Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ : Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

Το Μουσείο της  Περγάμου στο Βερολίνο. Γεμάτο με ελληνικά εκθέματα

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις ?, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις ?. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

===========================================================




Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι' όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000 ?. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 ? λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις ? που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι' αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.

Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ´ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε μ

Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι' απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! ... Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου !


Μας την έστειλε αναγνώστης μας με e- mail
Bookmark and Share

24 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ !!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Walter διαβάζει γερμανικες εφεμερίδες και ο Γιώργος ελληνικές. Ο Walter έμαθε ιστορία σε γερμανικό σχολείο και ο Γιώργος σε ελληνικό. Ο Walter έζησε Γερμανός και θα πεθάνει Γερμανός. Ο Γιώργος έζησε ΄Ελληνας και θα πεθάνει ΄Ελληνας. Εγώ έζησα ΄Ελληνας και ήλπιζα να πεθάνω Ευρωπαίος. Δυστυχώς όμως, ίσως και ευτυχώς, θα πεθάνω ΄Ελληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ό Walter τά λέει αύτά γιατί ξέρει ότι ή Μέρκελ ύπερασπίζει τά συμφέροντα τής Γερμανίας καί τών Γερμανών, άρα έπηρεασμένος άπό τή σιγουριά πού τού δίνει ή στάση τής ήγεσίας του. Ο συμπατριώτης μας ό Γιώργος τά λέει αύτά, γιατί ξέρει ότι ό Παπατζής προδίδει τά συμφέροντα τής Έλλάδας καί καταστρέφει τόν Έλληνα, άρα πικραμένος από τήν προδοσία πού έπιχειρεί ή ήγεσία του. Ο Γιώργος όμως ό Νικόλας έγώ καί όλοι σχεδόν οί Έλληνες δέν έχουμε τήν Έλλάδα γιά πούλημα, καί μπορεί νά είμαστε πικραμένοι, όχι όμως άπελπισμένοι, είμαστε άπλώς λίγο ζαλισμένοι άπό τά άπανωτά καί αίφνιδιαστικά χτυπήματα, συνερχόμαστε όμως καί έρχόμαστε, θά μάθουν όλοι σέ λίγο ότι οί Έλληνες είναι ίδιοι πάντα, οί έποχές άλλάζουν άρα καί οί τακτικές...άλλο Έφιάλτες καί Νενέκοι, κι άλλο Λεωνίδας, έσωτερικό ζήτημα θά τό λύσουμε άμεσα. Προδομένοι άλλά όχι παραδομένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά ευχαριστώ για την αναδημοσίευση της απάντησης (η οποία είχε μεγαλύτερη απήχηση από ό,τι μπορούσα να φανταστώ). Είναι πια παλιά όμως. Φρέσκα κουλούρια όμως...εδώ: www.psomas.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΨΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κος Ψωμάς έστειλε την απάντησή του στον διαχειριστή του blog. Για να απαντήσει ο Γερμανός πρέπει και να λάβει γνώση. Και, για να λάβει, όπως και όλοι αυτοί που τον διάβασαν στον τόπο του και πιθανότατα του είπαν και μπράβο, πρέπει να μεταφραστεί και να δημοσιευτεί στο Stern. Χωρίς το οποίο,θα παραμείνει κι αυτό μια διαμαρτυρία για εσωτερική κατανάλωση. Δηλ, δώρον άδωρον ...

      Διαγραφή
  6. ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ Κ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ή ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ Κ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ <>...ΟΤΙ Κ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥΣ... ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ..ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ...ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Κ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας,

    λυπάμαι αλλά νομίζω πως ο Γερμανός έχει δίκιο....πρέπει να κοιτάμε το σήμερα και όχι το χθες, και σήμερα είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση...λυπάμαι αλλά αν δεν ήταν οι Γερμανοί κανένας δημόσιος λειτουργός δεν θα πληρωνόταν πια...και όντως κάνουμε συνέχεια απεργίες.....

    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι κι εγώ γιατί η εξασφάλιση της εργασίας και καλωζωίας πολλών Γερμανών πολιτών από τις γερμανικές επενδύσεις στην ελληνική καταναλωτική αγορά, δεν είναι χθεσινό, αλλα΄σημερινό γεγονός. Λυπάμαι κι εγώ, όταν βλέπω να υπάρχουν ακόμη Ελληνίδες και Ελληνες πολίτες που νομίζουν ότι οι Ελληνες δημόσιοι λειτουργοί σήμερα, πληρώνονται από τους ... Γερμανούς (ή τους λοιπούς ευρωπαίους "εταίρους" μας) !

      Διαγραφή
  8. Πιθανόν Ελένη να έχεις δίκιο όμως ποιός επιτρέπει στο Γερμανό να κρίνει τα δικά μας θέματα. Σωστά έχουμε προβλήματα σαν λαός, αλλά θα πρέπει να τα λύσουμε εμείς. Αν ήθελα να λειτουργώ με την Γερμανική νοοτροπία θα πήγαινα μετανάστης στη Γερμανία. Αν δεν ήταν οι Έλληνες Ελένη να πλουτίζουν τους Γερμανούς με τις εισαγωγές της Γερμανικής παραγωγής κανένας Γερμανός δεν θα ενδιαφερόταν αν θα υπήρχαν λεφτά για να πληρωθούν οι δημόσιοι λειτουργοί.... και για να μην νομίζεις ότι υπερασπίζομαι το χώρο απλά αναφέρω ότι ανήκω σε εκείνους που δεν πληρώνονται από τους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ?

    Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΒΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΟΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΕΚΜΑΙΤΑΛΕΤΗΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ?
    ΔΗΜΙΟΥΣΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ?
    ΕΚΜΑΙΤΑΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ?
    ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ?
    ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ?
    ΤΕΛΟΣ ΑΝ Η ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ? ΤΟΟΟΟΣΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ?
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΣ ΙΔΙΟΥΣ...ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ.
    ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΟΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΛΟΙ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΒΑΛΑΜΕ ΑΡΑΓΕ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια βιομηχανική παραγωγή δεν μπορεί να σταθεί ουτε να γίνει ισχυρή χωρίς καταναλωτική αγορά. Οπως και στον ιδιωτικό τομέα είναι σύνηθες ο προμηθευτής να δανείζει τον πελάτη του, βλ το σύστημα των δόσεων π.χ. που αντικαταστάσθηκε προοδευτικά από το τραπεζικό σύστημα που δανείζει τον πελάτη για να χρηματοδοτεί τον προμηθευτή, έτσι και μεταξύ κρατών, το παραγωγικό κράτος επιδιώκει να δανείζει το καταναλωτικό κράτος για να έχει κι εκείνο δουλειά στη βιομηχανία του. Η υπέρβαση του μέτρου στην τακτική αυτή, όπως έγινε στην ευρωζώνη, οδηγεί μαθηματικά στην σημερινή κατάσταση των υπερχρεωμένων καταναλωτών (βλ για παράδειγμα καταναλωτικές κάρτες) και κρατων αντίστοιχα ...

      Διαγραφή
  10. Εγώ ξέρω ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε από λάθος τακτική ας αλλάξουμε νοοτροπία γενικά!
    Αφού εμείς δεν είμαστε ικανοί να λύσουμε τα προβλήματα μας σαν λαός ας έρθουν οι άλλοι που είναι πιο έξυπνοι να τα λύσουν. Από τη στιγμή που τους καλούμε να τα λύσουν θα πρέπει να δεχτούμε και την κριτική τους.
    Βρήκαν ένα έδαφος πρόσφορο που εμείς δημιουργήσαμε. Τώρα θα πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας τόσο απλό είναι. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί να ρίχνουμε τις ευθύνες πάντα στους άλλους. Όπως μου είπε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο κάθε ένας είναι υπεύθυνος μόνο για τις πράξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι "έξυπνοι" σημερα, είναι εκείνοι που είχαν και έχουν συμφέρον να δανείζουν την καταναλωτική αγορά. Σήμερα βλέπουν, πως την έχουν φέρει σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην μπορεί να εξυπηρετεί τα δάνειά της διότι έχουν κατορθώσει να της απαγορεύσουν να κόβει δικό της χρήμα. Ο καθοδηγούμενος προσανατολισμός των καταναλωτικών χωρών προς όλο και μεγαλύτερη κατανάλωση, από την οποία ζούσαν μέχρι σήμερα οι προμηθευτές της ευρωζώνης (κατάργηση παραγωγικών δραστηριοτήτων και υποκατάσταση από εισαγωγές από τις χώρες των προμηθευτών .. ) έχει επιδεινώσει την κατάταση των καταναλωτικών αγορών. Από τώρα και στο εξής, μόνη δυνατότητα ξόφλησης των δανεικών είναι η εκποίηση της περιουσίας τους. Ποιος δανειστής αφίνει να του ξεφύγει τέτοια ευκαιρία ; Η ΕΕ που ιδρύθηκε με άλλα όνειρα των θεμελιωτών της, οι διάδοχοί τους την έκαμαν Ενωση για ανταγωνισμό και εκμετάλλευση από τον κεφαλαιουχικά ισχυρότερο ...

      Διαγραφή
  11. Η απάντηση του Walter Wüllenweber:


    http://www.stern.de/politik/ausland/a-letter-from-germany-greek-version-1549826.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΑΜΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΩΤΗΣ19 Μαρτίου 2011 στις 9:36 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ- ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ-ΣΦΑΛΜΑ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΕΡΜΑΝΕ ΜΟΥ ΒΑΛΤΕΡ,
    ΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ....
    ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ..ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΚΚ. ΒΑΛΤΕΡ
    ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΣΑΣ BILD..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οταν πηγα στο Βερολινο και ειδα το μουσειο ενοιωσα θυμω για την δικη μου κληρονομια που την εκμεταλευωνται αυτοι και οι ουρες ατελιωτες για εισητηρια. Στο βιβλιο οταν εφευγα εγραψα. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εγώ κύριε Ψωμά γεννήθηκα σε μια γεωγραφική περιοχή στην οποία τέθηκαν κάποτε οι βάσεις του δυτικού πολιτισμού από ανθρώπους που εξιδανίκευσαν την αναζήτηση της αλήθειας, έθεσαν ως ύψιστο αγαθό την τήρηση των νόμων, έδωσαν μνημειώδη παραδείγματα γενναιότηττας και άφησαν πίσω τους περίλαμπρα μνημεία και έργα τέχνης.

    Δυστυχώς, σήμερα ο τόπος που γεννήθηκα αντιμετωπίζει ένα - εύχομαι προσωρινά μόνο - άλυτο πρόβλημα... Είναι γεμάτος "Έλληνες"!

    Οι "Έλληνες" λοιπόν:

    - σε αντίθεση με τους Αθηναίους της αρχαιότητας έχουν απόλυτη περιφρόνηση για τις έννοιες της ισονομίας, της ευνομίας, της δικαιοσύνης και, ναι, της περιβόητης αυτής "δημοκρατίας",

    - σε αντίθεση με τους Λακεδαιμόνιους, θεωρούν κατάπτιστη τη συμμόρφωση προς τους νόμους του κράτους και χλευάζουν την πειθαρχία και την εγκράτεια,

    - και τέλος, σε αντίθεση με τους φιλοσόφους της Ιωνίας, έχουν πλήρη περιφρόνηση για την αναζήτηση της αλήθειας της βασισμένης στην παρατήρηση, αφού δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κοιταχτούν στον καθρέφτη, ακόμα και όταν τους τον δίνουν στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιος πιο πάνω είπε ότι οι Γερμανοί δεν έχουν ιστορία. Δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα, αλλά ας μην λέμε και ό,τι θέλουμε! Λες και ο μόνος λαός που έχει ιστορία είμαστε εμείς! Και με ποιόν ακριβώς τρόπο διδάσκονται οι Γερμανοί τη δική μας ιστορία; Είναι δική μας η ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας; Εννοείται πως όχι. Αντίθετα εμείς διδασκόμαστε βυζαντινή ιστορία, η οποία στην ουσιά είναι ρωμαϊκή ιστορία!

    Και δεν προερχόμαστε μόνο εμείς από αρχαία φύλα (με τα οποία έχουμε και πολύ λιγότερη σχέση από αυτό που μας αρέσει να πιστεύουμε, αφού οι "Έλληνες" στην ουσία υπάρχουμε από την ίδρυση του κράτους μας και μόνο μακρινή σχέση έχουμε με τους αρχαίους Αθηναίους, Σπαρτιάτες, Θηβαίους, Μακεδόνες, κλπ.). Δεν νομίζω ότι οι Γερμανοί ξαφνηκά φύτρωσαν στο χάρτη! Από κάπου προέρχονται κι αυτοί και κάποια ιστορία έχουν. Στο τέλος-τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι το γερμανικό κράτος, με τις διάφορες μορφές που έχει περάσει, υπάρχει από το 962. Το ελληνικό κράτος υπάρχει από το 1830.

    Τέλος, όσον αφορά τον πολιτισμό, μπορεί οι αρχαίοι Έλληνες να έκαναν τέρατα και η εκμετάλλευση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τις άλλες χώρες να είναι αποτρόπαια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι Γερμανοί δεν έχουν πολιτιστική κληρονομιά και είναι τουλάχιστον αστείο, σχεδόν παιδικό, να λέμε ότι οι Γερμανοί μας ζηλεύουν. Όποιος δεν έχει πλήρη μεσάνυχτα για τις τέχνες και τις επιστήμες μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει αν οι Γερμανοί έχουν προσφέρει στον κόσμο και τι. Ας σταθώ μόνο στο ότι Γερμανός ήταν και και ο Beethoven, Γερμανός ήταν και ο Einstein.

    Δεν είμαι γερμανόφιλος, κάθε άλλο, αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να ξεκαβαλίσουμε λίγο το καλάμι του εθνικόφρονα ελληνάρα και να σταματήσει λίγο η αντίληψη ότι είμαστε οι καλύτεροι, οι πιο όμορφοι, οι πιο έξυπνοι, οι πιο πολιτισμένοι... οι πιο... οι πιο... και ότι όλοι οι άλλοι μας ζηλεύουν. Είμαστε ο λαός ψώνιο! Άλλωστε, όλα αυτά τα προτερήματα για τα οποία υπερηφανευόμαστε ήταν χαρακτηριστικά των αρχαίων ελλήνων και προσωπικά δεν τα βλέπω πουθενά στο λαό μας σήμερα. Στην τελική, η ιστορία από μόνη της δεν συντηρεί ένα κράτος. Αν είμασταν τόσο καλοί όσο ισχυριζόμαστε με περισσή αυτοπεποίθηση, τότε δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε! Και ό,τι και να θέλει να πει κανείς για τους Γερμανούς, σίγουρα δεν μπορεί να πει πως δεν φροντίζουν για την ευημερία του κράτους τους, σε αντίθεση με εμάς, και αυτό είναι κάτι για το οποίο κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οποιον χαρακτηρισμο και να σου προσαψω ειναι λιγος μπροστα στην απυθμενη βλακεια που σε διεπει.
    Διαβασε ιστορια και την λεξη "Ελληνες" την επομενη
    φορα να την γραψης ΕΛΛΗΝΕΣ. Και αν δεν σου αρεσει
    ξεκουμπισου απο αυτον τον ιερο τοπο.

    Υ.Γ. Αντι για ανωνυμος την επομενη φορα καλυτερα υπεγραψε ως ΕΦΙΑΛΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑς ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑΕΙΜΑστε ολα αυτα που λες και δεν τα απεκτισαν και με τιμιω τροπο για να μας κανουν και μαθηματα ηθικης οι πλεον ανηθικοι,και πλεον υπουλοι λαοι τησ οικουμενησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙΤΗΝ ΙΑΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κε "επώνυμε" OLYMPIOS (οι λατινικοί χαρακτήρες σε μάραναν Ελληναρά μου),

    δεν έχω πρόβλημα με τον τόπο. Με τους κατοίκους του έχω. Κυρίως με αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως "Έλληνες" χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη.

    Αυτοί είναι ο λόγος για τον οποίο όποιος αγαπάει αυτόν τον τόπο θα πρέπει να κάνει τον σταυρό του που έχουμε την τρόικα πάνω από τα κεφάλια μας. Ίσως (ίσως) οι ξένοι τουλάχιστον να ισιώσουν τα στραβά που οι "Έλληνες" δεν τολμάνε καν να παραδεχτούν ότι έχουν.

    Και ας αρπάξουν και ότι λάφηρο προλάβουν. Θα αξίζει τον κόπο. Έτσι και αλλιώς οι "Έλληνες" έχουν περίτρανα αποδειχτεί διαχρονικά παντελώς ανάξιοι να διαχειριστούν τα του οίκου τους.

    Υ.Γ. "Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες","Έλληνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ κύριε Ψωμά,
    Έχετε ακουμπήσει χορδή μάλλον ευαίσθητη και όπως βλέπετε το θέμα εδώ και αλλού δεν πρόκειτε να κλείσει.
    Πρόσφατα επισκεύθηκα το Βερολίνο και το μουσείο της Περγάμου μεταξύ άλλων.
    Πάντα επίκαιρο θα είναι οποιοδήποτε θέμα ακουμπάει την "κλασσικότητα" του "προβλήματος" κλασικού πλέον με την διαχείρηση των οικονομικών αυτής της χώρας και από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχεται. Αφού μέρος του "προβλήματος" ως γνωστόν υπήρξαν μεταξύ όλων (όχι άλλων) και οι εξαιρετικοί φίλοι μας οι Γερμανοί, διαγκωνιζόμενοι να λάβουν την σκυτάλη της νομής της εξουσίας απο την απαρχή της δημιουργίας του νέου Ελληνικού κράτους. Φυσικά με ανοιχτές κουβέντες για το κέρδος και μόνον.
    Διότι κύριε Ψωμά και αγαπητοί όλοι αναγνώστες, πλείστοι έτρεξαν και τρέχουν μέχρι σήμερα, βεβαίως ισχυροί, ισχυρότεροι, στο αμπέλι του αδυνάτου, να πάρουν, να σφετεριστούν ότι του ανήκει.
    Στις διπλανές αίθουσες με τα περικαλή της Περγάμου, φιλοξενούνται κλαπέντα επίσης, ίσως εξαγορασθέντα δικαιότερα, Αραβικά, Περσικά, και άλλα μνημεία, παλαιότερα και νεώτερα.
    Προσωπικά δεν διακαίομαι της επιθυμίας να επιστρέψει οποιοδήποτε αρχαίο Ελληνικό δείγμα τέχνης, στον "τόπο" μας. Διότι τόπος μας ιστορικά υπήρξε διαχρονικά ολόκληρη η υφήλιος.
    Ακόμη δεν με πτοούν οι χαζοειδείς προσπάθειες σφετερισμού της Ελληνικής ιστορίας από, γείτονες και μη, "φίλους".
    Αυτό όμως που δεν συνάδει με τα υψηπετή επιτεύγματα του πνεύματος των προγόνων μας, είναι η ολιγότης της σκέψης των Ελλήνων περί πολιτικής. Δεν έχουν διαβάσει ούτε τον Πλάτωνα..

    Στα περίφημα δε μουσεία των εγκλημάτων βαρβάρων κατά της ανθρωπότητας που βρίσκονται διάσπαρτα στην παραπάνω χώρα δεν τολμώ συνηδειτά να πληρώσω εισητήριο. Μου αρκούν οι διηγήσεις των γερόντων της χώρας μας, η η επίσκεψη στα Καλάβρυτα και το Δίστομο ..
    Στον πεπερασμένο χρόνο μιάς ανθρώπινης ζωής στον κόσμο αυτό, περιμένει κανείς κάτι να λειτουργεί. Κάπως να δουλεύει, να υποστηρίζεται αυτός ο ήρωας Έλληνας. Που για να είναι απλά πολίτης πρέπει το λιγότερο να ξέρει και να κάνει πάρα πολλά για να επιβιώσει, έτσι απλά.
    Αλήθεια που συχνά δεν λέγεται, αλλά είναι κοινή παραδοχή. Όλοι το ξέρουμε και συμφωνούμε με αυτό.
    Δεν μας φταίνε οι άλλοι, αυτό είναι σίγουρο. Μα είναι επίσης σίγουρο, ότι βαρεθήκαμε γενιές και γενιές να μας λένε συνεχώς οι άλλοι (οι ξένοι και οι ντόπιοι) ότι δεν τα κάνουμε καλά, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στην νομή της ζωής μας ύπουλα, βάναυσα, βάρβαρα. Δεν έχουν καλές προθέσεις, να αυτό ήθελα να πώ από την αρχή... πάντα κάτι θέλουν όταν δίνουν γλειφιτζούρι.
    Τελευταίο φρούτο η ονομασία όσων βλέπουν και ακούν ως "επαναστάτες του καναπέ". Επιτυχής περιγραφή σίγουρα. Επιθυμώ όμως να σας ενημερώσω, εκ μέρους μας, επειδή η επιστολή - απάντησή σας εν μέρει και σε εμάς απευθύνεται, ότι η επανάσταση έγινε.
    Απλώς δεν το έχετε αντιληφθεί, διότι ενεργεί ακόμη το αναισθητικό. Η λειτουργία του είναι ως εξής: ένα κουνούπι ας πούμε, την περίοδο κατά την οποία χρειάζεται το ανθρώπινο αίμα για να επωάσει τα ωά του, τσιμπάει το ανθρώπινο σώμα με το κεντρί του έτοιμο με μια αναισθητική δόση, τόση ώστε το τσίμπημα να περάσει απαρατήρητο στην μουδιασμένη περιοχή. Στην συνέχεια κάνει την δουλειά του ανενόχλητο και όταν πια τελειώσει και έχει απομακρυνθεί, επέρχεται ο πόνος στο σημείο του τσιμπήματος συνοδεία ελαφρού οιδήματος και της αισθήσεως.
    Μπορείτε να κάνετε την αναγωγή σαυτόν το απλό κανόνα και να εξηγηθεί όλη η κατάσταση σαυτήν την χώρα, αλλά και παγκοσμίως.
    Είναι ο κλασσικός τρόπος ενέργειας κάθε "ισχυρού". Κάθε εκείνου που νομίζει ότι είναι ισχυρός. Γιατί πως αλλοιώς εξηγείται η αμύθητη παιδαριώδης ιλιθιότητα να παίρνουν από αυτούς που πρέπει να ξοδεύσουν ??
    Και καλά το κουνούπι αρκείται στο γραμμάριο, εκείνοι που θέλουν μέχρι την τελευταία σταγόνα ? και ακόμη περισσότερο. Δεν είναι παραπάνω από πρόδηλο το κούμπωμα, ο περιορισμός, η συμπίεση των εξόδων στα απαραίτητα ?
    Πως θα δουλέψει άλλως η μηχανή ?
    Αρκούμαι και βάζω άνω τελεία εδώ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs