Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

www.έχασε.gr!



Το «τώρα», είναι προφανώς μια μέση χρονική στιγμή, του «πριν» και του «μετά»… Στην εποχή του διαδικτύου μάλιστα, που ξερίζωσε κάθε σύνορο το οποίο χώριζε κοινωνίες, ανθρώπους και λαούς, το «πριν» είναι φυσικά η πλήρης απομυθοποίηση της αμερικανικής διπλωματίας, λόγω των διαρροών του WikiLeaks, ενώ το «μετά» αφορά στις επικείμενες ανακοινώσεις της NASA περί εξωγήινης ζωής ή μορφών (λες και δεν τους βλέπουμε… γύρω μας).
Στο «τώρα», συναντάμε τον Γιάννη Πανάρετο. Επιστήθιο φίλο του Γιώργου Παπανδρέου, που, όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν υπουργός, τον είχε δίπλα του ως Γενικό Γραμματέα. Ενώ, τώρα που ο George «rules the house», του έδωσε μια θέση υφυπουργού στην Κυβέρνησή του, για να ταλαιπωρεί και να παρακολουθεί την Άννα Διαμαντοπούλου.
Προ μερικών εβδομάδων, ο κ. Πανάρετος ξεκίνησε να κυνηγά ως θήραμα την οικογενειοκρατία στα Πανεπιστήμια. Για να αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος είχε διοριστεί καθηγητής σε Τμήμα, πρόεδρος του οποίου ήταν η γυναίκα του. Και στη συνέχεια, εναλλασσόταν με τη σύζυγό του στην προεδρία του Τμήματος, για περίπου 10 χρόνια. Με το αιτιολογικό ότι… κανένας άλλος δεν ενδιαφερόταν.
Μετά από αυτό το περιστατικό, ούτε ο κ. Πανάρετος παραιτήθηκε, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου τον προέτρεψε να πάρει τον δρόμο της εξόδου από την Κυβέρνηση. Και η συνέχεια περιείχε… open.gov. Ο κ. Πανάρετος ξεκίνησε μια δημόσια διαβούλευση, για να υποχρεώσει τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, να καταθέσουν μηχανογραφικό τον Μάρτιο, και όχι το καλοκαίρι. Δηλαδή, να χάσουν πολύτιμο χρόνο από την προετοιμασία τους, για να… μαυρίζουν κουτάκια.
Χθες, ο Γιάννης Πανάρετος παραδέχτηκε ότι οι αντιδράσεις που έχουν κατατεθεί δικτυακά κατά της πρότασής του, είναι τόσο μεγάλες και θεμελιώδεις, που τον αναγκάζουν να το… ξανασκεφτεί.
Ο ίδιος πάντως, επί πολλά έτη χρήστης του διαδικτύου, στο οποίο διατηρεί το προσωπικό blog του, έπρεπε να είχε προβλέψει αυτή την εξέλιξη. Ώστε να μην ψάχνει ασθμαίνοντας να δεσμεύσει τη διεύθυνση… www.έχασες.gr.

http://www.statesmen.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs