Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τι συμβαίνει στο ΑΠΕ;



OFF THE RECORD
Καζάνι που βράζει θυμίζει εδώ και αρκετό καιρό το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργαζόμενοι στο οποίο βλέπουν να χειροτερεύουν οι συνθήκες της δουλειάς τους, το μέλλον να προδιαγράφεται «σκοτεινό», και τους αρμόδιους να επιδίδονται σε παρασκηνιακές μάχες εξουσίας, την ώρα που οι περιστάσεις είναι κρίσιμες, και απαιτούν συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης.
Για πρώτη φορά, η μισθοδοσία του Ιανουαρίου καθυστέρησε να καταβληθεί στους δημοσιογράφους και το υπόλοιπο προσωπικό κατά 20 ημέρες, ενώ ο Γενικός Διευθυντής τον οποίο επέλεξε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, Ηλίας Μάτσικας παραδέχτηκε ότι ο προϋπολογισμός του ΑΠΕ δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του ως το τέλος του έτους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον προσεχή Οκτώβριο θα ζητηθεί και πάλι, έκτακτη επιχορήγηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΑΠΕ έχουν ήδη σημειωθεί οικονομικές θυσίες από την πλευρά των εργαζομένων, καθώς έχουν περικοπεί όλα τα επιδόματα, πλην του οικογενειακού, όλα τα δώρα, ενώ και ο βασικός μισθός των εργαζομένων έχει δεχθεί μείωση κατά 10%.
Σε ένα τέτοιο κλίμα αβεβαιότητας, δεν λείπει και ο εσωτερικός πόλεμος. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ., Μιχάλης Ψύλος, επιλογή της διοίκησης Ταμπακόπουλου, βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη με τον Ηλία Μάτσικα, ο οποίος τον καθαίρεσε από τη θέση του προϊσταμένου της ψηφιακής τηλεόρασης του ΑΠΕ. Ενώ, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αφήνουν πλέον σαφείς αιχμές κατά του πρώην Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ Γιώργου Ταμπακόπουλου, για επιλογές και τοποθετήσεις στελεχών, τις οποίες διερευνά ενδελεχώς η σημερινή διοίκηση.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs