Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Δραματική μείωση του εισοδήματος

Ένα μαύρο τοπίο με μειώσεις των εισοδημάτων σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους διαμορφώνεται...
Δραματική μείωση του εισοδήματος
τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τουλάχιστον 2.000.000 εργαζόμενοι με «ψαλιδισμένες» αποδοχές, 140.000 νέοι άνεργοι με βάση τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και περίπου 800.000 «απασχολήσιμοι» θα συνθέσουν το εφιαλτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί την επόμενη χρονιά στον ιδιωτικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, 300.000 υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ θα δουν τις αποδοχές τους να περιορίζονται αισθητά, ενώ η σταδιακή εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, έστω και στις μισές επιχειρήσεις, θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλότερη κλίμακα αποδοχών τουλάχιστον 1.400.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Αυτά είναι τα σχετικά… καλά νέα. Κι αυτό γιατί αναμένεται η μη ανανέωση των συμβάσεων για τουλάχιστον 100.000 εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Την ίδια στιγμή, δυσοίωνο είναι το 2011 και για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ορκωτοί λογιστές και μηχανικοί – αρχιτέκτονες θα δουν το επικαιροποιημένο μνημόνιο να μειώνει σημαντικά το περιθώριο κέρδους, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση του ορίου των κατώτατων αμοιβών.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs