Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Παρασιτική τηλεόραση - Η αποθέωση του τίποτα


Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Βρε δεν πάει να φλέγεται η Μέση Ανατολή, δεν πάει να μας έχει καβαλήσει το ΔΝΤ, δεν πάει να προετοιμάζουμε τεχνηέντως τη χρεοκοπία μας ως χώρα… εμείς εκεί. Στην αποθέωση του απόλυτου τίποτα. Του τηλεοπτικού κιτσαριού. Θα μου πει κανείς, τέτοιοι είμαστε, τέτοια ενημέρωση έχουμε, αλλά ρε παιδιά, υπάρχουν και όρια στη βλακεία. Ή μήπως όχι;
Έκατσα λοιπόν να δω, έτσι για να χαλαρώσω, ένα από τα δημοφιλή μεσημεριανάδικα «ενημερωτικά μαγκαζίνα» του Άλτερ. Τι να σας λέω! Κεντρικό ζήτημα των περισπούδαστων αναλύσεων του πάνσοφου πάνελ ήταν, όχι η Αίγυπτος, όχι το Νταβός, δεν ήταν ούτε καν η Μενεγάκη, που θα ταίριαζε με το όλο σκηνικό της τηλεοπτικής φτήνιας…
Όοοοοχι! Κεντρικό ζήτημα ήταν η «εκ βαθέων» συνέντευξη που παραχώρησε η Έλλη Στάη σε εφημερίδα,  αποφασίζοντας  επιτέλους να «λύσει τη σιωπή της», να βάλει τέλος στην ακατάσχετη φημολογία, και να απαντήσει οριστικά στο βασανιστικό ερώτημα που ταλανίζει μέρες τώρα τη χώρα: Πως δηλαδή δέχτηκε να παρουσιάζει τις ειδήσεις στη ΝΕΤ με μόλις €4.500 μηνιαίο μισθό; Πως αυτή, η μεγάλη κυρία των ειδήσεων, αυτός ο ογκόλιθος της αδέσμευτης ενημέρωσης, αυτό το ακονισμένο μυαλό, «χάλασε τη πιάτσα», καταδεχόμενη να εκτίθεται στο γυαλί για … ψίχουλα;
Και μετά από διάφορες εμβριθείς τοποθετήσεις, και διαγωνισμό λιβανίσματος για την κυρία με τα ωραία μάτια, ήρθε και κυριάρχησε η άποψη πως μάλλον δόθηκε προτεραιότητα στην ενημέρωση, και στην επαφή με το κοινό της, παρά στα χρήματα αυτά καθ αυτά!
Και να ευχαριστίες προς την κ. Στάη που «καταδέχτηκε» να μας ενημερώνει με τόσο μικρό μισθό, και να άφθονα μπράβο  της, που στην ΕΤ δεν θα διαθέτει καμαρίνι 200 μέτρων,  και ιδιωτικό επιτελείο μακιγιέζ, δίνοντας έτσι στο λαό το καλό παράδειγμα, και μπράβο στην σώφρονα ΕΤ που σέβεται το πνεύμα λιτότητας και δεν  προσφέρει περισσότερα προκειμένου να εντάξει ένα τέτοιο μεγάλο όνομα στο δυναμικό της, και άλλα πολλά παρόμοια.
Και αφού λύθηκαν όλες οι απορίες που δεν μας άφηναν μέρες ολόκληρες να κοιμηθούμε, αμέσως μετά, συνδέθηκαν με την Κατερίνα Γιατζόγλου, για να αναλύσουν την υποκριτική  «καριέρα» της Βάνας Μπάρμπα, και να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα στο Big Brother! Πλουραλιστική ενημέρωση δηλαδή.
Και ποιοι τα λένε όλα αυτά; Κάποιοι που πολύ αμφιβάλω  αν πληρώνονται με περισσότερα από €1.000 το μήνα, και αν στη τελική τα παίρνουν έστω και αυτά, στην ώρα τους. Την ώρα που η οικονομία μας πλήττεται από παντού και η χώρα πάει κατά διαόλου, την ώρα που έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ δημοσιονομικής λιτότητας, με μειώσεις μισθών, καταργήσεις υπηρεσιών, απολύσεις, ανεργία, και άλλα χίλια παρόμοια…  την ώρα που ο δημοσιογραφικός κόσμος πάσχει από ρεκόρ ανεργίας, και οι εφημερίδες κλείνουν η μία μετά την άλλη, το σοφό πάνελ των μπίμπο του Άλτερ εκθειάζει την «δημοσιογράφο» κα Στάη, που μας έκανε τη χάρη να αποδεχθεί τη θέση κεντρικής παρουσιάστριας στο κρατικό κανάλι με τόσο μικρό μισθό, προκειμένου να μη μας λείψει η τσαχπινιά της από το γυαλί.
Και όλα αυτά από το ίδιο κανάλι που πρωτοπορεί στον καθημερινό κλαυσίγελο του λαϊκισμού, και  που με πρωταγωνιστή κάποιον δαιμόνιο ρεπόρτερ Τσαμτσίκα, δεν έχει αφήσει λαϊκή για λαϊκή που να μην επισκεφτεί, κάνοντας «οδοιπορικό» στην εξαθλίωση των πολιτών, που καλούνται να ζήσουν οικογένειες με μισθούς πείνας ή με €400 σύνταξη. Πάμε καλά; Ο Αυτιάς τι λέει επ αυτού; Δεν θα τοποθετηθεί; Μήπως θα πρέπει να λύσει τη σιωπή της και η Ρούλα Βροχοπούλου; Αγωνιώ.
Strange Attractor

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs