Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η Γερμανία… αγόρασε την Ευρώπη

Φαντάζομαι ότι όλοι πλέον αντιλαμβάνονται, με αφορμή τιςαπαράδεκτες πιέσεις που ασκούνται στην Ιρλανδία, γιατί η Ευρώπη αποτελεί στην ουσία… κρατίδιο της Ομοσπονδίας της Γερμανίας. Γιατί, όπως είχαμε επισημάνει είναι πλέον σαφές ότι η Ευρώπη ανήκει στη Γερμανία και όχι το αντίθετο όπως θα έπρεπε.
Κι αυτό γιατί η Γερμανία ψυχικά δεν αποχωρίστηκε ποτέ το μάρκοτο οποίο, όπως θέλει να μας δείξει με τη σκληρή γραμμή της, θέλει να το δει να μετενσαρκώνεται σε ευρώ. Αυτό είναι σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης, το οποίο απειλεί τη συνοχή της, και κοντά σ’ αυτό το γεγονός ότι η Μέρκελ δεν πίστεψε ολοκληρωτικά στην πολιτική ένωση της Ευρώπης. Γεννημένη στην πρώην κομμουνιστική Γερμανία γαλουχήθηκε με αντιφιλελεύθερες ιδέες και αυτό σήμερα το επιβεβαιώνει η πολιτική της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που θέλει να εφαρμόσει σε όλη την Ευρώπη επιβάλλοντας υψηλούς φόρους.
Το δυστύχημα για την Ευρώπη που οραματιστήκαμε είναι ότι δεν υπάρχουν ηγεσίες να τη σταματήσουν. Δεν υπάρχει Ντε Γκωλ, δεν υπάρχει Θάτσερ, δεν υπάρχει Μιτεράν, δεν υπάρχει Κωνσταντίνος Καραμανλής θα έλεγα ακόμα και Ανδρέας Παπανδρέου. Υπάρχει μόνο ένας Σαρκοζί ο οποίος τρέχει από πίσω της και συστήνει στους Ιρλανδούς να αυξήσουν φόρους και να επιβάλλουν λιτότητα. Και αυτοί τους απαντούν, και καλά κάνουν, ότι η φορολογία είναι εθνική τους υπόθεση. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς αλλά δεν το κάναμε.
Η Ιρλανδία αντιστέκεται στην Ευρώπη της Γερμανίας αλλά μέχρι πότε. Και τώρα και οι πλέον δύσπιστοι θα συμφωνήσουν ότι το πρόβλημα δεν είναι το Μνημόνιο, με την έννοια ότι και να μη το είχαμε υπογράψει πολλά από αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να τα είχαμε πάρει, αλλά οι φόροι που το συνοδεύουν και απηχούν τις απόψεις της Γερμανίας για τη «νέα» Ευρώπη.

STATESMEN
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs