Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μπαλάκι με τους 300 της Νομικής - Να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά της ζητεί από την πρυτανεία το ΥΠΕΣ - Ενημέρωση ζητά ο εισαγγελέας

Το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην βασιλίσσης Σοφίας
Αθήνα
Μήνυμα στις πρυτανικές Αρχές «να δείξουν σοβαρότητα στην άσκηση των καθηκόντων τους, όπως αυτά απορρέουν από τους νόμους και την ιδιότητά τους» στέλνει το υπουργείο Εσωτερικών μετά τη συνέντευξη Τύπου του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση διαμηνύουν στις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως αυτές απορρέουν από τον σχετικό νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι το πρυτανικό συμβούλιο ζητεί από τη Δικαιοσύνη παρέμβαση σε περίπτωση που τελούνται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε χώρο όπου ισχύει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελάκο να καλέσει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Αθηνών από μετανάστες.

Ο κ. Πελεγρίνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το πρωί της Τετάρτης, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Εργασίας Άννα Νταλάρα, το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάνη Σγουρό σε σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, το οποίο χαρακτήρισε μεταναστευτικό.

Ζήτησε την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής.

Επίσης, επέκρινε εκείνους που ιδιοτελώς εκμεταλλεύθηκαν πολιτικά το ζήτημα, όπως είπε. Κατήγγειλε όσους επένδυσαν πολιτικά στην κατάλυση του θεσμού του ασύλου, ενω τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα δυναμικής εκκένωσης της Νομικής Σχολής.

Ενημέρωση ζητά ο εισαγγελέας


Ενημέρωση από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών για τα όσα συμβαίνουν στη Νομική, ζητά ο προϊστάμενος εισαγγελίας Εφετών με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο Ιωάννης Σακελλάκος αναμένεται να καλέσει σε συνάντηση τον πρύτανη για να πληροφορηθεί η εισαγγελία αν υπάρχουν έκνομες δραστηριότητες στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να αρνείται τα διάλογο με τους μετανάστες για τη λήξη της κατάληψης στη Σχολή, όπως πρότεινε νωρίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου. «Απαιτείται σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές και άσκηση των καθηκόντων, όπως αυτά απορρέουν από το νόμο και την ιδιότητά τους ως εγγυητές της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του Πανεπιστημίου», σχολίασαν συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών την τοποθέτηση του κ. Πελεγρίνη. 

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Τετάρτης ο Ερυθρός Σταυρός μετέφερε στο κτίριο της Νομικής κουτιά με κουβέρτες και φάρμακα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν εντοπίσει δύο γυμναστήρια για την μεταφορά των μεταναστών.

Νωρίτερα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εσωτερικών για την εκκένωση της Νομικής από τους μετανάστες εντός της ημέρας. Ο κ. Πελεγρίνης χαρακτήρισε την κατάληψη «καθοδηγούμενη», κατήγγειλε την κατάχρηση ασύλου και σημείωσε: «Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα, πρωτίστως όμως είναι ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής και αρμόδια γι΄ αυτό είναι η πολιτεία.» 

Τέλος, οι πρυτανικές αρχές κάλεσαν το υπουργό Εσωτερικών, τον περιφερειάρχη Αττικής και το δήμαρχο Αθηναίων να προσέλθουν σε σύσκεψη στο πανεπιστήμιο για να δώσουν λύση σε ένα ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής. 





Πηγές: http://news.in.grhttp://www.skai.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs