Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κίνα: Ένας χρόνος καταναγκαστικά έργα λόγω Twitter


Τη φρίκη της λογοκρισίας του κινέζικου κράτους αντιμετωπίζει μια 46χρονη γυναίκα από την Κίνα, με αφορμή ένα ειρωνικό «tweet» πέντε λέξεων. Η Cheng Jianping ουσιαστικά απάντησε στον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος κορόιδεψε τους Κινέζους διαδηλωτές που έσπαγαν ιαπωνικά προϊόντα λόγω της διένεξης μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, καλώντας τους να καταστρέψουν το ιαπωνικό κιόσκι στην Έκθεση της Σανγκάη.
Το «εγκληματικό» σχόλιο έγραφε «οργισμένοι νέοι, ορμήστε» και η Jianping καταδικάστηκε για διατάραξη της κοινωνικής τάξης και εξορίστηκε στην επαρχία Χενάν, όπου θα πρέπει να συμπληρώσει έναν χρόνο καταναγκαστικής εργασίας. Αρκετοί βέβαια πιστεύουν πως έπαιξε ρόλο και το ακτιβιστικό παρελθόν της κατηγορούμενης, που έχει στηρίξει ανοιχτά τις προσπάθειες απελευθέρωσης πολιτικών κρατουμένων.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter είναι απαγορευμένο στην Κίνα και όσοι το χρησιμοποιούν πρέπει πρώτα να παρακάμψουν τους διαδικτυακούς ελέγχους. Για το θέμα πήρε θέση και ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ασία και τον Ειρηνικό, Σαμ Ζαρίφι, που σημείωσε πως «η καταδίκη ενός ανθρώπου σε ένα χρόνο καταναγκαστικής εργασίας, χωρίς δίκη, επειδή απλώς επανέλαβε τα προφανώς σατιρικά σχόλια ενός άλλου ανθρώπου, δείχνει το μέγεθος της λογοκρισίας της έκφρασης στην Κίνα».

http://tvxs.gr Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs