Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Χιλή : Απεγκλωβίστηκαν οι τρεις πρώτοι μεταλλωρύχοι

Ο Φλορένσιο Άβαλος, 31 ετών, ο Μάριο Σεπουλβέδα και ο Χουάν Ιγιάνες, βγήκαν στην επιφάνεια σώοι πριν από λίγο, πρόκειται για τους πρώτους από τους 33 εργαζόμενους που παρέμειναν παγιδευμένοι για πάνω από δύο μήνες σε μεταλλείο χαλκού στην έρημο Ατακάμα. Αναμένεται να ακολουθήσει ο 23χρονος βολιβιανός Κάρλος Μαμάνι. 


Ο Φλορένσιο Αβάλος  

Ο Φλορένσιο Αβάλος Ο Άβαλος βγήκε θριαμβευτικά από την κάψουλα Φοίνιξ, που σχεδίασε και κατασκεύασε το πολεμικό ναυτικό, ώστε να γίνει με ασφάλεια η ανάβαση από βάθος 622 μέτρων. Είναι η πρώτη τέτοια διάσωση από τέτοιο βάθος.
Ο Μάριο Σεπούλβέδα, ο οποίος αποκαλείται και "παρουσιαστής" καθώς πραγματοποιούσε συνεντεύξεις στους υπόλοιπους μεταλλωρύχους και έκανε ρεπορτάζ για τα μέσα ενημέρωσης, ήταν ο δεύτερος μεταλλωρύχος που βγήκε στην επιφάνεια και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, φορώντας μαύρα γυαλιά προκειμένου να προστατέψει τα μάτια του έπειτα από την πολύμηνη παραμονή του στο σκοτάδι, εν μέσω επευφημιών από τους συγκεντρωμένους έξω από το ορυχείο. Θεωρείται χαρισματικός και ήδη έχει πολλές προτάσεις από διάφορους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Ο Μάριο Σεπουλβέδα Εσπίνα πανηγυρίζει αμέσως μόλις βγήκε στη επιφάνεια  
 Ο Μάριο Σεπουλβέδα Εσπίνα πανηγυρίζει αμέσως μόλις βγήκε στη επιφάνεια

   
Ο κόσμος πανηγυρίζει την διάσωση των μεταλλωρύχων  

Ο κόσμος πανηγυρίζει την διάσωση των μεταλλωρύχων Ερωτηθείς ο Χουάν Ιγιάνες, ο τρίτος μεταλλωρύχος, για το πως ήταν το ταξίδι του στην επιφάνεια της Γης, απάντησε "σαν κρουαζιέρα".  Λίγη ώρα πριν Χιλιανός διασώστης είχε φθάσει, επευφημούμενος από τους παγιδευμένους στο ορυχείο χαλκού 33 εργαζόμενους, στο χώρο όπου βρίσκονται, για να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για την εκκένωση.
Χρειάστηκαν 17 λεπτά για να κατέβει με το θαλαμίσκο που κατασκεύασε το πολεμικό ναυτικό τη στοά, που έχει μήκος περίπου μισό μίλι (625 μέτρα).
Οι παγιδευμένοι εργαζόμενοι τον αγκάλιασαν ενθουσιασμένοι.
Η άφιξη του διασώστη Μανουέλ Γκονσάλες είναι η τελική απόδειξη ότι ο θάλαμος Phoenix που κατασκεύασε το χιλιάνικο πολεμικό ναυτικό--και δεν είχε δοκιμαστεί--, εξοπλισμένος με μάσκες οξυγόνου, είναι ικανός να συμβάλλει στην διάσωση των παγιδευμένων, που αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες.
Ο θάλαμος θα κινείται με 1 μ. το δευτερόλεπτο, ενώ μπορεί να επιταχύνει στα 3 μ./δευτερόλεπτο εάν κάποιος από τους παγιδευμένους αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα ζήτησε από τις εκκλησίες στη χώρα να χτυπήσουν χαρμόσυνα τις καμπάνες όταν ο Φλορένσιο Άβαλος, 31 ετών, πρώτος από τους παγιδευμένους εργάτες, βγει από το ορυχείο. "Η πίστη κίνησε βουνά", δήλωσε.
"Σε αυτή την επιχείρηση διάσωσης εμείς οι Χιλιανοί βγάλαμε τον καλύτερό μας εαυτό", είπε ο Πινιέρα σε συνέντευξη τύπου στο ορυχείο χαλκού Σαν Χοσέ.
Ο Πινιέρα περιέγραψε την εμπειρία λέγοντας ότι πρόκειται για "μια υπέροχη νύχτα που οι Χιλιανοί και όλος ο κόσμος δε θα ξεχάσει ποτέ. . . Ας μείνει πάντα μαζί μας το παράδειγμα των μεταλλωρύχων".
Ευχαρίστησε "το θεό" και τους διασώστες για την επιχείρηση, η οποία είναι από τις πιο δύσκολες που έχουν γίνει ποτέ, και δήλωσε πως όταν βγήκε ο πρώτος εργαζόμενος "νοιώσαμε, όλοι οι Χιλιανοί, υπερήφανοι". Η κυβέρνησή του, συνέχισε, θα επιδιώξει την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών εργασιακής ασφάλειας στα ορυχεία καθώς και σε άλλους τομείς.
Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι των εργαζόμενων περιμένουν ανυπόμονα έξω από το ορυχείο· εκατοντάδες χιλιάδες παρακολουθούν την εξέλιξη από την τηλεόραση.

enet.gr Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs