κτήριο του ΚΥΑΔΑ στην οδό Πειραιώς 35 έχει διαμορφωθεί χώρος προκειμένου να φιλοξενηθούν τις επόμενες ημέρες όσοι άστεγοι το επιθυμούν.
Αναλυτικά η πρόγνωση 

Τρίτη: Στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, παγετός, κατά τόπους ισχυρός, και πιθανόν να πέσει παροδικά λίγο χιόνι. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε κακοκαιρία με χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Τα φαινόμενα βαθμιαία στα δυτικά θα παρουσιάσουν ύφεση αλλά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται βροχή ή χιονόνερο και τοπικά χιόνι, κυρίως στην Κρήτη. Χιονόπτωση προβλέπεται και στην πόλη της Αθήνας. 

Τετάρτη: Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πέμπτη
 : Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα γενικά αίθριος, εκτός της Θράκης οπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις με βαθμιαία εξασθένηση.Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, αυξημένες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στην Κρήτη, ενώ τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Εύβοια και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς.

Παρασκευή
 : Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη οπού είναι πιθανόν να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Σάββατο
 : Γενικά αίθριος.Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs