Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις στα διόδια της χώρας, η καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου και οι αλλαγές που επιφέρει η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο, οι αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και το μακελειό στην Αριζόνα είναι τα θέματα που επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέο Λύκειο με 10 αλλαγές".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρία μόνο μαθήματα υποχρεωτικά και η Ιστορία μάθημα επιλογής στη Β' και Γ' Λυκείου. Το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί για δεύτερη φορά να φτιάξει ένα νέο Λύκειο, εισάγοντας πολλά νέα μαθήματα και νέους θεσμούς στη σχολική ζωή, χωρίς όμως τον απαραίτητο σχεδιασμό και την αναγκαία υποδομή".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ την ημέρα από την Κομισιόν!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ευρωκαμπάνα πολλών εκατομμυρίων ευρώ περιμένει τη χώρα μας, λόγω της μη τήρησης της συμβατικής της υποχρέωσης να βάλει λουκέτο σε όλες τις παράνομες χωματερές μέχρι το τέλος του 2010".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βαράνε κανόνι μεγάλες τεχνικές εταιρίες".\
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη λεωφόρο της πτώχευσης σύρονται τουλάχιστο είκοσι από τις (κάποτε) ισχυρές κατασκευαστικές εταιρίες της χώρας, που καθ΄όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου βάλτωσαν στον βούρκο της αδυναμίας εξεύρεσης κεφαλαίων και αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεών τους από το εγχώριο και το διεθνές τραπεζικό σύστημα".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χωρίς πρωθυπουργό η χώρα".
Η εφημερίδα γράφει "σε θεατή των εξελίξεων έχει μεταβληθεί ο Γ. Παπανδρέου, την ώρα που τα αδιέξοδα της χώρας μεγαλώνουν, υπουργοί διαφωνούν ανοικτά με τις επιλογές του και οι δελφίνοι ετοιμάζονται. Τη χαριστική βολή του δίνει όμως η βουλευτής Σοφία Σακοράφα...".
ΕΘΝΟΣ: "Μείωση 15% των αμοιβών στο Δημόσιο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές - σοκ στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έρχονται μέσα στο 2011 με την καθιέρωση του Ενιαίου Μισθολογίου. Ο «τυφώνας» των περικοπών θα «σαρώσει» όλα τα επιδόματα και τις πρόσθετες παροχές των εργαζομένων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ενώ ο Παπανδρέου εκτόξευε πατριωτικές κορώνες στο Ερζερούμ και προέβαινε σε προσχηματικούς λεονταρισμούς οι Τούρκοι μοίραζαν το Αιγαίο στη μέση ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η σκόπιμη επιλογή του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στον ορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο από την Ελλάδα και η πρότασή του να υπάρξει παραπομπή για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, φανερώνει ότι κυοφορούνται "συμφωνίες" μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης, χωρίς απαραίτητα να λυθεί τώρα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Βομβαρδισμοί» στο Μαξίμου από Βενιζέλο - Σκανδαλίδη".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το βροντερό «όχι» Βενιζέλου στην εξεταστική για την οικονομία, παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού - οι ρουκέτες Σκανδαλίδη κατά Πάγκαλου για να ξυπνήσει το Μαξίμου και η αξίωση Δρούτσα για σιωπητήριο από τους βουλευτές".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Δωράκι» σε πλούσιους. Ετσι... πολεμά τη φοροδιαφυγή το ΠΑΣΟΚ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μείωσαν έως και 86% τα τεκμήρια για 350.000 έχοντες βίλες, υπερπολυτελή Ι.Χ., σκάφη και πισίνες".
ΕΣΤΙΑ: "Μαθήματα φορολογίας προ 100 ετών!".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι υψηλοί συντελεστές καθιστούν την φορολογία επαχθή, τους δε φορολογουμένους ανειλικρινείς. Τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται συνείδησις σε όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου, οι οποίες καθιερώνουν φορολογικά συστήματα με χαμηλούς συντελεστές φόρου. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η «Εστία» προβάλλει τις θέσεις αυτές ήδη από της καθιερώσεως του φόρου εισοδήματος, προ 100 ετών!".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αλαλούμ με τις επιχειρησιακές συμβάσεις".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διαπιστώνοντας ότι η κοινωνική ένταση που προκαλεί το ακανθώδες θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων μπορεί να έχει απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες για την κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει ρύθμιση η οποία θα προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις που επέλεξαν τη μείωση μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, δεν θα έχουν δικαίωμα παράλληλης συμμετοχής σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης".
ΤΑ ΝΕΑ: "Βαρέα και ανθυγιεινά: Εκτός λίστας 250.000 εργαζόμενοι".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκτός λίστας βαρέων και ανθυγιεινών θα μείνουν 250.000 εργαζόμενοι ενώ για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ κριτήριο θα είναι πλέον όλα τα εισοδήματα του συνταξιούχου".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αλλάζουν τα πλάνα για μετρο-περιφερειακή".

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs