Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Έξω φρενών ο Σαμαράς με Άρη

Απανωτά είναι τα πολιτικά κτυπήματα του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου που αμφισβητεί κεντρικές επιλογές της ηγεσίας της Ν.Δ. μόλις δυο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του σε θέση τομεάρχη από τον κ. Σαμαρά.

ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ


Εξοργισμένος εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αντ. Σαμαράς για τις τελευταίες κινήσεις του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις του «γαλάζιου» τομεάρχη Παιδείας, ο οποίος αμφισβητεί δημόσια κεντρικές επιλογές του κόμματος. Η σταγόνα που «ξεχείλισε το... ποτήρι» και προκάλεσε αναστάτωση στην ηγετική ομάδα, ήταν η επικριτική στάση του κ. Σπηλιωτόπουλου στην επιλογή της Ν.Δ. να θέσει στο κάδρο του σκανδάλου της Siemens, τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη.
Η εικόνα του πρώην υπουργού, επί κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή, να δηλώνει αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στην εκπομπή «Ανατροπή» του Μέγκα, ότι κακώς η Ν.Δ. έθεσε το θέμα με τον κ. Σημίτη, επιβάρυνε το κλίμα στην ηγετική ομάδα. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αφού αρχικά είπε ότι δεν είναι περήφανος που η Ν.Δ. έσυρε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, είπε με νόημα, αναφερόμενος στον κ. Σημίτη: «Τους πρώην Πρωθυπουργούς με ενδείξεις δεν τους στέλνεις στο Ειδικό Δικαστήριο».
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μόλις δυο εβδομάδες μετά την απόφαση του κ. Σαμαρά να τον αξιοποιήσει, δίνοντάς του ρόλο, δημιούργησε νέα εσωκομματική αναστάτωση. Μια άλλη κίνηση που προκάλεσε τριγμούς και εκνευρισμό στην ηγετική ομάδα ήταν η ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Σπηλιωτόπουλος προς τον κ. Θ. Ρουσόπουλο, καλώντας τον εξετάσει την επιστροφή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από καραμανλικό παρελθόν, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, επανέφερε ένα θέμα που δημιουργεί αρνητικά αντανακλαστικά σε πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών και βουλευτών, αλλά κυρίως στη «γαλάζια» βάση του κόμματος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σπηλιωτόπουλος δημιουργεί αναστάτωση στη Ν.Δ. σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αμέσως μετά την τοποθέτησή του σε τομεάρχη, είχε υπερασπιστεί το «μεσαίο χώρο», που πρέπει να συνεχίσει να υπερασπίζεται η Ν.Δ., αν και στην ηγετική ομάδα προκρίνουν τη δεξιά στροφή. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του για επανένωσης της κεντροδεξιάς στο «Βήμα της Κυριακής», ενώ απέρριψε και με συνέντευξή του (εφημερίδα Αποκαλύψεις) τη συζήτηση περί αποχώρησης του τέως Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή από την πολιτική, μιλώντας για «σενάρια φαντασίας» και τον κάλεσε να αναλάβει ενεργό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.
Ζητάνε αποκατάσταση Ρουσόπουλου
Αίσθηση προκάλεσε τη Ν.Δ. και η παρέμβαση του βουλευτή και στενού συνεργάτη του κ. Καραμανλή, του κ. Ευ. Αντώναρου, που υπεραμύνθηκε της δικαίωσης του κ. Ρουσόπουλου. «.. πολύ πρόσφατα, ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος λοιδορήθηκε για τη συμμετοχή του, ως δήθεν αρχιτέκτονας της υπόθεσης του Βατοπεδίου. Αθωώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με διακομματική πλειοψηφία. Έκρινε η πλειοψηφία της Βουλής, διακομματικά, ότι δεν πρέπει να πάει στο δικαστήριο. Συνεπώς είναι αθώος» είπε (Ρ/Σ Αθήνα 9,84) ο κ. Αντώναρος, τροφοδοτώντας και αυτός ποικίλα σχόλια στο εσωτερικό της Ν.Δ.

«Έχω λοιπόν την απόλυτη πεποίθηση ότι, όπως κάθε άνθρωπος, ο οποίος λοιδορείται, επικρίνεται, θίγεται η προσωπική, κοινωνική ή πολιτική του υπόληψη έχει το δικαίωμα, όταν και εφόσον αθωωθεί με αυτόν τον πανηγυρικό τρόπο να αποζητήσει τη δικαίωσή του....» συνέχισε, αλλά έσπευσε να διευκρινίζει ότι δεν θα κρίνει αυτός τι θα κάνει ή τι θέλει να κάνει ο κ. Ρουσόπουλος.

H κίνηση αυτή προκάλεσε αίσθηση, καθώς είναι ο δεύτερος βουλευτής που μετά τον κ. Σπηλιωτόπουλο μιλάει για αποκατάσταση του κ. Ρουσόπουλο. Από τη Ν.Δ. απέφευγαν κάθε σχόλιο και κορυφαία στελέχη του κόμματος μιλούσαν κυρίως για το «προσωπικό παιχνίδι» του κ. Σπηλιωτόπουλου, αν και ορισμένοι δεν παραγνώριζαν ότι υπάρχει ζήτημα ευρύτερο με το τι πραγματικά επιδιώκουν οι «καραμανλικοί».
Καβγάς Ντόρας-Καρατζαφέρη και στη μέση ο Ι. Κεφαλογιάννης
Δημόσιο καβγά μέσα από τη συχνότητα της κρατικής ραδιοφωνίας μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Γ. Καρατζαφέρη προκάλεσε η κίνηση του προέδρου του ΛΑΟΣ να εμπλέξει την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην υπόθεση Siemens. Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε για κομματικές σκοπιμότητες του ΛΑΟΣ και για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Καρατζαφέρη για να της απαντήσει: «Παίζει το ρόλο των βρυκολάκων. Είναι κληρονομικό. Έχει μείνει ακόμα στην εποχή των δεινοσαύρων». Σε αυτό το κλίμα, ο βαρόνος της Ν.Δ. κ. Ι. Κεφαλογιάννης εξαπέλυσε βολές κατά της κυρίας Μπακογιάννη, κατηγορώντας την ότι δεν άφησε έργο από όπου πέρασε, ενώ άσκησε κριτική και στον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος κ. Κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα μιλώντας για το σκάνδαλο Siemens, είπε με έμφαση: «Υπάρχουν ορισμένες οικογένειες που διαχρονικά διαπλέκονται με την εταιρεία αυτή. Η απαίτηση της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι από τη Γερμανική κυβέρνηση».


 http://www.tovima.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs