Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές το 2011 βλέπει ο Κουβέλης

Εκλογές το 2011 βλέπει ο Κουβέλης



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας, του νέου κόμματος και της πολιτικής του.
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Δεν το αποκλείω. Τα οικονομικά μέτρα που θα χρειαστεί να λάβει η κυβέρνηση θα φέρουν τις εκλογές πιο κοντά. Εκτιμώ ότι το 2011 θα είναι εκλογική χρονιά».
Για μια πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Είμαστε η Αριστερά της ευθύνης. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν διακατέχεται από συμπλεγματικές λογικές. Το αποδείξαμε με τις επιλογές μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο διάλογο είμαστε ανοιχτοί, όμως η κυβερνητική συνεργασία προϋποθέτει ευρύτερες προγραμματικές συγκλίσεις που σήμερα δεν υπάρχουν. Τα υπόλοιπα είναι ασκήσεις επί χάρτου».
Για τη θέση της Δ.ΑΡ. προς το Μνημόνιο: «Και οι τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν καταψηφίσει για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους το Μνημόνιο, προτείνοντας, παράλληλα, τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις. Πόθεν τεκμαίρεται ότι στηρίξαμε τις επιλογές της κυβέρνησης; Ο Γ. Καμίνης και ο Γ. Μπουτάρης είναι δύο ανεξάρτητες προσωπικότητες, που εξασφάλισαν ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες, αλλάζοντας το γκρίζο αυτοδιοικητικό τοπίο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».
Για τον κατακερματισμό της Αριστεράς: «Οι ενδοαριστερές αντιπαραθέσεις δεν μας αφορούν, όπως δεν αφορούν και την κοινωνία. Ο κατακερματισμός της Αριστεράς είναι πραγματικό πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, ούτε καν για κοινή δράση. Ωστόσο, ο κατακερματισμός της Αριστεράς είναι απόρροια των μεγάλων διαφορών που επικρατούν μεταξύ του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς».
Για τις εξαγγελίες Τσίπρα περί πρωτοβουλίας επανένωσης της Αριστεράς: «Ο κ. Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ. Τώρα όποια πρωτοβουλία και αν αναλάβει θα αποτύχει, διότι δεν μπορεί να πείσει για την αξιοπιστία των προτάσεων και των προθέσεών του. ... Το κεφάλαιο ΣΥΝ έχει κλείσει για εμάς. ... Συγκροτήσαμε και συγκροτούμε μια Αριστερά με διαφορετικούς πολιτικούς και στρατηγικούς προσανατολισμούς»

ΕΘΝΟΣ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs