Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γ. Μαρίνος, μιλά αποκλειστικά στην "Παρέμβαση


Η «Παρέμβαση» συνεχίζει τη σειρά των συνεντεύξεων που έχει ξεκινήσει πριν λίγες μέρες, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα μας μιλάει αποκλειστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος.





Ο Γιώργος Μαρίνος γεννήθηκε στον Άγιο Λουκά Ευβοίας το 1954. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ραδιοτηλεγραφητών και γνωρίζει  Αγγλικά και Ιταλικά.



Είναι μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και έχει εκλεγεί βουλευτής Ευβοίας το 2007 και το 2009.
Είναι παντρεμένος με τη Σουλτάνα Καλαϊτζή κι έχει δύο παιδιά.



Ακολουθεί η συνέντευξη.







Παρέμβαση: Κύριε Μαρίνο γιατί ο ψηφοφόρος να προτιμήσει το συνδυασμό σας; Ποιο πιστεύετε είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα;

Γ. Μαρίνος: Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , ο συνδυασμός που στηρίζεται από  το ΚΚΕ έχει μια και μοναδική δέσμευση , πως θα υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά τα δικαιώματα του λαού , σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα , με την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ , με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που χτυπάει χρόνια τα εργατικά –λαϊκά δικαιώματα.
 Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εναντιώνεται στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και στη βαρβαρότητα του μεγάλου κεφαλαίου και με αυτόν τον προσανατολισμό μπορεί και παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα .

Παρέμβαση: Υποθέτουμε ότι θα έχετε κάνει μια ιεράρχηση των προβλημάτων της περιφέρειάς μας. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημά της;

Γ. Μαρίνος: Η ανάπτυξη που στηρίζεται στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και  η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια σε μεγάλη όξυνση των προβλημάτων. 
Στη Στερεά Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς η φτώχεια και η ανεργία . Είναι απαράδεκτη η κατάσταση στα κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία, μεγάλες οι ελλείψεις στα σχολεία . Οι ευθύνες των κυβερνήσεων , των Νομαρχών , των δημάρχων της Ν.Δ , γενικότερα των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ είναι τεράστιες , είναι τεράστιες οι ευθύνες του κ. Περγαντά που είναι χρόνια Νομάρχης στη Βοιωτία και του κ. Χειμάρα που είναι νομάρχης στην Φθιώτιδα και ζητούν τώρα την ψήφο του λαού.
Ο καθένας εργαζόμενος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν αντιτάχθηκαν  στην αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει χρόνια το λαό και όχι μόνο αυτό. Αλλά το  2010 παραμένει ένα αναχρονιστικό οδικό δίκτυο και λείπουν βασικές υποδομές που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων,  αντιπλημμυρικά έργα κ.α.
Αυτή , η συνολική κατάσταση διαμορφώνει τις προτεραιότητες της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που έχει θέση για όλα τα λαϊκά προβλήματα.

Παρέμβαση: Περιγράψτε μας με το συντομότερο δυνατό τρόπο  το όραμά σας για την περιφέρεια Κεντρικής Στερεάς.

Γ. Μαρίνος: Καθημερινή πάλη μαζί με το λαό.
Για το δικαίωμα στη δουλειά ,τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τα δικαιώματα της αγροτιάς , των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας ,των κτηνοτρόφων , των Επαγγελματιών , τα δικαιώματα των γυναικών και των νέων ,την προστασία των ανέργων.
Για αποκλειστικά δημόσια –δωρεάν Υγεία , Πρόνοια,  Παιδεία , Αθλητισμό, Πολιτισμό , υψηλούς μισθούς και συντάξεις ,  προστασία του περιβάλλοντος , σύγχρονο οδικό δίκτυο , κατάργηση των διοδίων κ.ά.
Μέσα σ’αυτή την πάλη να προχωράει η λαϊκή συμμαχία , να διαμορφώνονται προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που ο λαός θα έχει την εξουσία στα χέρια του και θα είναι κάτοχος του πλούτου που παράγει. Μέσα στην οικονομία που θα είναι οργανωμένη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες,  θα αντιμετωπιστεί η ανεργία και θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα δουλειάς για όλους,   θα αξιοποιηθούν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας που τώρα τα καρπώνονται μια χούφτα μεγάλοι επιχειρηματίες. 
    
Παρέμβαση: Ποια είναι η γνώμη σας για τον Καλλικράτη;


Γ. Μαρίνος:  Ο Καποδίστριας που ισχύει μέχρι τώρα δίνει την απάντηση και για τον Καλλικράτη ,που είναι  εργαλείο εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής και ενίσχυσης των μεγάλων συμφερόντων.
Να προσέξει πολύ ο λαός αυτά τα λόγια του ΚΚΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και να πάρει τα μέτρα του στις εκλογές που έρχονται γιατί ο Καλλικράτης θα χειροτερεύσει τη ζωή του.
Θα επιβάλλει νέα φορολογία , θα κάνει πιο υποβαθμισμένη και ακριβή την Υγεία ,την Πρόνοια , την Παιδεία , θα παραδώσει το φυσικό πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά στους επιχειρηματίες. 



 Παρέμβαση: Συμφωνείτε με το χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο που έδωσε ο πρωθυπουργός για τις εκλογές; Πιστεύετε πως αυτό στις επερχόμενες εκλογές, παρότι είναι αυτοδιοικητικές, θα επηρεάσει κι αν ναι πόσο την ψήφο των πολιτών;

Γ. Μαρίνος: Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια πολύ σημαντική πολιτική μάχη και γι’ αυτό προχθές ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να εκβιάσει ,να τρομοκρατήσει το λαό και να αρπάξει την ψήφο του.  Γιατί φοβάται , όπως φοβάται και η Ν.Δ ότι ο λαός με την ψήφο του θα δώσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν όλα τα χρόνια.
Δεν μπορούν να ξεχωριστούν οι εκλογές σε αυτοδιοικητικές και πολιτικές γιατί σε όλα τα προβλήματα από την  καθαριότητα μέχρι το δικαίωμα στη δουλειά προβάλει η κεντρική πολιτική και η εφαρμογή της σε τοπικό επίπεδο.
Οι εργαζόμενοι , οι μικροί αγρότες και επαγγελματίες , οι νέοι και οι νέες κατά τη γνώμη μας έχουν υποχρέωση να τιμωρήσουν τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ για την αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλουν όλα αυτά τα χρόνια , να τιμωρήσουν τους δημάρχους , τους νομάρχες και τους συνδυασμούς που στηρίζουν τα δύο κόμματα γιατί είναι συνένοχοι για την κατάσταση που βιώνουν οι εργατικές –λαϊκές οικογένειες. Αλλά η ψήφος τους δεν πρέπει να σκαλώσει σε αναχώματα. Για παράδειγμα  οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να υπολογίσουν ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Παπανδρέου του ΛΑΟΣ στηρίζεται από το κόμμα που υπερψήφισε το μνημόνιο του αίσχους μαζί με το ΠΑΣΟΚ και πρωτοστατεί σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Πρέπει επίσης να υπολογίσουν ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για τους αγρότες  έχει στηρίξει την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χτυπάει χρόνια τη μικρή αγροτιά. 
Οι εξελίξεις τονίζουν μια αναγκαιότητα.
Δύναμη στο ΚΚΕ και στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να συμβάλλουν πιο αποφασιστικά στην αντίσταση του λαού κατά των αντιλαϊκών μέτρων , να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη του διεκδικητικού κινήματος για κάθε πρόβλημα και να ανοίξουν το δρόμο για βαθιές , ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού.


Παρέμβαση:  Στο πρόσωπο των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες λίγο ή πολύ βλέπουν τον υποψήφιο μιας κυβέρνησης που λαμβάνει σκληρά μέτρα. Πιστεύετε πως αυτό θα διευκολύνει τον προεκλογικό σας αγώνα και θα δώσει ψήφους διαμαρτυρίας στον συνδυασμό σας;

Γ. Μαρίνος: Σκληρά , πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα έχουν πάρει  το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ , πριν και μετά το κατάπτυστο μνημόνιο και αυτό είναι ανάγκη να εκφραστεί στις εκλογές του Νοέμβρη ,με συνειδητή επιλογή που θα δώσει δύναμη στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ . Αυτό είναι απαίτηση των ίδιων των εξελίξεων γιατί το ΚΚΕ , το ΠΑΜΕ , η ΠΑΣΥ στην αγροτιά και οι άλλες  αγωνιστικές συσπειρώσεις που στηρίζουν το συνδυασμό της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έχουν δώσει και δίνουν σκληρές μάχες για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού μας.
Βεβαίως ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να στηρίξει τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ χωρίς να συμφωνεί σε όλα , κρατώντας διαφωνίες τις οποίες θα ακούσουμε , θα συζητήσουμε μαζί .
Για το συνδυασμό μας αυτό θα είναι μεγάλη τιμή και ήδη χαιρετίζουμε μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια η στηρίζουν τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Οι λαϊκές οικογένειες να πάρουν υπόψη τους ότι από το 1990 μέχρι το 2010 αυξήθηκε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι κατά 6,6 φορές και τα κέρδη της πλουτοκρατίας κατά 28 φορές . Σ’ αυτούς πήγαν τα λεφτά και στο μηχανισμό τους,  γι’ αυτό υποφέρει ο λαός.
Ακόμα και στις συνθήκες της κρίσης , που κλαίγονται το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ , τα κέρδη 500 μεγάλων επιχειρήσεων ξεπέρασαν τα 15 δισεκατομμύρια Ευρώ.

 Παρέμβαση:  Η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, πιστεύετε πως θα αντανακλάσει αρνητικά στο έργο των περιφερειαρχών και δημάρχων που θα προκύψουν απ’ τις ερχόμενες εκλογές;


Γ. Μαρίνος: Να σκεφτούμε ότι την ώρα που μιλάνε για άσχημη οικονομική κατάσταση δίνουν 76 δις. Ευρώ στους τραπεζίτες και χρυσώνουν όλα τα τμήματα του κεφαλαίου. Λεφτά δεν έχουν για το λαό . Αυτόν φτωχαίνουν με τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν.
Σε κάθε περίπτωση η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα διεκδικήσει αποφασιστικά κονδύλια για κάθε λαϊκό πρόβλημα , για κάθε  λαϊκή ανάγκη.

 Παρέμβαση: Και μια ερώτηση που αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή. Ποια είναι η γνώμη  σας για την πορεία του κυβερνητικού έργου, ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές;


Γ. Μαρίνος: Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ καταργήθηκαν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες. Μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις , καταργήθηκε η 13η και 14η σύνταξη που είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα γιατί οδηγεί χιλιάδες συνταξιούχους στην απόλυτη φτώχεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία . Τα μέτρα αυτά τα έχουν προαποφασίσει από πολλά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επιβάλλουν τώρα στο όνομα της κρίσης ,των ελλειμμάτων και του χρέους για τα οποία δεν έχει καμία ευθύνη ο λαός.

 Παρέμβαση: Για το τέλος θα ήθελα, αν συμφωνείτε, να μας κάνετε μια εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και στην δική μας περιφέρεια αλλά και πανελλαδικά.

Γ. Μαρίνος: Τα μηνύματα είναι θετικά, αισιόδοξα και πιστεύουμε ότι θα υπάρχει θετική ανταπόκριση από το λαό , από τους ανθρώπους του μόχθου στους οποίους με σεβασμό λέμε ότι δεν μπορούν να επιβραβεύσουν την πολιτική που χειροτερεύει συνεχώς την κατάσταση τους για να περνάνε καλά οι πλουτοκράτες.
Τους καλούμε να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , να μην κάνουν το λάθος της αποχής που αφοπλίζει τη λαϊκή δύναμη.
Εμείς θα είμαστε πάντοτε κοντά τους και θα παλεύουμε για τα λαϊκά προβλήματα.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs