Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι κρίσιμες συναντήσεις με την τρόικα, οι συλλήψεις των έξι νεαρών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και οι εξελίξεις στην ΓΣΕΕ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. 

 


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αντίλογος 4 σημείων στην τρόικα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τέσσερα σημεία διαπραγμάτευσης, τα οποία προέκυψαν από τη σύνθεση των απόψεων συνδικάτων και εργοδοτών, η κυβέρνηση πηγαίνει να συμφωνήσει με την τρόικα το θέμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα".
ΕΘΝΟΣ: "Ξηλώνουν το δίκτυο Πυρήνων - Σέχτας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με μια καλά συντονισμένη επιχείρηση, που αποκάλυψε τέσσερις γιάφκες και οδήγησε στη σύλληψη έξι ατόμων, η ΕΛ.ΑΣ. επέφερε καίριο πλήγμα στη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων. Οπως εκτιμάται, η επέμβαση απέτρεψε δολοφονική επίθεση που επρόκειτο να εκδηλωθεί"
ΤΑ ΝΕΑ: "Ηταν έτοιμοι να χτυπήσουν".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη διαδικασία της προετοιμασίας δολοφονικού χτυπήματος ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. οι τρομοκράτες. Οι αρχές, που προχώρησαν σε έξι συλλήψεις και έκαναν ταυτόχρονες εφόδους σε τρία διαμερίσματα και μία αποθήκη όπου εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, εκτιμούν ότι το χτύπημα θα είχε στόχο δικαστικό λειτουργό ή αστυνομικό. Δύο από τους κατηγορουμένους συνελήφθησαν πάνοπλοι, ενώ στο Αγρίνιο είχαν κλέψει αυτοκίνητο".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόλαβε τρομοκρατικό χτύπημα η Αστυνομία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ισχυρότερο χτύπημα στην τρομοκρατία μετά την εξάρθρωση της «17Ν» ήταν το πρωτοφανές μπαράζ που εξαπέλυσε η Αστυνομία το Σαββατοκύριακο που πέρασε κατά των νεόκοπων ομάδων ένοπλης βίας!".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σε κατάσταση πολιορκίας η Αθήνα για την άφιξη του αρχιτοκογλύφου Στρος Καν".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κλείνουν δρόμους στο κέντρο, απαγορεύουν την στάθμευση των αυτοκινήτων, ενώ έχουν κινητοποιηθεί ολόκληρη αστυνομική δύναμη, η ΕΥΠ και τα κλιμάκια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η «κάρτα του πολίτη» «κλουβί» του αντίχριστου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδας, Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και προς όλους τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφέρεται στην κάρτα του πολίτη και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τι στόχους έχουν όσοι θέλουν να επιβάλουν τα νέα αυτά συστήματα στην Ελλάδα και με ποίους τρόπους θα τα εφαρμόσουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Θέατρο του παραλόγου μεταξύ Παπανδρέου - Ραγκούση".

 Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο υπουργός Εσωτερικών επικρίνει τη στάση Σαμαρά και την... υπερψήφιση νομοσχεδίων από τη Ν.Δ., τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ζητήσει και επισήμως συναίνεση από τον Σαμαρά".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απολύσεις 15.000 στις Ενοπλες Δυνάμεις. Μαχαίρι στα επιδόματα πολυτέκνων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "παράθυρο εξόδου από τις Ενοπλες Δυνάμεις για χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες που δεν έχουν μονιμοποιηθεί ακόμη «ανοίγει» η νέα δομή δυνάμεων, η οποία σχεδιάζεται με μείωση της οροφής του ένστολου προσωπικού κατά 20.000. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστούν και οι θέσεις των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές".

ΕΣΤΙΑ: "Αναζητούνται φρέσκα μυαλά".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα μυαλά που μας κυβερνούν δεν είναι σε θέση να απεγκλωβίσουν τον τόπο από την κρίση. Πρώτον, διότι είναι μυαλά κουρασμένα και εν πολλοίς σκουριασμένα. Δεν παράγουν νέες ιδέες. Δεύτερον, διότι είναι τμήμα της κρίσεως, αφού την δημιούργησαν. Τρίτον, διότι οι τρόποι με τους οποίους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση, εντάσσονται στην ίδια λογική που προκάλεσε τα προβλήματα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εργασιακός Μεσαίωνας και με το νόμο".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τρόικα, με μήνυμα που απέστειλε προς την υπουργό Εργασίας, ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τη συζητούμενη θέσπιση περιοριστικών όρων στην εφαρμογή της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να στείλει σήμερα στην τρόικα το σχέδιο νόμου προς έγκριση!".
City Press: "ΓΣΕΕ: Κρίση λόγω μνημονίου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρήξη με απρόβλεπτες συνέπειες για το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα καταγράφηκε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ το περασμένο Σάββατο. ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση αποχώρησαν από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας, παράλληλα, τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλο για τους χειρισμούς του σχετικά με το ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Επέκταση-ανάσα της ΔΕΘ στην Αθήνα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ξεκινά η μάχη σε 3 μέτωπα. Εργασιακό, επιμήκυνση χρέους, ευρω-ομόλογο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαπραγματεύσεις σήμερα στις Βρυξέλλες μεταξύ της υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη και του εκπροσώπου της Κομισιόν κ. Ντερούζ. Οι Βρυξέλλες επιμένουν στην αρχική συμφωνία. Στην Αθήνα φθάνει αύριο ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν. Κρίσιμη συνάντηση την Πέμπτη του πρωθυπουργού με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν. Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιέσεις για άμεσες αλλαγές στο δημόσιο τομέα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το αποτέλεσμα της σύγκρουσης της κυβέρνηση με τους εργαζόμενους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα κρίνει τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Δημοσίου από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και πιέζουν για ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων εντός των προθεσμιών του μνημονίου".


http://www.enet.gr Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs