Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Παραίτηση αναμένεται να ανακοινώσει ο Χόσνι Μουμπάρακ - Επίκειται διάγγελμα



Το τέλος της εποχής του Χόσνι Μπουμπάρακ θα σφραγιστεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εντός της ημέρας, σε μία μεγάλη νίκη για το αντικαθεστωτικό κίνημα που διαδηλώνει μαζικά στους δρόμους της Αιγύπτου εδώ και 17 ημέρες. Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και υψηλοβαθμοι αξιωματικοί του στρατού προανήγγειλαν ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ θα απευθύνει σύντομα διάγγελμα στον αιγυπτιακό λαό, ικανοποιώντας τα αιτήματα του αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πιθανότατα θα μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν.

«Όλα όσα θέλετε, θα γίνουν» δήλωσε ο διοικητής του αιγυπτιακού στρατού στους διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει και σήμερα την πλατεία Ταχρίρ (Ελευθερίας) του Καΐρου, σύμφωνα με δήλωση αυτόπτη μάρτυρα, την οποία επικαλείται το Reuters.

Ο διοικητής απευθύθνθηκε στο πλήθος από μία εξέδρα στην πλατεία-σύμβολο της αντικυβερνητικής εξέγερσης, καλώντας τους διαδηλωτές να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο και να κρατήσουν την Αίγυπτο ασφαλή.

«Ο λαός απαιτεί την πτώση του καθεστώτος. Και το καθεστώς έπεσε» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Αιγύπτου δήλωσε στο BBC πως «ελπίζει» ότι πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ θα μεταβιβάσει εντός της ημέρας την εξουσία του στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν.

Ο ίδιος ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Σαφίκ, δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ ενδέχεται να αποχωρήσει και η κατάσταση στη χώρα θα αποσαφηνιστεί σύντομα.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε την ίδια στιγμή ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ θα μεταβιβάσει στο στρατό την εξουσία ως αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου συνεδρίαζε από το πρωί της Πέμπτης.

Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs